Εισαγωγή στον κόσμο του Arduino

Το Youth Makerspace Larnaka και ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer SocietyCCS) διοργανώνουν διαδικτυακό σεμινάριο εισαγωγής στην ρομποτική με Arduino, το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021, 10:00-13:00.

Σχεδίασε τη δική σου ηλεκτρονική πλακέτα

Το Youth Makerspace Larnaka και ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS) διοργανώνουν διαδικτυακό σεμινάριο σχεδιασμού ηλεκτρονικής πλακέτας PCB (Printed Circuit Board) μέσω του ελεύθερου εργαλείου σχεδίασης EasyEDA το Σάββατο 29 Μαίου 2021, 09:00-13:00.

Digital Business Transformation Conference 2021

To CCS στηρίζει το συνέδριο Digital Business Transformation Conference 2021, το οποίο διοργανώνει η BOUSSIAS και θα διεξαχθεί διαδικτυακά την Τρίτη, 25 Μάιου.

 

 

Tech in Action

To CCS στηρίζει  το πρώτο συνέδριο για τις πρακτικές εφαρμογές της τεχνολογίας για τις εταιρείες και τους οργανισμούς του μέλλοντος που συνδιοργανώνουν η iMinder και η BOUSSIAS Cyprus.

LIVE ON YOUR SCREEN 20.05.21

B2B SOFTWARE DAYS 2021

To διαδικτυακό συνέδριο 6th International B2B Software Days, θα πραγματοποιηθεί στις 10-12 Μαίου 2021.  

Διαδικτυακά μαθήματα αλγοριθμικής και υπολογιστικής σκέψης μαθητών Δημοτικού

Νέος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων για μαθητές - Νέα Συνεργασία μας προς όφελος της νεολαίας! 
Με τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, μέσω του προγράμματος The steamers και με εκπαιδευτικό υλικό από το Bebras Cyprus προσφέρονται δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια για μαθητές Δημοτικού.

2 μέλη της Εθνικής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας ανάμεσα στους 36 υποψήφιους για την ομάδα

Δύο μέλη της Εθνικής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας εχουν προκριθεί ανάμεσα μαζί με άλλους και άλλες 34 υποψήφιους από 17 χώρες* για να εκπαιδευτούν και να διαγωνιστούν για μια θέση στην ομάδα "Team Europe"!!!

Διαδικτυακό σεμινάριο "Building a gender-equal recovery" από τον ΟΟΣΑ

Στις 28 Απριλίου, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) διοργανώνει από τις 3 μ.μ. έως τις 4.30 μ.μ. (;ώρα Κύπρου) διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο «Οικοδόμηση ανάκαμψης ίσης φύλου».

Οι καλύτεροι hackers της Κύπρου!

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS) σε συνεργασία με τη  CyberMouflons Hacking Community διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία τον Παγκύπριο Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας (CCSC 2021). Στόχος τους διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά από 1 μέχρι 18 Απριλίου 2021 ήταν η εξεύρεση των νεαρών ταλέντων της χώρας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 220 άτομα, ηθικοί hackers,ηλικίας 14 ετών και άνω, μαθητές και μαθήτριες, στρατιώτες, φοιτητές και φοιτήτριες, ερασιτέχνες αλλά και επαγγελματίες του κλάδου. Ο διαγωνισμός υπό τη μορφή CTF (Capture the Flag) περιλάμβανε 41 διαφορετικού τύπου προκλήσεις σε θέματα web,  reverse engineering, forensics, pwn, steganography, cryptography κ.α. και οι ασκήσεις ετοιμάστηκαν από ομάδα εθελοντών μεντόρων. Γνωρίστε τους καλύτερους 20 συμμετέχοντες με τις ψηλότερες βαθμολογίες!

