Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής σε συνεργασία με ειδικούς στην ασφάλεια πληροφοριών στην Κύπρο, τόσο από την ακαδημαϊκή κοινότητα όσο και από τις επιχειρήσης, διοργανώνουν τον Παγκύπριο Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας (Cyprus Cyber ​​Security Challenge (CCSC)), έναν διαγωνισμό που στοχεύει στην επιλογή και εκπαίδευση της Εθνικής Ομάδας που συμμετέχει στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας (European Cyber Security Challenge (ECSC)) ο οποίος διοργανώνεται σε ετήσια βάση.

Εθελοντές μέντορες προετοιμάζουν και εκτελούν τις εθνικές προκλήσεις, συμμετέχουν σε δράσεις διάχυσης, εκπαιδεύουν και προετοιμάζουν τα ταλέντα στον κυβερνοχώρο για τον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό. Οι συμμετέχοντες μπορούν να είναι άτομα ηλικίας 14-25 ετών, τόσο επαγγελματίες όσο και μη επαγγελματίες, χάκερ, ερευνητές ασφαλείας, αλλά και αυτοδίδακτοι στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που μπορούν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους έναντι πολλαπλών στόχων σε πραγματικό χρόνο! Ο διαγωνισμός διοργανώνεται με στόχο τον εντοπισμό νέων ταλέντων στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, καθώς και την ενθάρρυνση των νέων να ακολουθήσουν μια καριέρα στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Ο στόχος του διαγωνισμού είναι να εντοπίσει 10 άτομα που συμμετέχουν στον Παενυρωπαϊκό διαγωνισμό εκπροσωπόντας την Κύπρο. Ο Πανευρωπαϊκός διαγωνισμός αποτελεί μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA). Οι συμμετέχοντες καλούνται να λύσουν προκλήσεις που σχετίζονται με την ασφάλεια του διαδικτύου, την ασφάλεια των κινητών συσκευών, τα παζλ κρυπτογράφησης, την αντίστροφη μηχανική και την εγκληματολογία και θα συλλέξουν πόντους για κάθε πρόκληση που επιλύουν.

Η Κύπρος εκπροσωπείται στη Πανευρωπαϊκή εκτελεστική επιτροπή από τους κ. Βασίλη Σίκκη, Δρ. Πανίκο Μασούρα και κ. Τουμαζή Τουμάζη.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:

 

        

Αποδοχή Cookies Ιστοσελίδας Περισσότερες Πληροφορίες