Up2Youth Festival 2023

Όπως κάθε χρόνο, το CCS συμμετέχει στο Φεστιβάλ Νέων Up2Youth που διοργανώνει ο Οργανισμός Νεολαίας το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο της Ακρόπολης. 

3rd Cyber Security Conference

To CCS στηρίζει το 3rd Cyber Security Conference, που διοργανώνει η IMH iσε συνεργασία με το ISACA Cyprus Chapter στις 28 Σεπτεμβρίου 2023 στο Χίλτον Λευκωσίας.  

BSides Cyprus 2023

BSides Cyprus 2023
The global infosec event for infosec addicts

7 October 2023
Cyprus University of Technology - Limassol

ΔΩΡΕΑΝ Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για Γυναίκες -Ευκαιρία καριέρας στην Πληροφορική

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society CCS) ανακοινώνει ότι τον Οκτώβριο 2023 ξεκινά το ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτικό πρόγραμμα AWS re/Start για γυναίκες που επιθυμούν να ακολουθήσουν καριέρα στην πληροφορική.

2η φυσική συνάντηση για το πρόγραμμα cybarverse ErasmusPlus στη Λεμεσό

Εταίροι από τη Λιθουανία, τη Ρουμανία και τη Μάλτα συγκεντρώθηκαν στην όμορφη πόλη της Λεμεσού, στις εγκαταστάσεις της SCP - School of Certified Professionals, για να συζητήσουν την πρόοδο του έργου.

Ημερίδα για Καθηγητές Συμβούλους Μέσης Εκπαίδευσης

Το CCS συμμετείχε στην Ημερίδα της Υπηρεσίας Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής της Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας που έγινε την Τρίτη 6 Ιουνίου 2023 στο στη Λευκωσία

Cyprus Education Leaders Awards 2023

Τo CCS στηρίζει τα Cyprus Education Leaders Awards 2023, τα οποία διοργανώνονται στην Κύπρο από την BOUSSIAS Cyprus, με στόχο την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής εμπειρίας, τόσο για τους διδασκόμενους, όσο και για τους διδάσκοντες

Εκπτώσεις για Εκπαιδευτικά Κέντρα στην Ακαδημαική Πλατφόρμα UAGC

H UAGC (Universal Admission Gate Cyprus) έχει δημιουργήσει την μεγαλύτερη εξειδικευμένη μηχανή εύρεσης εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στην Κύπρο.
 
Στα πλαίσια της συνεργασίας με το CCS προσφέρει εκπτώσεις και προνόμια στα εκπαιδευτικά κέντρα ECDL/ICDL για την προβολή τους μέσα από την ακαδημαική πλατφόρμα www.uagc.eu
 
Συγκεκριμένα, προσφέρει 20% έκπτωση στην ετήσια συνδρομή για την δημιουργία προφίλ και μαθημάτων που προσφέρουν τα εκπαιδευτικά κέντρα, ινστιτούτα, φροντιστήρια πληροφορικής, ρομποτικής κτλ που είναι συνεργάτες του CCS. 

CybARverse Erasmus Plus Project Updates

Our Erasmus+ project CybARverse has been running since last November. All these past months we have been working tirelessly behind the scenes. Find the latest updates in our project newsletter!

Σεμινάριο Arduino της ROBO - Εκπτωση για τα μέλη του CCS

Η εταιρία Robo.com.cy, διαχρονικός συνεργάτης του CCS και χορηγός του επερχόμενου Robotex Cyprus 2023, προσφέρει έκπτωση αποκλειστικά στα μέλη του CCS για το επόμενο και πολυαναμενόμενο σεμινάριο ρομποτικής Arduino:

Το εργαστήρι με τίτλο ARDUINO ROBOTICS WITH C++ - LEVEL 1 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023, 16:00-20:00, στο χώρο της Robo.com.cy στη Λευκωσία 

The role of Standards in Empowering the Adoption of Distribute Ledger Technologies: Blockchain

The Cyprus Organization for Standardization (CYS), the University of Nicosia (Institute of the Future) and the Cyprus BlockChain Technologies(CyBT), coorganize an open participation Seminar in the frame of CYS ‘’Blockchain Week’’.
 

METACITIES EUROPEAN PROJECT QUESTIONNAIRE

As part of the discovery phase of the METACITIES project, CYENS is seeking input from Cypriot stakeholders in Industry and Academia, in the topics of Urban Mobility and Urban Planning.

Seeds for the Future 2023: Δωρεάν διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για Φοιτητές/τριες από την Huawei

Το Πρόγραμμα «Seeds for the Future» της Huawei επιστρέφει στην Κύπρο στις 19 Ιουνίου 2023, για να ενδυναμώσει τους ταλαντούχους φοιτητές της χώρας μας με γνώσεις και εξειδίκευση στον τομέα της Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).

Δραστηριότητα εκπαίδευσης του InClass Project στο Odense

Η εκπαιδευτική δραστηριότητα του έργου Inclass πραγματοποιήθηκε στο Odense στις 15-17 Μαΐου, με τη συμμετοχή 2 μελών του CCS.

