Το CCS στηρίζει το 2ο Youth Tech Fest, 2023 (www.youthtechfest.com), που θα γίνει στις 20 Απριλίου 2024, στο Πανεπιστήμιο Frederick στη Λεμεσό, μεταξύ των ωρών 09:00 και 16:30. 

Πιο συγκεκριμένα, η εκδήλωση έχει στο επίκεντρό της το πάθος των παιδιών για τη δημιουργικότητα, την τεχνολογία και την καινοτομία, αλλά και τις προσπάθειες των σχολείων να αναπτύξουν ενημερωμένους και εκπαιδευμένους πολίτες που να μπορούν να συμβάλουν σε με μια κοινωνία που βασίζεται όλο και περισσότερο στην τεχνολογία. Η εν λόγω εκδήλωση, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το Πρόγραμμα της εκδήλωσης διαμορφώνεται ως εξής:

Φεστιβάλ: Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε διαδραστικές παραστάσεις, εργαστήρια, masterclasses και πρακτικές δραστηριότητες με την καθοδήγηση εκπαιδευτικών, μηχανικών, επιστημόνων και προγραμματιστών. Οι συναρπαστικές αυτές δραστηριότητες, απευθύνονται σε οικογένειες ή και παιδιά, τα οποία θα μπορούν να συμμετέχουν και μόνα τους, στις δραστηριότητες που απευθύνονται στην ηλικιακή τους ομάδα (5-18 ετών). Υπάρχουν πολλές ζώνες όπως Ρομποτική, AR/VR, Gaming, Wood Working, Fun Science, Coding.

Σύνοδος: Στη Σύνοδο, μπορούν να συμμετέχουν εκπαιδευτικοί και θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με κορυφαίους διεθνείς εμπειρογνώμονες, οι οποίοι θα μοιραστούν μαζί τους τις τελευταίες τάσεις στην παγκόσμια κοινότητα EdTech. Συστήνεται όπως οι εκπαιδευτικοί εγγραφούν ηλεκτρονικά μέσω του συνδέσμου: www.youthtechfest.com Η εγγραφή περιλαμβάνει πρόσβαση σε όλες τις συνεδρίες και μεσημεριανό γεύμα. Όλοι οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής.

Βραβεία: Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί τελετή απονομής βραβείων σε έργα που σχετίζονται με την εκπαίδευση STEAM και προτείνονται από σχολεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα δοθεί βραβείο σε όλα τα έργα ανεξαιρέτως, αφού βασικός σκοπός είναι η ενθάρρυνση για συμμετοχή και συνεργασία. Πιο κάτω, ακολουθεί μια σύντομη περιγραφή σχετικά με τη διαδικασία υποβολής συμμετοχής σχολείων.

Διαδικασία για υποβολή συμμετοχής σχολείων/εκπαιδευτικών κέντρων:

Για υποβολή συμμετοχής, μπορεί το κάθε εκπαιδευτικό κέντρο να προτείνει έργα/projects που σχετίζονται με το ESTEAM ή/και ερευνητικά έργα (ομαδικά ή ατομικά) που έχουν αναπτυχθεί από μαθητές πρωτοβάθµιας ή δευτεροβάθµιας εκπαίδευσης. Στη συνέχεια, θα αποσταλεί μέσω email το όνοµα και/ή µια περιγραφή του project, τα ονόµατα των µαθητών και το όνοµα του δασκάλου/υπεύθυνου ([email protected]). Εναλλακτικά, μπορεί να συµπληρωθεί µια απλή φόρµα εγγραφής στον ιστότοπο της εκδήλωσης (www.youthtechfest.com)

Περισσότερες πληροφορίες για το 2ο Youth Tech Fest, 2024, στην ιστοσελίδα:

https://www.youthtechfest.com/

Αποδοχή Cookies Ιστοσελίδας Περισσότερες Πληροφορίες