Η εβδομάδα "ALL DIGITAL Week" είναι μια ετήσια εκστρατεία ψηφιακής ένταξης και ενδυνάμωσης που διεξάγεται σε κέντρα ψηφιακών ικανοτήτων, βιβλιοθήκες, κοινοτικά κέντρα, σχολεία και άλλους χώρους σε όλη την Ευρώπη. Κάθε χρόνο βοηθά 100.000 Ευρωπαίους να μάθουν και να εμπνέονται από το τι μπορεί να κάνει η τεχνολογία για αυτούς.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας οι διοργανωτές προσπαθούν να προσφέρουν στους ανθρώπους εργαλεία και προσεγγίσεις για την ανάπτυξη και την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων τους. Χιλιάδες εκδηλώσεις και δραστηριότητες για την κατάρτιση και ευαισθητοποίηση οργανώνονται σε ολόκληρη την Ευρώπη καλύπτοντας μια ποικιλία θεμάτων, από βασικό ψηφιακό γραμματισμό, γραμματισμό στα μέσα επικοινωνίας και ψηφιακή ιθαγένεια έως προγραμματισμό, ρομποτική και δεξιότητες STEAM.

Από το 2010, στην εκστρατεία έχουν συμμετάσχει πάνω από 1.255.000 άτομα. Για τους περισσότερους συμμετέχοντες, η εκπαίδευση κατά τη διάρκεια της εκστρατείας ήταν η πρώτη τους γνωριμία με την τεχνολογία. έκαναν τα πρώτα τους κλικ και μπήκαν στο διαδίκτυο για πρώτη φορά. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, το 43% του πληθυσμού της ΕΕ έχει ανεπαρκείς ψηφιακές δεξιότητες και το 17% δεν έχει καθόλου, και ΟΛΗ η ΨΗΦΙΑΚΗ η εβδομάδα "ALL DIGITAL Week" τους βοηθά να ξεκινήσουν τα ψηφιακά τους ταξίδια!

Αποδοχή Cookies Ιστοσελίδας Περισσότερες Πληροφορίες