Τελετή Βράβευσης Μαθητικών Διαγωνισμών Πληροφορικής CCS

Με αύξηση συμμετοχής των κοριτσιών και σημαντική πρόοδο προς τον Στόχο για Περισσότερες Γυναίκες στην Τεχνολογία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Τελετή Βράβευσης για τους νικητές των Μαθητικών Διαγωνισμών Πληροφορικής, που διοργάνωσε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS), την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, στο Σιακόλειο Εκπαιδευτικό Κέντρο, στη Λευκωσία. Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν οι μαθητές/τριες που ξεχώρισαν στην Παγκύπρια Ολυμπιάδα Πληροφορικής 2023 και στον Παγκύπριο Διαγωνισμό Πληροφορικής και Υπολογιστικής σκέψης BEBRAS 23-24.

 

Την εκδήλωση χαιρέτισε η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου, την ομιλία της οποίας εκφώνησε ο κος Σωκράτης Μυλωνάς, Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης στον τομέα της Πληροφορικής. Στην ομιλία της η Υπουργός υπογράμμισε τη σημασία της πληροφορικής στην εκπαίδευση ενώ ο Πρόεδρος  του CCS ο κ. Κώστας Αγρότης, σημείωσε με μεγάλη χαρά τη σημαντική αύξηση της συμμετοχής των κοριτσιών στους μαθητικούς διαγωνισμούς πληροφορικής. «Αυτή η ανοδική τάση ανταποκρίνεται στον στόχο μας για την ενίσχυση της παρουσίας των γυναικών στον τομέα της τεχνολογίας».

 

Εκ μέρους του Σύνδεσμου Καθηγητών Πληροφορικής (ΣΥΚΑΠ) που είναι συν-διοργανωτής του διαγωνισμού Bebras, μίλησε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κος Πέτρος Γάης και εκ μέρους της Oracle που είναι χορηγός της Ολυμπιάδας μίλησε ο κος Αντώνης Σκούλλος, Managing Director Oracle Cyprus & Technology Leader Greeece Cyprus Malta. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους αξιωματούχοι του υπουργείου, εκπρόσωποι σχολείων, καθηγητές, γονείς και οι μαθητές/τριες που διακρίθηκαν, από Δ’ Δημοτικού μέχρι Γ’ Λυκείου.

 

Στην εκδήλωση αρχικά βραβεύτηκαν οι 12 μαθητές/τριες που εκπροσώπησαν επάξια την Κύπρο στις διεθνείς ολυμπιάδες πληροφορικής το 2023. Οι μαθητές/τριες είχαν εξαιρετική παρουσία στις εν λόγω τις διοργανώσεις, εξασφαλίζοντας μετάλλια και επαίνους για τη χώρα μας.  Ακολούθως, βραβεύτηκαν 15 μαθητές και μαθήτριες από κάθε τάξη (Δ’ Δημοτικού – Γ’ Γυμνασίου) που διακρίθηκαν στον Παγκύπριο Διαγωνισμό Πληροφορικής  και Υπολογιστικής Σκέψης BEBRAS 23-24.  Επίσης, βραβεύτηκαν και τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί με πολυάριθμες συμμετοχές συμβάλλοντας στην επιτυχία της διοργάνωσης Bebras.

 

Κλείνοντας, οι εκπρόσωποι του CCS πρότειναν τη συμμετοχή και στις αμέσως επόμενες συναφείς δράσεις  του Συνδέσμου που είναι ο τρέχον Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας CCSC και ακολουθούν  ακόμα 3 διαγωνισμοί ρομποτικής Robotex, MRC και WRO. Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις δράσεις και διαγωνισμούς με θέμα τις ψηφιακές δεξιότητες, τον προγραμματισμό, τη ρομποτική και την τεχνολογία θα βρείτε στην ιστοσελίδα του CCS www.ccs.org.cy.

     

    

Αποδοχή Cookies Ιστοσελίδας Περισσότερες Πληροφορίες