Gamification in Engineering Education after the COVID-19 pandemic

Άρθρο του μέλους μας Σεραφείμ Τριανταφύλλου το οποίο παρουσιάστηκε στο INTERNATIONAL WORKSHOP ON GAMIFICATION AND MOTIVATIONAL TECHNOLOGIES (GAMOTEC), που οργανώθηκε στις 29 & 30 Νοεμβρίου 2023 στο University of Zaragoza στην Ισπανία

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής και το CARDET είναι οι εθνικοί συντονιστές της εκστρατείας All Digital Weeks 2024 στην Κύπρο

Ας προωθήσουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό και ας ενισχύσουμε μαζί τις ψηφιακές δεξιότητες στη χώρα μας! Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε ότι ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής και το CARDET είναι οι εθνικοί συντονιστές της εκστρατείας All Digital Weeks 2024 στην Κύπρο. Η εκστρατεία All Digital Weeks είναι μια σημαντική πρωτοβουλία που προωθεί τις ψηφιακές δεξιότητες για την ένταξη, την ενδυνάμωση και την απασχόληση σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η εκστρατεία θα διαρκέσει 3 εβδομάδες από τις 13 έως τις 31 Μαΐου 2024, διοργανώνεται από την All Digital και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η ALL DIGITAL, με έδρα τις Βρυξέλλες, εκπροσωπεί οργανισμούς-μέλη που εργάζονται για την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

G C School Treasure Hunt 2024

To CCS / ICDL στηρίζει το Ράλλυ Κυνήγι Θησαυρού είναι ένα διασκεδαστικό οικογενειακό παιγνίδι με αυτοκίνητα, το οποίο διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Γονέων και Κηδεμόνων του G C School of Careers. 

ΚΥΡΙΑΚΗ | 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024 | 10:30 ΠΜ | G C SCHOOL OF CAREERS | ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Ημερίδα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου για μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης

Το CCS στηρίζει την Ημερίδα Πληροφορικής για μαθητές/μαθήτριες της Γ΄ τάξης Γυμνασίων και της Α’ τάξης Λυκείων και Τεχνικών Σχολών Μέσης και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, που διοργανώνει το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ). 

Η Ημερίδα θα διεξαχθεί το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024, από τις 09:00 μέχρι τις 17:00 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο αμφιθέατρο Β108 στο υπόγειο του Κτηρίου Συμβουλίου-Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης», στην Πανεπιστημιούπολη.

Σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών στα Εκπαιδευτικά Drones

Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (CCS - Cyprus Computer Society) διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο στο ενδιαφέρον θέμα των Eκπαιδευτικών Drones. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 στο χώρο του  Παιδαγωγικού Ινστιτούτου στα Λατσιά.

Code Cyprus 2024

To CCS στηρίζει την εκδήλωση Code Cyprus που διοργανώνεται από το UCLan Cyprus στις 9 Μαρτίου 2024 για Μαθητές Μέσης.

sCYence Fair 2024

To πρωτοποριακό Φεστιβάλ Επιστήμης του Ινστιτούτου Κύπρου “sCYence Fair” 2024 επιστρέφει για 5η συνεχή χρονιά, την Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Κύπρου στην Αγλαντζιά, για να δείξει σε μικρούς και μεγάλους ότι η επιστήμη δεν είναι μόνο γνώση, αλλά και ψυχαγωγία.

Graphic Stories 2024

Graphic Stories - Destinat10n
10o Διεθνές Συνέδριο-Φεστιβάλ Οπτικής Επικοινωνίας
Λευκωσία, 8-10|03|2024

Επετειακή Έκδοση: 10 χρόνια Graphic Stories
10 Χρόνια Καινοτομίας στη Σύγχρονη Επικοινωνία

Μια Εκπληκτική Σύνθεση Εφαρμοσμένων Τεχνών & Τεχνολογικής Έκρηξης!

RECOMIT Train the Trainers

Η εκδήλωση Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών που διοργάνωσε το Uclan Cyprus για το έργο RECOMMIT - woRksitE COMMUNIcaTion, αποδείχθηκε μια εξαιρετική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες.

Robotics and AI Bootcamp

Are you ready to explore the fascinating world of Robotics and Artificial Intelligence? Join the BETES consortium for an immersive experience at their upcoming BootCamp!

Date: 01 February 2024
Time: 18:00 (EET time)
Location:  STEM Education Cyprus & online

Code4Rural - Final Event

Την Κυριακή, 21 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η τελική έκδήλωση του έργου Code4Rural στο Σπίτ της Συνεργασίας στη Λευκωσία, γιορτάζοντας τα επιτεύγματα της ψηφιακής ενδυνάμωσης στις κοινότητές μας. Το Code4Rural, στοχεύει στην ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων σε αγροτικές περιοχές και στις κοινότητες των Ελληνοκυπρίων (Ε/Κ) και Τουρκοκυπρίων (Τ/Κ), έθεσε έμφαση στην προώθηση καινοτόμων και βελτιωμένων μεθόδων μάθησης.

