Ο συνδυασμός που μου ταιριάζει

Η ΦΠΚ Πρωτοπορία στα πλαίσια της προσπάθειας να μειώσει το χάσμα μεταξύ του ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού κόσμου διοργανώνει την Παρασκευή 16 Απριλίου στις 17:00, εκδήλωση με θέμα «Ο συνδυασμός που μου ταιριάζει». Κύριος Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο λειτουργός του CCS Τουμαζής Τουμαζή. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Zoom και του συνδέσμου και θα μεταδίδεται ζωντανά στο Facebook.

Women in Tech World Series Online Festival,

Το διαδικτυακό φεστιβάλ Women in Tech World Series θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 11 Ιουνίου 2021, επιστρέφει και φέτος για να συνδέσει ένα πραγματικά παγκόσμιο κοινό 10.000 επαγγελματιών τεχνολογίας. Το  φεστιβάλ προσφέρει μια καθηλωτική, εκπαιδευτική εμπειρία για  γυναίκες για πρόσβαση σε αποδεδειγμένες στρατηγικές και εργαλεία που τις υποστηρίζουν στην αποστολή τους για την επίτευξη των στόχων της σταδιοδρομίας τους. Μάθετε περισσότερα στο: https://onlinefestival.women-in-technology.com/

Διαδικτυακό Πρόγραμμα - Coding Our Future 2021

Στo πλαίσιo του προγράμματος «Coding Our Future» διοργανώνονται  δωρεάν τα ακόλουθα διαδικτυακά εκπαιδευτικά σεμινάρια για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου και τεχνικών σχολών, από 5 εως 23 Απριλίου 2021. 

  1. Μάθε κώδικα - Γίνε υπερήρωας: Για Μαθητές Α’-Στ’ Δημοτικού
  2. Σχεδίασε το δικό σου ψηφιακό παιχνίδι: Για Μαθητές Δ’-Στ’ Δημοτικού
  3. "ΣΟΦΙΑ" Διαστημικές τεχνολογίες & Τηλεπισκόπηση: Για μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης

Η συμμετοχή είναι δωρεάν αφού κρατήσετε θέση για την τάξη σας μέσω της ιστοσελίδας: www.codingourfuture.org

Πανελλήνιο και Διεθνές Συνέδριο Εκπαιδευτικοί & Εκπαίδευση STE(A)M - STE(A)M educators & education

Το Συνέδριο φιλοδοξεί να αποτελέσει βήμα ακαδημαϊκού διαλόγου των μελών της επιστημονικής και εκπαιδευτικής κοινότητας της χώρας και της Ευρώπης, όπως και άλλων ενδιαφερόμενων μερών, σύγχρονων επιστημονικών προσεγγίσεων και των πολιτικών στο πεδίο της εκπαίδευσης STE(A)M, ώστε μέσα από τις εισηγήσεις εξειδικευμένων και διακεκριμένων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να προκληθεί ένας γόνιμος διάλογος σχετικά με τις εξελίξεις της εφαρμογής της εκπαιδευτικής προσέγγισης STE(A)M στην Ελληνική και την Ευρωπαϊκή Εκπαίδευση.

Το Συνέδριο απευθύνεται σε επιστήμονες, εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτές/τριες όλων των βαθμίδων που ασχολούνται ή ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την εκπαίδευση STE(A)M, ερευνητές/τριες και μεταπτυχιακούς φοιτητές/τριες, στελέχη εκπαίδευσης, παρόχους επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης αλλά και σε οποιοδήποτε άτομο ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για τις νεότερες επιστημονικές εξελίξεις, τις εμπειρίες και τα αποτελέσματα εφαρμογής της εκπαιδευτικής προσέγγισης STE(A)M.

Δωρεάν Διαδικτυακό Εργαστήριο - Εισαγωγή στο Βιομηχανικό Διαδίκτυο των Πραγμάτων

Το Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας - Center for Social Innovation (CSI), διοργανώνει την Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021, 18:00 – 20:00, δωρεάν διαδικτυακό εργαστήριο με θέμα «Εισαγωγή στο Βιομηχανικό Διαδίκτυο των Πραγμάτων» (Γλώσσα εργαστηρίου: Ελληνικά).

