Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society - CCS) σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας διοργανώνει την Παγκύπρια Ολυμπιάδα Πληροφορικής 23-24, για μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης.

Ο πρώτος γύρος του μαθητικού διαγωνισμού προγραμματισμού θα διεξαχθεί διαδικτυακά από τις 22/12/2023 μέχρι τις 8/1/2024. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να έχουν ευχέρεια στη χρήση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή και γνώση της γλώσσας προγραμματισμού C++ ή Python.

Πληροφορίες, όροι συμμετοχής, προκαταρκτικά προβλήματα και εγγραφές στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: https://www.coinformatics.org μέχρι και την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023.

Η διοργάνωση έχει στόχο την επιλογή των επίσημων αντιπροσωπειών της Κύπρου, σε διεθνείς διοργανώσεις όπως είναι η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Πληροφορικής και η Βαλκανιάδα Πληροφορικής, από όπου οι Κύπριοι κάθε χρόνο επιστρέφουν με μετάλλια!

Συγκεκριμένα, το 2023 η Κύπρος κατέκτησε:

  • Ένα αργυρό μετάλλιο (Θεοφάνης Ορφανού) και ένα έπαινο (Δημήτρης Χρυσοστόμου) στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Πληροφορικής (IOI - Ουγγαρία, Σεπτέμβριος 2023)
  • Ένα αργυρό (Θεοφάνης Ορφανού)  και ένα χάλκινο (Δημήτρης Χρυσοστόμου) μετάλλιο στη Βαλκανιάδα Πληροφορικής (BOI - Ρουμανία, Οκτώβριος, 2023).
  • Ένα χάλκινο μετάλλιο (Μαρίζα Πασπαλλή) στη Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής Γυμνασίων (JBOI – διαδικτυακά, Νοέμβριος 2023)

Δίνουμε έμφαση στην πρόσφατη επιτυχία της Μαρίζας πιο πάνω και ελπίζουμε να την ακολουθήσουν περισσότερα κορίτσια. Στόχος του CCS είναι η αύξηση του αριθμού των κοριτσιών που συμμετέχουν στις δράσεις του, με απώτερο σκοπό την αύξηση του αντίστοιχου αριθμού των γυναικών που εργάζονται σε τομείς τεχνολογίας στο μέλλον.

H Παγκύπρια Ολυμπιάδα Πληροφορικής 23-24 στηρίζεται από την XM, την Oracle Academy και το ICDL. Για την προετοιμασία των μαθητών προσφέρονται δωρεάν μαθήματα σε κάθε επαρχία, από καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης.

Παρακαλώ δείτε πληροφορίες για την Ολυμπιάδα συγκεκριμένα στο www.coinformatics.org και γενικά για όλους τους μαθητικούς διαγωνισμούς που διοργανώνει το CCS στην ιστοσελίδα www.ccs.org.cy. Για διευκρινήσεις παρακαλώ επικοινωνήστε με το στο τηλέφωνο 22460680 και info@ccs.org.cy

Αποδοχή Cookies Ιστοσελίδας Περισσότερες Πληροφορίες