Διεθνώς Αναγνωρισμένες Πιστοποιήσεις Ψηφιακών Δεξιοτήτων

τόσο για επαγγελματίες όσο και για άτομα που φοιτούν από το Δημοτικό μέχρι και την Ανώτατη Εκπαίδευση

Πιστοποιήσεις

Robotex & MRC 2024

Για πρώτη φορά στην Κύπρο αγώνες αθλητικής ρομποτικής!

Το CCS ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο του φετινού Robotex διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Κύπρο ο διεθνής διαγωνισμός αθλητικής ρομποτικής Minoan Robot Sports Competition Global Olympiad (MRC). 

Ο 7ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Ρομποτικής Robotex και ο 1ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Αθλητικής Ρομποτικής MRC θα πραγματοποιηθούν παράλληλα στο Αθλητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου, το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Ιουνίου 2024.

Μάθετε Περισσότερα

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

  ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

  ΔΩΡΕΑΝ Εργαστήριο Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας στο Διαδίκτυο, 16-18 Ιουλίου 2024 στη Λάρνακα για Νέες και Νέους μεταξύ 18-30 ετών που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες.

  Εργαστήριο Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας στο Διαδίκτυο, 16-18 Ιουλίου 2024 στη Λάρνακα για Νέες και Νέους μεταξύ 18-30 ετών που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες.

  Εκδήλωση ενδιαφέροντος μέχρι τις 20 Ιουνίου 2024 στο [email protected] με την υποβολή ΜΟΝΟ του βιογραφικού σας σημειώματος (το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα που δεν ασχολούνται με την πληροφορική). Απαιτείται καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας καθώς το εργστήριο θα είναι στα αγγλικά.

  1ο Ενημερωτικό Δελτίο από το έργο CODEDU

  Το 1ο ενημερωτικό δελτίο του Ευρωπαϊκού έργου CODEDU έχει κυκλοφορήσει!

  Πατήστε ΕΔΩ για να το διαβάσετε.

  JUG.CY Meet up with Nikita Koval

  CCS supports Java User Group Cyprus's  JUG.CY event: Meetup JUG.CY June 7 with Nikita Koval, JetBrains 

  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

  Παγκύπρια Ολυμπιάδα Πληροφορικής

  Μάθετε Περισσότερα
  Παγκύπριος Διαγωνισμός BEBRAS

  Μάθετε Περισσότερα
  Cyprus Cyber Security Challenge

  Μάθετε Περισσότερα
  First Lego League Κύπρου

  Μάθετε Περισσότερα

  ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

  Digital Futures

  Το έργο στοχεύει στην εκπαίδευση νέων σε θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, ψηφιακή ανάγνωση και αφήγηση, εκπαίδευση στα μέσα ενημέρωσης, επιχειρηματικότητα, κοινωνική και δημιουργική οικονομία.

  Μάθετε Περισσότερα
  CODEDU

  Το CODEDU θα δημιουργήσει μια πρωτοποριακή πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης με ένα καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών και μια εργαλειοθήκη για μαθητές και εκπαιδευτικούς, με διαδικτυακά εργαστήρια και τη χρήση ενοτήτων Arduino.

  Μάθετε Περισσότερα
  DigitalSkillsWallet

  Το έργο αποσκοπεί στην ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος που θα υποστηρίζεται από μια διαδικτυακή πλατφόρμα για την απόκτηση και αξιολόγηση ψηφιακών ικανοτήτων με τη χρήση μικροπιστοποιητικών στους 5 τομείς των ψηφιακών ικανοτήτων σύμφωνα με το DigComp v2.2.

  Μάθετε Περισσότερα
  FEMME FORWARD

  Το Femme Forward είναι ένα έργο που στοχεύει στη χαμηλή εκπροσώπηση των γυναικών σε ψηφιακές θέσεις εργασίας και νεοφυείς επιχειρήσεις. Μέσω ενός καινοτόμου και ολοκληρωμένου προγράμματος κατάρτισης, οι γυναίκες θα έχουν τη δυνατότητα είτε να ξεκινήσουν μια σταδιοδρομία στον τομέα της τεχνολογίας είτε να χρησιμοποιήσουν την εμπειρία και τις γνώσεις τους για να δημιουργήσουν μια νεοφυή εταιρεία τεχνολογίας

  Μάθετε Περισσότερα
  CybARverse

  Το CybARverse είναι ένα Erasmus+ co-funded project που υποστηρίζει την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων εκπαιδευτικών και εκπαιδευτών πληροφορικής και εκπαιδευτών, μέσω της χρήσης εμβυθιστικών τεχνολογιών εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας.

  Μάθετε Περισσότερα
  DRONES STEAM

  Προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού στα σχολεία ΕΕΚ και δημιουργία νέων επαγγελματικών προοπτικών στην αγορά εργασίας

  Μάθετε Περισσότερα
  Coding Our Future

  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκδηλώσεις, σεμινάρια και εργαστήρια για προώθηση και ανάπτυξη δεξιοτήτων υπολογιστικής σκέψης και προγραμματισμού

  Μάθετε Περισσότερα
  All Digital Week

  Η εβδομάδα "ALL DIGITAL Week" είναι μια ετήσια πανευρωπαϊκή εκστρατεία ψηφιακής ένταξης και ενδυνάμωσης που στοχεύει τη στήριξη του ευρύτερου κοινού

  Μάθετε Περισσότερα
  Code Week

  Η Ευρωπαική Εβδομάδα κώδικα, γιορτάζει τη δημιουργικότητα, την επίλυση προβλημάτων και τη συνεργασία μέσω προγραμματισμού και άλλων τεχνολογικών δραστηριοτήτων

  Μάθετε Περισσότερα
  European Robotics Week

  Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ρομποτικής πραγματοποιείται με στόχο να φέρει την έρευνα και ανάπτυξη της ρομποτικής πιο κοντά στο κοινό και να οικοδομήσει τη μελλοντική κοινότητα Ρομποτικής

  Μάθετε Περισσότερα
  Hour of Code

  Το Hour of Code διοργανώνεται κάθε Δεκέμβριο κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Εκπαίδευσης στην Πληροφορική

  Μάθετε Περισσότερα
  CEPIS Women in ICT

  Η ομάδα συγκεντρώνει την εμπειρογνωμοσύνη των μελών της στο θέμα των γυναικών στις ΤΠΕ και με στόχο να αυξήσει τη συμμετοχή τους στον τομέα

  Μάθετε Περισσότερα
  Αποδοχή Cookies Ιστοσελίδας Περισσότερες Πληροφορίες