Ερωτηματολόγιο για την Μικροηλεκτρονική

Το Κέντρο Παραγωγικότητας (ΚΕΠΑ) στο πλαίσιο του έργου ECoVEM (European Centre of Vocational Excellence in Microelectronics),διεξάγει έρευνα για διερεύνηση αναγκών στην αγορά εργασίας στον τομέα της Μικροηλεκτρονικής

Διαγωνισμός για Υπηρεσίες Πληροφορικής

Σας ενημερώνουμε για την προκήρυξη του Διαγωνισμού αρ. 3/2021 για Υπηρεσίες Πληροφορικής.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε ακολουθώντας τον πιο κάτω σύνδεσμο (μέσω της σελίδας e-procurement)
https://www.eprocurement.gov.cy/epps/cft/prepareViewCfTWS.do?resourceId=4657836
(Εισάγετε τους κωδικούς πρόσβασης εφόσον σας ζητηθούν).

Space Up Cyprus

To CCS συμμετέχει στην εκδήλωση SpaceUpCyprus-LIVE, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρώτης Παγκύπριας Εκπαιδευτικής Εβδομάδας Διαστήματος και διοργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Cyprus Space Foundation, το έργο ‘EXCELSIOR’ H2020 Widespread Teaming και το Κέντρο Αριστείας ‘ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ’ του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Έρευνα "cloud adoption" από το Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το εργαστήριο " Software Engineering and Internet Technologies - SEIT" του Πανεπιστημίου Κύπρου συντονίζει το ερευνητικό έργο «CloudRecoMan» και σας προσκαλεί να συμμετάσχετε σε μια έρευνα η οποία απευθύνεται σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που είτε χρησιμοποιούν ή όχι αυτήν τη στιγμή το cloud computing. Η συμμετοχή στην έρευνα δεν αναμένεται να διαρκέσει περισσότερο από 5 λεπτά!

Εβδομάδα All Digital

Το ALL DIGITAL Week είναι μια ετήσια εκστρατεία ψηφιακής ένταξης και ενδυνάμωσης που διεξάγεται σε κέντρα ψηφιακών ικανοτήτων, βιβλιοθήκες, κοινοτικά κέντρα, σχολεία και άλλους χώρους σε όλη την Ευρώπη. Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής συμμετέχει στο δίκτυο All Digital καθώς και στη βδομάδα All Digital με διάφορες δραστηριότητες από το 2017!

3ο Συνέδριο Digital Banking & Payments

To CCS στηρίζει το 3ο Συνέδριο Digital Banking & Payments που διοργανώνει η Boussias διαδικτυακά στις 14 Απριλίου και έχει ως θέμα  “Banking Responsive to Change &  the new era of Payments” και προσφέρει στα μέλη του CCS έκπτωση 15% στο εισιτήριο του συνεδρίου.

CEPIS - Ενημερωτικό Δελτίο Μαρτίου 2021

Διαβάστε το ενημερωτικό δελτίο του CEPIS για το μήνα Μάρτιο

Έρευνα Κυπριακής Αγοράς Πληροφορικής

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (CCS)  χρηματοδοτεί και φέτος την διεξαγωγή έρευνας με στόχο την διάγνωση των τάσεων της αγοράς πληροφορικών συστημάτων στην Κύπρο τα αποτελέσματα της οποίας διαθέτει δωρεάν σε κάθε ενδιαφερόμενο από την ιστοσελίδα του CCS

Virtual sCYence Fair 2021

To CCS στηρίζει το φεστιβάλ Virtual sCYence Fair  που διοργανώνεται από το Ινστιτούτο  Κύπρου στις 19-20 Απριλίου 2021 και αφορά μαθητές 9-18 ετών.

Προκήρυξη Παγκύπριου Διαγωνισμού Κυβερνοασφάλειας 2021

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής προκηρύσσει τoν 4ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας για άτομα ηλικίας 14-26 ετών (έτη γέννησης 1995-2007 συμπεριλαμβανομένων). Πληροφορίες και εγγραφές στο https://ccsc.org.cy

Διαδικτυακά μαθήματα αλγοριθμικής και υπολογιστικής σκέψης μαθητών Δημοτικού και Γυμνασίου

Νέος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων για μαθητές - Νέα Συνεργασία μας προς όφελος της νεολαίας! 
Με τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, μέσω του προγράμματος The steamers και με εκπαιδευτικό υλικό από το Bebras Cyprus προσφέρονται δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου. 