Free Robotics Student Workshop in Palodia

Within the frames of the project Code4Rural, funded by Active Citizens Funds, Cyprus Computer Society, together with Heron Mathisis and Novatex Solutions, is organising a series of FREE Robotics Workshops for students in rural areas in Cyprus.

The 2nd student workshop will take place on 28th May, in Palodia Primary school

MAKERS FAIR 2023

To Youth Makerspace παρουσιάζει το Μakers Fair 2023 και γιορτάζει 5 χρόνια δημιουργίας και τεχνολογίας!

Το Youth Makerspace Larnaka συμπληρώνει 5 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του και μας καλεί να γιορτάσουμε, το πρώτο «Makers Fair» που διοργανώνεται στην Κύπρο! Το «Makers Fair» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Μαΐου 2023 από τις 16:00 μέχρι τις 22:00, στον χώρο του Youth Makerspace στην Λάρνακα.

CCSC 2023

CCSC 2023: 6ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας
Αναζητούνται ηθικοί χάκερς για τη συμμετοχή της Κύπρου στην αντίστοιχη Πανευρωπαϊκή διοργάνωση. 

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society - CCS) και η Ομάδα Κυβερνοασφάλειας CyberMouflons προκηρύσσουν τον 6ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας (Cyprus Cyber Security Challenge – CCSC) που θα διεξαχθεί διαδικτυακά από τις 01 Ιουλίου μέχρι τις 16 Ιουλίου 2023.

Free Robotics Student Workshop in Avgorou

Free Robotics Student Workshop in Avgorou within the frames of Code4rural Project

1ST TECHNOLOGY SUMMIT by Boussias

To 1ο Technology Summit, με Motto “Cyprus Chapter 2.0”, μια εκδήλωση της Boussias Cyprus που φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε θεσμό, θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαΐου 2023 στο Hilton Nicosia, με στόχο να αναδείξει τις πιο σημαντικές τάσεις στην εποχή της νέας ψηφιακής κανονικότητας για την Κύπρο και να τις προσεγγίσει «φωτίζοντας» με τις ομιλίες και τις παρουσιάσεις στη διάρκειά του, όλες τις πτυχές της.

Έρευνα για την ετοιμότητα στις κυβερνοεπιθέσεις στο πλαίσιο του Tech in Action

Στο πλαίσιο των εργασιών του 3ου Συνεδρίου και Έκθεσης, “T.I.A._Technology-In-Action”, που διοργανώνεται από την iMinder Academy με την Επιστημονική Υποστήριξη των συμβούλων της iMinder  και τον συντονισμό της fmw, υλοποιούμε την «1η Παγκύπρια Έρευνα εφαρμογών τεχνολογίας και αντιμετώπισης των κυβερνοεπιθέσεων σε εταιρείες και οργανισμούς στην Κύπρο» με στόχο τη διάγνωση του βαθμού ανάπτυξης της τεχνολογίας και της ετοιμότητας  στις κυβερνοεπιθέσεις.

FREE 120-hour training course in Programming

The Code4SP consortium will provide a FREE 120-hour training course in Programming, starting at the end of April, which will include a period of internship (distance learning) in a programming company, with strong possibilities of getting hired.

Εκδήλωση CCS με θέμα τις ψηφιακές δεξιότητες

Τελετή Βράβευσης για Μαθητικούς Διαγωνισμούς Πληροφορικής και Παρουσίαση του έργου Digital Skills Wallet

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS) διοργάνωσε με επιτυχία εκδήλωση με θέμα τις ψηφιακές δεξιότητες, τη Δευτέρα 10 Απριλίου 2023, στο Σιακόλειο Εκπαιδευτικό Κέντρο, στη Λευκωσία. 

DigitalSkillsWallet Kickoff Meeting in Cyprus

The kickoff meeting of the exciting Digital Skills Wallet project  (Erasmus+ Forward-looking, 2022) was held in Nicosia, Cyprus.

Συμβουλές Προστασίας στον Κυβερνοχώρο από το CCS

Εν όψει των τελευταίων περιστατικών με απάτες στο διαδίκτυο, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS) ετοίμασε ένα Οδηγό με Χρήσιμες Συμβουλές για περισσότερη ασφάλεια των χρηστών στον κυβερνοχώρο.

Έρευνα για εκπαιδευτικούς σχετικά με την εκπαίδευση στην κυβερνοασφάλεια

Στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου από το πρόγραμμα Erasmus+ έργου CybARverse, ζητούμε τη συνεισφορά σας για να μας βοηθήσετε να προσδιορίσουμε τις ανάγκες εξειδίκευσης των δασκάλων και εκπαιδευτικών επαγγελματικής εκπαίδευσης (VET) σχετικά με την ψηφιακή τεχνολογία και την εκπαίδευση στην κυβερνοασφάλεια.

Αποδοχή Cookies Ιστοσελίδας Περισσότερες Πληροφορίες