MSc Artificial Intelligence (University of Cyprus)

Nέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα επιπέδου Μάστερ στην Τεχνητή Νοημοσύνη θα αρχίσει τη λειτουργία του στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Robotex Cyprus 2022

Το Cyprus Computer Society διοργανώνει τον 5ο Παγκύπριο Διαγωνισμό  Ρομποτικής Robotex που θα πραγματοποιηθεί από τις 24 μέχρι τις 26 Ιουνίου 2022 στο Αθλητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου.

WRO Cyprus 2022

Το Cyprus Computer Society σε συνεργασία με τοSTEM Education και το IET Cyprus διοργανώνει την Παγκύπρια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO (World Robotics Olympiad) 2022 που θα γίνει το Σάββατο, 9 Ιουλίου 2022, στο Ευρωπαικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

 

Re-Educo Workshop - Presentation Skills

To CCS ως εταίρος του Re-Educo Erasmus + Project, συντονίζει ένα εργαστήριο Παρουσιάσεων Δεξιοτήτων με τη συμμετοχή ειδικών στον τομέα. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαΐου από τις 08.45-12.00 CET και οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν νέες γνώσεις σχετικά με το πώς πρέπει να είναι μια παρουσίαση σε σχέση με το κοινό-στόχο, τη χρήση επιστημονικής ορολογίας, τη χρήση της γλώσσας του σώματος και πολλά άλλα. .

 

 

1st European Coding Challenge powered by HMS

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής, η Huawei και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο All Digital διοργανώνουν το πρώτο Ευρωπαϊκό σεμινάριο κώδικα και προγραμματισμού με τη χρήση της πλατφόρμας HMS (Huawei Mobile Services). Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 20 Μαίου 2022 από τις 9πμ-5μμ στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia, και απευθύνεται σε φοιτητές και επαγγελματίες πληροφορικής. Η εγγραφή στο σεμινάριο είναι δωρεάν αλλά λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για εγγραφή, περισσότερες πληροφορίες και προϋποθέσεις συμμετοχής επισκεφθείτε τον σύνδεσμο: https://forms.gle/TNjMyxmeQYj41nap6

Παγκύπριος Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας 2022

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society - CCS) και η Ομάδα Κυβερνοασφάλειας CyberMouflons προκηρύσσουν τον 5ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας (Cyprus Cyber Security Challenge CCSC) που θα διεξαχθεί διαδικτυακά από τις 30 Απριλίου μέχρι τις 15 Μαΐου 2022. Περισσότερες  πληροφορίες στην ιστοσελίδα https://www.ccsc.org.cy.

CYPRUS EDUCATION LEADERS AWARDS

Τo CCS στηρίζει τα Cyprus Education Leaders Awards 2022, τα οποία διοργανώνονται στην Κύπρο από την BOUSSIAS Cyprus για 4η χρονιά, με στόχο την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής εμπειρίας, τόσο για τους διδασκόμενους, όσο και για τους διδάσκοντες, σε μία χρονική περίοδο που ο ψηφιακός μετασχηματισμός διαμορφώνει και τη νέα εποχή της εκπαίδευσης. 

1st E2STEAM Cyprus Festival

To Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και o Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου διοργανώνουν το «1ο Φεστιβάλ Ε2STEAM Κύπρου», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Υποστηρικτές του Φεστιβάλ είναι η Επίτροπος Περιβάλλοντος και Επίτροπος Πολίτη. Το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις, διαδραστικά εργαστήρια, εκπαιδευτικό συνέδριο για τη διδασκαλία του γνωστικού αντικειμένου E2STEAM, εκθέσεις και διαγωνισμούς που σχετίζονται με το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη, την Επιχειρηματικότητα, την Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Τέχνες και τα Μαθηματικά (Ε2STEAM).

Φεστιβάλ  E2STEAM 9 και 10 Απρίλιου, 2022

Άρθρο του Γραμματέα του CCS στην ειδική έκδοση Tech Island

Το 4σέλιδο άρθρο του Γραμματέα του CCS Δρ. Πανίκου Μασούρα με τίτλο «Μονόδρομος η Επένδυση στις Ψηφιακές Δεξιότητες» δημοσιεύτηκε στην πρόσφατη Ειδική έκδοση του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού TechΙsland σε συνεργασία με τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Ο Φιλελεύθερος. 

4Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΝΕΩΝ

Η Εθνική Σύνοδος Νέων επιστρέφει, δίνοντας το βήμα σε νέες και νέους να συζητήσουν και να υποβάλουν ιδέες και προτάσεις για μια καλύτερη Κύπρο!

Εκ μέρους του Προέδρου και των Μελών του ΔΣ του Οργανισμού Νεολαίας, σας προσκαλούμε στην 4η Εθνική Σύνοδο Νέων με θέμα «Διαμορφώνουμε ΜΑΖΙ Σήμερα την Κύπρο του αύριο: Ανάκαμψη, Πρόσβαση, Ενσυναίσθηση».

Η Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία και τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Βουλής, κας Αννίτας Δημητρίου.

Ερευνα Για Την Κυβερνοασφάλεια Στην Εκπαίδευση

Οι οργανισμοί Cyprus Computer Society (Κύπρος), SCP Academy (Κύπρος), Langas į ateitį (Λιθουανία), Tech.mt (Μάλτα) και Fundatia EOS (Ρουμανία) διερευνούν το ενδιαφέρον εκπαιδευτών και εκπαιδευτικών να συμμετάσχουν σε καινοτόμες μεθόδους κατάρτισης στον τομέα της κυβερνοασφάλειας με τη χρήση εξοπλισμού VR (Virtual Reality) & AR (Augmented Reality).

Νέα μετάλλια σε διαγωνισμούς προγραμματισμού!

Νέα μετάλλια για την Κύπρο, από το μαθητή Θεοφάνη Ορφανού, σε διεθνείς διαγωνισμούς προγραμματισμού:

Μαθητικός Διαγωνισμός Ευρωπαϊκού Έργου RE- EDUCO

ΝΕΑ ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022. Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής ανακοινώνει την προκήρυξη σχολικού διαγωνισμού με στόχο τη δημιουργία νέων καινοτόμων ιδεών και την ανάπτυξη επιχειρηματικών και ψηφιακών δεξιοτήτων μεταξύ των μαθητών. Στο πλαίσιο αυτού του έργου, διοργανώνεται αυτός ο διεθνής σχολικός διαγωνισμός. Μέσα από την υποστήριξη των συμμετεχόντων στη δημιουργία του επιχειρηματικού τους έργου μέσω καθοδήγησης και υποστήριξης ειδικών στην ανάπτυξη επιχειρήσεων και start-ups θα προκύψουν οι καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες από κάθε χώρα, οι οποίες και θα διαγωνιστούν σε διεθνές επίπεδο.

Ημερίδα Πληροφορικής για Μαθητές - ΠΑΝ/ΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

Το CCS στηρίζει την Ημερίδα Πληροφορικής για μαθητές που διοργανώνει ετησίως το Πανεπιστήμιο Κύπρου και φέτος θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

European Startup Universe Cyprus

Το European Startup Universe έρχεται επίσημα στην Κύπρο για πρώτη φορά. Το προτζεκτ ξεκινά το Μάρτιο του 2022 και θα «τρεξει» για 6 εβδομάδες συνδέοντας ιδιοκτήτες τεχνολογικών start-ups με μέντορες και ειδικούς.

 Professional Registration with the IET

Το IET Cyprus διοργανώνει το ακόλουθο Webinar: "Επαγγελματική εγγραφή στο IET" Δευτέρα, 21/02/2022 στις 6:00 μ.μ., Διάρκεια: 1 ώρα

Η παρουσίαση θα εξηγήσει τη διαδικασία και τις απαιτήσεις για την υποβολή αίτησης για εγγραφή ως Ορκωτός Μηχανικός στο Συμβούλιο Μηχανικών.

CCS Gathering 2022

Αγαπητά Μέλη & Εθελοντές του CCS

Σας προσκαλούμε στην πρώτη μας εκδήλωση για το 2022 που θα γίνει την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, η ώρα 8:00 μ.μ στο Aperitivo Jetset Lounge. 

Graphic Stories 2022

Το CCS στηρίζει το 8ο Διεθνές Συνέδριο Οπτικής Επικοινωνίας, Graphic Stories που έρχεται το τριήμερο 18-20 Μαρτίου, στη Λευκωσία, με θέμα την Ανεκτικότητα - Tolerance.

Το φετινό Graphic Stories περιλαμβάνει οκτώ [8] διαλέξεις, τρία [3] δημιουργικά εργαστήρια, μια [1] διεθνή έκθεση αφίσας με συμμετοχή σχεδιαστών από την Κύπρο και το εξωτερικό και ένα [1] διαδραστικό installation.