Graphic Stories Cyprus 2021

Το CCS στηρίζει το 7ο Συνέδριο Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας, Graphic Stories Cyprus που έρχεται το τριήμερο: 21-23 Μαΐου 2021

Εβδομάδα All Digital στην Κύπρο

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής σε συνεργασία με φορείς και οργανισμούς οργάνωσε 9 διαφορετικές δραστηριότητες κατα την ετήσια δράση "Αll Digital Week". Οι δραστηριότητες υπευθύνονταν σε άτομα από μαθητές δημοτικού μέχρι και ενήλικες τόσο επαγγελματίες όσο και εκπαιδευτικούς. Συνολικά πέραν των 1560 συμμετεχόντων συμμετείχαν σε δραστηριότητες με φυσική παρουσία αλλά και διαδικτυακά. 

CEPIS - Ενημερωτικό Δελτίο Απριλίου 2021

Διαβάστε το ενημερωτικό δελτίο του CEPIS για τον μήνα Απρίλιο

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΗΣ ΚΤΚ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (ΚΤΚ) σας προσκλαλεί τη διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΗΣ ΚΤΚ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ».

Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 15/4/2021 στις 16:30 μέσω της εφαρμογής Webex.

11th ICT Conference and Exhibition TECH REVOLUTION

To CCS στηρίζει και φέτος το Συνέδριο ICT Conference & Exhibition που διοργανώνει η IMH και θα γίνει στις 2 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Ο συνδυασμός που μου ταιριάζει

Η ΦΠΚ Πρωτοπορία στα πλαίσια της προσπάθειας να μειώσει το χάσμα μεταξύ του ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού κόσμου διοργανώνει την Παρασκευή 16 Απριλίου στις 17:00, εκδήλωση με θέμα «Ο συνδυασμός που μου ταιριάζει». Κύριος Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο λειτουργός του CCS Τουμαζής Τουμαζή. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Zoom και του συνδέσμου και θα μεταδίδεται ζωντανά στο Facebook.

Women in Tech World Series Online Festival,

Το διαδικτυακό φεστιβάλ Women in Tech World Series θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 11 Ιουνίου 2021, επιστρέφει και φέτος για να συνδέσει ένα πραγματικά παγκόσμιο κοινό 10.000 επαγγελματιών τεχνολογίας. Το  φεστιβάλ προσφέρει μια καθηλωτική, εκπαιδευτική εμπειρία για  γυναίκες για πρόσβαση σε αποδεδειγμένες στρατηγικές και εργαλεία που τις υποστηρίζουν στην αποστολή τους για την επίτευξη των στόχων της σταδιοδρομίας τους. Μάθετε περισσότερα στο: https://onlinefestival.women-in-technology.com/

Διαδικτυακό Πρόγραμμα - Coding Our Future 2021

Στo πλαίσιo του προγράμματος «Coding Our Future» διοργανώνονται  δωρεάν τα ακόλουθα διαδικτυακά εκπαιδευτικά σεμινάρια για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου και τεχνικών σχολών, από 5 εως 23 Απριλίου 2021. 

  1. Μάθε κώδικα - Γίνε υπερήρωας: Για Μαθητές Α’-Στ’ Δημοτικού
  2. Σχεδίασε το δικό σου ψηφιακό παιχνίδι: Για Μαθητές Δ’-Στ’ Δημοτικού
  3. "ΣΟΦΙΑ" Διαστημικές τεχνολογίες & Τηλεπισκόπηση: Για μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης

Η συμμετοχή είναι δωρεάν αφού κρατήσετε θέση για την τάξη σας μέσω της ιστοσελίδας: www.codingourfuture.org

Πανελλήνιο και Διεθνές Συνέδριο Εκπαιδευτικοί & Εκπαίδευση STE(A)M - STE(A)M educators & education

Το Συνέδριο φιλοδοξεί να αποτελέσει βήμα ακαδημαϊκού διαλόγου των μελών της επιστημονικής και εκπαιδευτικής κοινότητας της χώρας και της Ευρώπης, όπως και άλλων ενδιαφερόμενων μερών, σύγχρονων επιστημονικών προσεγγίσεων και των πολιτικών στο πεδίο της εκπαίδευσης STE(A)M, ώστε μέσα από τις εισηγήσεις εξειδικευμένων και διακεκριμένων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να προκληθεί ένας γόνιμος διάλογος σχετικά με τις εξελίξεις της εφαρμογής της εκπαιδευτικής προσέγγισης STE(A)M στην Ελληνική και την Ευρωπαϊκή Εκπαίδευση.

