CASSINI Hackathon: Ψηφιοποίηση πράσινων χώρων

Ενδιαφέρει Hackers, Φοιτητές και Startups – Δηλώστε συμμετοχή στο 1ο online CASSINI Hackathon Cyprus μεταξύ 18 και 20Ιουνίου με Δορυφορικά Δεδομένα #EUSpace.

Άρθρο του Προέδρου του CCS στο νέο τεύχος του Digital Finance

Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού Digital Finance θα διαβάσετε το άρθρο του Πρόεδρου μας κου Κώστα Αγρότη, με θέμα «Μονόδρομος οι Ψηφιακές Υπηρεσίες στις Τράπεζες».

Οι νικητές της Παγκύπριας Ολυμπιάδας Πληροφορικής

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS) ανακοινώνει τους νικητές της Παγκύπριας Ολυμπιάδας Πληροφορικής που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στους αντίστοιχους διεθνείς διαγωνισμούς. 

Βίντεο - Χάρτα Διαφορετικότητας Κύπρου: Γιορτάζοντας τη Διαφορετικότητα

Ο Σύνδεσμος συμμετέχει ως μέλος στη Χάρτα Διαφορετικότητας Κύπρου η οποία είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας Χαρτών Διαφορετικότητας, μια πρωτοβουλία της Ευρωπαικης Επιτροπης η οποια ξεκινησε τις εργασιες της το 2010 σε Πανευρωπαικο επιπεδο, προωθώντας έτσι εργαλεια, πολιτικές και πρακτικες υπερ της διαφορετικοτητας. Μέλη μπορεί να γίνει οποιαδήποτε οντότητα (επιχειρήσεις, εταιρείες, οργανισμοί, δημόσιοι φορείς, πανεπιστήμια, ινστιτούτα, συλλόγοι κλπ) με εργασιακό χώρο στην Κύπρο. 

EU Space Hackathon in Cyprus – Πρόσκληση προς συμμετέχοντες, μέντορες και χοηργούς

Το CASSINI Hackathon έχει ως στόχο να στήριξη επιχειρήσεις και χάκερς που εργάζονται σε χωρικά θέματα χρησιμοποιώντας δεδομένα & υπηρεσίες Copernicus και σήματα & δεδομένα Galileo και EGNOS. Το 1ο CASSINI Hackathon θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε 10 ευρωπαϊκές χώρες από τις 18-20 Ιουνίου. Ο στόχος του hackathon είναι «Ψηφιοποίηση των πράσινων χώρων» και τρεις προκλήσεις περιμένουν τους πιθανούς χάκερ για να επιτύχουν αυτό: # 1 Ανακαλύψτε την πόλη σας / # 2 Παραμείνετε σε φόρμα & υγιείς / # 3 Προστατεύοντας τις αγροτικές περιοχές μας.

Ενημέρωση - 9ο κατά σειρά χρηματοδοτικό Πρόγραμμα Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Ορίζοντας Ευρώπη»

Το 9ο κατά σειρά χρηματοδοτικό Πρόγραμμα Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ) για δραστηριότητες Έρευνας και Καινοτομίας (Ε&Κ) Ορίζοντας Ευρώπη (Horizon Europe) που καλύπτει την περίοδο 2021-2027 έχει ανακοινωθεί. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να λάβετε από την ιστοσελίδα του Ιδρύματος ‘Έρευνας και Καινοτομίας.

Εμβάθυνση στην Ασφάλεια Πληροφοριών

Το Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας - Center for Social Innovation (CSI), στο πλαίσιο του έργου MISSILE, διοργανώνει την εκδήλωση "Εμβάθυνση στην Ασφάλεια Πληροφοριών" με στόχο τη γνωριμία των συμμετεχόντων με το αντικείμενο της ασφάλειας πληροφοριών.

Χάρτας Διαφορετικότητας Κύπρου

Πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαϊου 2021 η διαδικτυακή τελετή υπογραφής της Χάρτας Διαφορετικότητας Κύπρου μεταξύ του Συνδέσμου μας και του επίσημου αντιπροσώπου της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Πλατφότμα Χαρτών Διαφορετικότητας, το Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας (Center for Social Innovation - CSI)

Αφιέρωμα στον Κυπριακό Σύνδεσμο Πληροφορικής

Το μηνιαίο περιοδικό GOLD News, στο τεύχος Μαϊου συμπεριλαμβάνει ειδική ενότητα στον τομέα της Κυβερνοασφάλειας στην Κύπρο. Διαβάστε το δισέλιδο αφιέρωμα στο Σύνδεσμο μας στην ηλεκτρονική του έκδοση.

Εισαγωγή στον κόσμο του Arduino

Το Youth Makerspace Larnaka και ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer SocietyCCS) διοργανώνουν διαδικτυακό σεμινάριο εισαγωγής στην ρομποτική με Arduino, το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021, 10:00-13:00.

Σχεδίασε τη δική σου ηλεκτρονική πλακέτα

Το Youth Makerspace Larnaka και ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS) διοργανώνουν διαδικτυακό σεμινάριο σχεδιασμού ηλεκτρονικής πλακέτας PCB (Printed Circuit Board) μέσω του ελεύθερου εργαλείου σχεδίασης EasyEDA το Σάββατο 29 Μαίου 2021, 09:00-13:00.