Έργο Erasmus+ wINGS - Συμμετοχή σε πιλοτικό πρόγραμμα

Το έργο Erasmus + WINGS (https://wings.erasmus.site/) που συντονίζεται από το Πανεπιστήμιο Κύπρου στοχεύει στην εκπαίδευση των επιχειρηματιών σχετικά με τον τρόπο διεθνοποίησης της επιχείρησής τους χρησιμοποιώντας καινοτόμες μεθόδους μάθησης. Πρόκειται για έξι καινοτόμα σοβαρά παιχνίδια επιχειρήσεων και διεθνοποίησης που ένα εκπαιδευτικό μάθημα θα υποστηρίξει τη διεθνοποίηση των νεοσύστατων επιχειρήσεων. Ο στόχος είναι να επιλυθούν οι ειδικές ανάγκες των νεοσύστατων επιχειρήσεων και των επιχειρηματιών και να διατεθεί η κατάλληλη εκπαίδευση σχετικά με βασικές πτυχές της διαδικασίας διεθνοποίησης.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να είναι καθηγητές κολλεγίων/Πανεπιστημίων, Εκπαιδευτές, Μέντορες, Επιχειρηματίαες, Φοιτητές αξιολογώντας τουλάχιστον ένα από τα έξι κεφάλαια και το αντίστοιχο παιχνίδι του (στην αγγλική έκδοση) και στη συνέχεια συμπληρώνοντας ένα ερωτηματολόγιο ικανοποίησης τελικού χρήστη 15 λεπτών από τις 03-31 Μαρτίου 2021.

Έρευνα αναφορικά με τον αντίκτυπο των Ανοικτών Δεδομένων στην Κύπρο

Έρευνα αναφορικά με τον αντίκτυπο των Ανοικτών Δεδομένων στην Κύπρο από το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού (ΤΔΔΠ) του Υπουργείου Οικονομικών, σε συνεργασία με την Deloitte Limited.  Το ερωτηματολόγιο της έρευνας είναι διαθέσιμο στον ακόλουθο σύνδεσμο: Έρευνα αναφορικά με τον αντίκτυπο των Ανοικτών Δεδομένων. Η έρευνα θα είναι ανοιχτή μέχρι και τη Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021 και ο απαιτούμενος χρόνος συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου είναι περίπου 15 λεπτά.

#VirtualEducationCY

Το CCS συμμετέχει στο νέο πρόγραμμα #VirtualEducationCY "Ψηφιακές τάξεις για ενισχυτική διδασκαλία" του #SupportCY. 

Οι θέσεις είναι περιορισμένες - Δηλώστε συμμετοχή εδώ

  • 6 Μαρτίου 2021 - Μάθε Κώδια...γίνε Υπερήρωας - Για μαθητές Δημοτικού
  • 12 Μαρτίου 2021 - Γνώρισε τον Προγραμματισμό - Για μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης
  • 19 Μαρτίου 2021 - Προγραμματισμός Γ'Λυκείου 
MySeminars: Σελίδα Επαγγελματικής Κατάρτισης

Το CCS συνεργάζεται με την ιστοσελίδα της MySeminars που αποτελεί κατάλογο εκδηλώσεων Επαγγελματικής Κατάρτισης της Κύπρου. 

Διαδικτυακό Μάθημα σε σχολικό χρόνο

Αυτή την εβδομάδα συνδεθήκαμε ζωντανά με το Δημοτικό Σχολείο Ταμασού για Διαδικτυακό Μάθημα Κώδικα από το μέλος και εθελόντρια του CCS Κατερίνα Χατζηγεωργίου της ομάδας Coding our Future, μετά την επιτυχία που είχε το ίδιο εργαστήρι στο πλαίσιο του #VirtualHome by SupportCY. 

ΕΡΕΥΝΑ: Διδασκαλία της Κυβερνοσαφάλειας στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Ερωτηματολόγιο  που αφορά την διδασκαλία Κυβερνοασφάλειας σε μαθητές άνω των 14 ετών. Σκοπός της έρευνας είναι να δημιουργήσουμε εκπαιδευτικό υλικό και μεθόδους διδασκαλίας για να χρησιμοποιούνται από τους εκπαιδευτικούς για συζήτηση στα θέματα της Κυβερνοασφάλειας και προστασίας στο διαδίκτυο με μαθητές άνω των 14 ετών.

2nd International Conference of the journal "Scuola Democratica - Call for Papers

Οι συντονιστές του έργου "RE-EDUCO" στο οποίο συμμετέχει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής σας προσκαλούν να υποβάλετε abstract/paper για παρουσίαση στην θεματική: E.8 Αξιολογώντας την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση κατα την περίοδο του COVID: Προκλήσεις, Νές προοπτικές, κρίσιμα ζητήματα. Προθεσμία υποβολής: 4 Απριλίου 2021.

Διαδικτυακή Συζήτηση με θέμα 5G και Κυβερνοασφάλεια: Μύθοι και Πραγματικότητες

Το CCS στηρίζει τη Διαδικτυακή Συζήτηση με θέμα 5G και Κυβερνοασφάλεια: Μύθοι και Πραγματικότητες.
Ημέρα: Τρίτη, 23/02/2021 │ Ώρα: 16:00-17:30

Αποδοχή Cookies Ιστοσελίδας Περισσότερες Πληροφορίες