Το Συνέδριο απευθύνεται σε επιστήμονες, εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτές/τριες όλων των βαθμίδων που ασχολούνται ή ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την εκπαίδευση STE(A)M, ερευνητές/τριες και μεταπτυχιακούς φοιτητές/τριες, στελέχη εκπαίδευσης, παρόχους επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης αλλά και σε οποιοδήποτε άτομο ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για τις νεότερες επιστημονικές εξελίξεις, τις εμπειρίες και τα αποτελέσματα εφαρμογής της εκπαιδευτικής προσέγγισης STE(A)M.

Δωρεάν Διαδικτυακό Εργαστήριο - Εισαγωγή στο Βιομηχανικό Διαδίκτυο των Πραγμάτων

Το Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας - Center for Social Innovation (CSI), διοργανώνει την Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021, 18:00 – 20:00, δωρεάν διαδικτυακό εργαστήριο με θέμα «Εισαγωγή στο Βιομηχανικό Διαδίκτυο των Πραγμάτων» (Γλώσσα εργαστηρίου: Ελληνικά).

Ερωτηματολόγιο για την Μικροηλεκτρονική

Το Κέντρο Παραγωγικότητας (ΚΕΠΑ) στο πλαίσιο του έργου ECoVEM (European Centre of Vocational Excellence in Microelectronics),διεξάγει έρευνα για διερεύνηση αναγκών στην αγορά εργασίας στον τομέα της Μικροηλεκτρονικής

Διαγωνισμός για Υπηρεσίες Πληροφορικής

Σας ενημερώνουμε για την προκήρυξη του Διαγωνισμού αρ. 3/2021 για Υπηρεσίες Πληροφορικής.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε ακολουθώντας τον πιο κάτω σύνδεσμο (μέσω της σελίδας e-procurement)
https://www.eprocurement.gov.cy/epps/cft/prepareViewCfTWS.do?resourceId=4657836
(Εισάγετε τους κωδικούς πρόσβασης εφόσον σας ζητηθούν).

Space Up Cyprus

To CCS συμμετέχει στην εκδήλωση SpaceUpCyprus-LIVE, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρώτης Παγκύπριας Εκπαιδευτικής Εβδομάδας Διαστήματος και διοργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Cyprus Space Foundation, το έργο ‘EXCELSIOR’ H2020 Widespread Teaming και το Κέντρο Αριστείας ‘ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ’ του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Έρευνα "cloud adoption" από το Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το εργαστήριο " Software Engineering and Internet Technologies - SEIT" του Πανεπιστημίου Κύπρου συντονίζει το ερευνητικό έργο «CloudRecoMan» και σας προσκαλεί να συμμετάσχετε σε μια έρευνα η οποία απευθύνεται σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που είτε χρησιμοποιούν ή όχι αυτήν τη στιγμή το cloud computing. Η συμμετοχή στην έρευνα δεν αναμένεται να διαρκέσει περισσότερο από 5 λεπτά!

Εβδομάδα All Digital

Το ALL DIGITAL Week είναι μια ετήσια εκστρατεία ψηφιακής ένταξης και ενδυνάμωσης που διεξάγεται σε κέντρα ψηφιακών ικανοτήτων, βιβλιοθήκες, κοινοτικά κέντρα, σχολεία και άλλους χώρους σε όλη την Ευρώπη. Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής συμμετέχει στο δίκτυο All Digital καθώς και στη βδομάδα All Digital με διάφορες δραστηριότητες από το 2017!

3ο Συνέδριο Digital Banking & Payments

To CCS στηρίζει το 3ο Συνέδριο Digital Banking & Payments που διοργανώνει η Boussias διαδικτυακά στις 14 Απριλίου και έχει ως θέμα  “Banking Responsive to Change &  the new era of Payments” και προσφέρει στα μέλη του CCS έκπτωση 15% στο εισιτήριο του συνεδρίου.

Αποδοχή Cookies Ιστοσελίδας Περισσότερες Πληροφορίες