Internet of Things (IoT) bootcamp

Το έργο BETES σας προσκαλεί στο επερχόμενο bootcamp στο "Internet of Things (IoT)" στις 18/01/2024 - 18:00 ώρα CY/GR (17:00 ώρα Μάλτας).

Ανακοίνωση του Κυπριακού Συνδέσμου Πληροφορικής για την Αλλαγή στη Θέση του Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυπριακού Συνδέσμου Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS) εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια προς τον κύριο Νικόδημο Δαμιανού, νέο Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής.

CCS Vasilopita 2024

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του CCS, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2024

Τελική Εκδήλωση / Code4Rural / Kapanış Etkinliği

Σας προσκαλούμε στην τελική εκδήλωση του έργου Code4rural όπου θα συναντηθούμε για να καταγράψουμε και να αναδείξουμε τα επιτεύγματά του έργου!
Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024, 10:00 -13:00 στο Σπίτι Συνεργασίας στη Λευκωσία (Home for Cooperation).
Εγγραφείτε σήμερα και εξασφαλίστε τη θέση σας: https://forms.gle/JRScbBFgGqWQ2FZQ7

Καλή Χρονιά

Το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό του Κυπριακού Συνδέσμου Πληροφορικής CCS/ICDL σας εύχονται Καλή Χρονιά!  

Καλωσορίζουμε με αισιοδοξία το έτος 2024, που προβλέπεται ότι θα είναι εξίσου παραγωγικό με το περασμένο 2023 ,γεμάτο με διαγωνισμούς, έργα, εκδηλώσεις και δράσεις προς όφελος των μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών, επαγγελματιών και φίλων της πληροφορικής στην Κύπρο!

Εκπαίδευση Εκπαιδευτών: Robotex & Νέοι Διαγωνισμοί Ρομποτικής του CCS

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (CCS - Cyprus Computer Society ) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το IET Cyprus Local Network διοργανώνει σεμινάριο εκπαίδευσης εκπαιδευτών με θέμα τους διαγωνισμούς ρομποτικής του CCS.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2024, ώρες 09.00 - 18.00, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και θα περιλαμβάνει 2 μέρη

Code4Rural Εργο του μήνα

Το Active Citizens Fund Cyprus έχει αναδείξει το έργο μας Code4Rural ως Έργο του Μήνα.
Το «Code4Rural» χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund στην Κύπρο και υλοποιείται από την Κυπριακή Εταιρεία Υπολογιστών σε συνεργασία με τη Novatex Solutions LTD και τον HERON Digital Education και τη Mathisis Ltd.

Τελικό Διεθνές Συνέδριο του έργου InClass

Από τις 14 έως τις 15 Δεκεμβρίου 2023, το έργο InClass πραγματοποίησε τo Τελικό Διεθνές Συνέδριο και την τελική συνάντηση του Έργου που πραγματοποιήθηκε στη Νάπολη, Ιταλία.

Femme Forward - AWS re/Start Graduate εκδήλωση δικτύωσης στο CCS

Στο πλαίσιο του προγράμματος Future Tech Career του Femme Forward Project, οι συνεργαζόμενοι οργανισμοί (Cyprus Computer Society) πρέπει να συνδέσουν το AWS re/Start πτυχιούχο με πιθανούς εργοδότες.
Για το σκοπό αυτό, στις 13 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση AWS re/Start Graduate στα γραφεία του CCS.
 

Εκπαίδευση Εκπαιδευτών στην Python & στους Νέους Διαγωνισμούς Ρομποτικής του CCS

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (CCS - Cyprus Computer Society ) ανακοινώνει τη διεξαγωγή δύο εκπαιδευτικών προγραμμάτων που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτές με ενδιαφέρον στον προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών, στο STEAM και τη ρομποτική και διοργανώνονται σε συνεργασία με το IET Cyprus Local Network.

Παγκύπρια Ολυμπιάδα Πληροφορικής: Προκήρυξη & Διεθνή Μετάλλια των Κυπριακών Αποστολών

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society - CCS) σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας διοργανώνει την Παγκύπρια Ολυμπιάδα Πληροφορικής 23-24, για μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης.

IBM TECHNOLOGIES CONFERENCE 2023

Boussias Cyprus invite you to the IBM TECHNOLOGIES CONFERENCE 2023 event which will take place on Dec. 14th, 2023 at Cyta Amphitheater. 

AGM-AI Presentation

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του CCS με τίτλο "AGM-AI Presentation", την Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, στο By the Bridge All Day Venue, στη Λευκωσία.

Ενσωμάτωση του GenAI στην εκπαίδευση ενηλίκων

Δωρεάν διαδικτυακή σειρά μαθημάτων κατάρτισης με τίτλο "Ενσωμάτωση του GenAI στην εκπαίδευση ενηλίκων"
Ολοκληρώστε και τις 7 ενότητες μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2024 στον δικό σας χρόνο και ρυθμό!
Εγγράψου ΔΩΡΕΑΝ σήμερα!!

Αποδοχή Cookies Ιστοσελίδας Περισσότερες Πληροφορίες