Digital Business Transformation Conference 2021

To CCS στηρίζει το συνέδριο Digital Business Transformation Conference 2021, το οποίο διοργανώνει η BOUSSIAS και θα διεξαχθεί διαδικτυακά την Τρίτη, 25 Μάιου.

 

 

Tech in Action

To CCS στηρίζει  το πρώτο συνέδριο για τις πρακτικές εφαρμογές της τεχνολογίας για τις εταιρείες και τους οργανισμούς του μέλλοντος που συνδιοργανώνουν η iMinder και η BOUSSIAS Cyprus.

LIVE ON YOUR SCREEN 20.05.21

B2B SOFTWARE DAYS 2021

To διαδικτυακό συνέδριο 6th International B2B Software Days, θα πραγματοποιηθεί στις 10-12 Μαίου 2021.  

Ολοσέλιδο Άρθρο για το CCSC στην Εφημερίδα Αλήθεια

Η Εφημερίδα Αλήθεια δημοσίευσε ολοσέλιδο άρθρο για τον Παγκύπριο Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας CCSC. Το άρθρο με τίτλο "Δεν είναι όλοι οι χακερ κακοί" που εμφανίζεται στο τεύχος της Κυριακής 9/5/2021, ετοίμασε ο δημοσιογράφος Γιώργος Μούσας μετά από συνεντεύξεις που έδωσαν εκπρόσωποι της διοργάνωσης.

Διαδικτυακά μαθήματα αλγοριθμικής και υπολογιστικής σκέψης μαθητών Δημοτικού

Νέος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων για μαθητές - Νέα Συνεργασία μας προς όφελος της νεολαίας! 
Με τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, μέσω του προγράμματος The steamers και με εκπαιδευτικό υλικό από το Bebras Cyprus προσφέρονται δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια για μαθητές Δημοτικού.

All Digital Network - Ενημερωτικό Δελτίο Απριλίου

Διαβάστε το ενημερωτικό δελτίο Απριλίου από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο All Digital

2 μέλη της Εθνικής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας ανάμεσα στους 36 υποψήφιους για την ομάδα

Δύο μέλη της Εθνικής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας εχουν προκριθεί ανάμεσα μαζί με άλλους και άλλες 34 υποψήφιους από 17 χώρες* για να εκπαιδευτούν και να διαγωνιστούν για μια θέση στην ομάδα "Team Europe"!!!

Διαδικτυακό σεμινάριο "Building a gender-equal recovery" από τον ΟΟΣΑ

Στις 28 Απριλίου, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) διοργανώνει από τις 3 μ.μ. έως τις 4.30 μ.μ. (;ώρα Κύπρου) διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο «Οικοδόμηση ανάκαμψης ίσης φύλου».

Οι καλύτεροι hackers της Κύπρου!

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS) σε συνεργασία με τη  CyberMouflons Hacking Community διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία τον Παγκύπριο Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας (CCSC 2021). Στόχος τους διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά από 1 μέχρι 18 Απριλίου 2021 ήταν η εξεύρεση των νεαρών ταλέντων της χώρας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 220 άτομα, ηθικοί hackers,ηλικίας 14 ετών και άνω, μαθητές και μαθήτριες, στρατιώτες, φοιτητές και φοιτήτριες, ερασιτέχνες αλλά και επαγγελματίες του κλάδου. Ο διαγωνισμός υπό τη μορφή CTF (Capture the Flag) περιλάμβανε 41 διαφορετικού τύπου προκλήσεις σε θέματα web,  reverse engineering, forensics, pwn, steganography, cryptography κ.α. και οι ασκήσεις ετοιμάστηκαν από ομάδα εθελοντών μεντόρων. Γνωρίστε τους καλύτερους 20 συμμετέχοντες με τις ψηλότερες βαθμολογίες!

Graphic Stories Cyprus 2021

Το CCS στηρίζει το 7ο Συνέδριο Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας, Graphic Stories Cyprus που έρχεται το τριήμερο: 21-23 Μαΐου 2021

Εβδομάδα All Digital στην Κύπρο

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής σε συνεργασία με φορείς και οργανισμούς οργάνωσε 9 διαφορετικές δραστηριότητες κατα την ετήσια δράση "Αll Digital Week". Οι δραστηριότητες υπευθύνονταν σε άτομα από μαθητές δημοτικού μέχρι και ενήλικες τόσο επαγγελματίες όσο και εκπαιδευτικούς. Συνολικά πέραν των 1560 συμμετεχόντων συμμετείχαν σε δραστηριότητες με φυσική παρουσία αλλά και διαδικτυακά. 

CEPIS - Ενημερωτικό Δελτίο Απριλίου 2021

Διαβάστε το ενημερωτικό δελτίο του CEPIS για τον μήνα Απρίλιο

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΗΣ ΚΤΚ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (ΚΤΚ) σας προσκλαλεί τη διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΗΣ ΚΤΚ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ».

Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 15/4/2021 στις 16:30 μέσω της εφαρμογής Webex.

11th ICT Conference and Exhibition TECH REVOLUTION

To CCS στηρίζει και φέτος το Συνέδριο ICT Conference & Exhibition που διοργανώνει η IMH και θα γίνει στις 2 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Αποδοχή Cookies Ιστοσελίδας Περισσότερες Πληροφορίες