Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society CCS) ανακοινώνει ότι τον Οκτώβριο 2023 ξεκινά το ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτικό πρόγραμμα AWS re/Start για γυναίκες που επιθυμούν να ακολουθήσουν καριέρα στην πληροφορική.

Συγκεκριμένα, το AWS  AMAZON WEB SERVICES re/Start μπορεί να χαρακτηριστεί και ως πρόγραμμα ανάπτυξης και αναβάθμισης δεξιοτήτων (upskilling) και ως πρόγραμμα επαναπροσδιορισμού δεξιοτήτων (reskilling).

Tο re/Start προσφέρεται στην αγγλική γλώσσα και προετοιμάζει εντατικά τα άτομα για εργασία σε θέσεις εισαγωγικού επιπέδου στον τομέα της πληροφορικής και ειδικά στις τεχνολογίες νέφους (cloud technologies) οι οποίες παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12 εβδομάδες και θα προσφερθεί μέσω του διαδικτύου σε πλήρη βάση παρακολούθησης (09.00 – 16.00).

Σε πρώτη φάση, το πρόγραμμα θα προσφερθεί ΔΩΡΕΑΝ σε γυναίκες, μέσω του χρηματοδοτούμενου ευρωπαϊκού έργου FEMME FORWARD, το οποίο στην Κύπρο έχει αναλάβει το CCS. Η παρούσα πρόσκληση καλύπτει 30 θέσεις και σε περίπτωση που υπάρξουν διαθέσιμες θέσεις θα προσφερθούν σε άντρες.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν:  

  • γυναίκες επαγγελματίες οποιουδήποτε κλάδου που θέλουν να αλλάξουν καριέρα προς τον τομέα της πληροφορικής για καλύτερες προοπτικές εργασίας
  • απόφοιτες κολλεγίου/πανεπιστημίου από πεδία εκτός της πληροφορικής που θέλουν να μετακινηθούν σε θέσεις τεχνολογίας
  • απόφοιτες λυκείου που επιθυμούν να ξεκινήσουν καριέρα στον τομέα της πληροφορικής
  • γυναίκες που επιθυμούν να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας μετά από  μητρότητα ή μακροχρόνια αποχή από την εργασία
  • γυναίκες που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού
  • γυναίκες μετανάστριες και πρόσφυγες.

 

Βασική προϋπόθεση για συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι η καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας, η κατοχή ηλεκτρονικού υπολογιστή και πρόσβαση στο διαδίκτυο.

 

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επισκεφτείτε το σύνδεσμο https://ccs.org.cy/en/page/aws-restart-for-success/ ή/και επικοινωνήστε με τον κο. Νεόφυτο Ξενοφώντος, Re/Start Project Manager στο email [email protected] και στο τηλέφωνο 22460679.

 

Αποδοχή Cookies Ιστοσελίδας Περισσότερες Πληροφορίες