Όλες οι δράσεις του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στο Πανεπιστήμιο Frederick, στη Λευκωσία.

CODING OUR FUTURE - Νέα σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων για σχολεία

Μετά την επιτυχία των περσινών σεμιναρίων και λαμβάνοντας υπόψη την επιδημιολογική εικόνα που δεν ευνοεί τις δια ζώσης συναντήσεις, η δυναμική ομάδα του CODING OUR FUTURE  (COF) επιστρέφει με μια νέα σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων. 

Τα σεμινάρια κώδικα και τεχνολογίας COF προσφέρονται δωρεάν, σε σχολικό χρόνο, για  μαθητές Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

 Η πρώτη φάση διεξαγωγής σεμιναρίων για το 2022 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από 7 Φεβρουαρίου μέχρι 15 Απριλίου

Σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών για Διδασκαλία στο Πρόγραμμα CODING OUR FUTURE (COF)

Στελέχωση της Ομάδας Εκπαιδευτών COF

Το Cyprus Computer Society, αναζητεί εκπαιδευτές για ενίσχυση της Ομάδας Εκπαιδευτών του προγράμματος CODING OUR FUTURE (COF) και διοργανώνει σχετικό διαδικτυακό σεμινάριο εκπαίδευσης που θα γίνει την Κυριακή 30 Ιανουαρίου, από τις 9:00 μέχρι τις 15:30.

Το σεμινάριο βασίζεται στο υφιστάμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα COF για μαθητές, το οποίο λόγω πανδημίας υλοποιείται διαδικτυακά.

Συμμετέχοντες στο σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών πρέπει να είναι άτομα που θα μπορούν στο παρόν και στο μέλλον να ενταχθούν στην Ομάδα Εκπαιδευτών COF για να διδάσκουν μαθητές σε σχολικό χρόνο, είτε διαδικτυακά είτε μέσω επισκέψεων σε σχολεία ή άλλους χώρους στην επαρχία τους.

sCYence Fair 2022

To CCS συμμετέχει στο το πρωτοποριακό και πολυδιάστατο Φεστιβάλ Επιστήμης με τίτλο “SCYENCE Fair 2022” (Φεστιβάλ Επιστήμης 2022), που διοργανώνει το Ινστιτούτο Κύπρου,  για 3η συνεχή χρονιά, στις 15 και 16 Απριλίου 2022.

Παγκύπρια Ολυμπιάδα Πληροφορικής 2022

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society) σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας διοργανώνει την Παγκύπρια Ολυμπιάδα Πληροφορικής 2022 για μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης.

Παρουσίαση Virtual Robotics Platform

Σας προσκαλούμε σε παρουσίαση διαδυκτιακής πλατφόρμας εκπαιδευτικής ρομποτικής, στην οποία παιδιά, ηλικίας 8 ετών και άνω μπορούν να συμμετέχουν σε δραστηριότητες ρομποτικής χωρίς την χρήση ρομποτικού εξοπλισμού.

Η πλατφόρμα μπορεί να αξιοποιηθεί για εκπαίδευση και προετοιμασία για συμμετοχή σε διαγωνισμούς ρομποτικής.

Μαθητές της Παγκύπριας Ολυμπιάδας Πληροφορικής εξασφάλισαν 5 μετάλλια στον παγκόσμιο διαγωνισμό Lotfi Zadeh

Πέντε συνολικά μετάλλια εξασφάλισαν μαθητές της Ολυμπιάδας Πληροφορικής στο διεθνή διαγωνισμό Πληροφορικής και Μαθηματικών Lotfi Zadeh Olympiad, ο οποίος διεξήχθη διαδικτυακά 20-25 Δεκεμβρίου.

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΡΜΑΚΙΤΗ (ΚΣΚ) : Προκήρυξη διαγωνισμού για το λογότυπο του οργανισμού.

Το ΚΣΚ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού για τον σχεδιασμό του λογότυπου του οργανισμού. Ο επιτυχών θα κερδίσει το βραβείο των €300.

Οι όροι συμμετοχής στο διαγωνισμού βρίσκονται στον ακόλουθο σύνδεσμο.

https://drive.google.com/file/d/1TxVUSszC59JWQZzRpRBDjJy-OVRELVrx/view?usp=sharing

Αποδοχή Cookies Ιστοσελίδας Περισσότερες Πληροφορίες