Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer SocietyCCS) ανακοινώνει ότι η πρόσφατη μαθητική αποστολή της Κύπρου στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Πληροφορικής  κατάφερε την καλύτερη επίδοση της χώρας μας μέχρι τώρα, στην εν λόγω διεθνή διοργάνωση.

Ο μαθητής της ελληνικής σχολής Πασκάλ Λεμεσού, Θεοφάνης Ορφανού κατέκτησε αργυρό μετάλλιο και ο εθνοφρουρός Δημήτρης Χρυσοστόμου έπαινο στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Πληροφορικής που πραγματοποιήθηκε στο Szeged  της Ουγγαρίας από 28 Αυγούστου μέχρι 4 Σεπτεμβρίου 2023.   

Εξαιρετική ήταν και η παρουσία των μαθητών Αντρέα Κναή και Αντρέα Λεωνίδου. Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης Άκης Συκοπετρίτης και Δημήτρης Λειβαδιώτης. Ο τελευταίος μέσα από τα Κοινωνικά δίκτυα έδωσε Μπράβο σε όλα τα παιδιά «για τον συγκλονιστικό αγώνα που έκαναν μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο».

Σημειώνουμε ότι η ίδια ομάδα θα εκπροσωπήσει τη χώρα και στην Βαλκανιάδα Πληροφορικής που θα γίνει στις 29/10-3/11 στη Σλοβενία. Επίσης, οι μαθητές/τριες γυμνασίου Μαρίζα Πασπαλλή, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Αντρέας Τζιαπούρας και Χρίστος Αλεξάνδρου θα συμμετέχουν στην Βαλκανική και Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πληροφορικής Νέων που θα γίνει 8-14/9 στη Γεωργία. Αξιοσημείωτο και θετικότατο στοιχείο η παρουσία κοριτσιού στην αντιπροσωπεία, αφού το CCS έχει θέσει ως στόχο τη μεγαλύτερη συμμετοχή κοριτσιών στις δράσεις του ώστε να αυξηθεί και η συμμετοχή γυναικών σε επαγγέλματα του τομέα.

Το CCS εύχεται θερμά συγχαρητήρια στους νέους που εκπροσώπησαν επάξια τη χώρα μας και καλή επιτυχία στις επόμενες διοργανώσεις και εκφράζει ευχαριστίες προς όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς που προσφέρουν αμισθί ατελείωτες ώρες για την προετοιμασία των ομάδων.

Σύντομα θα ανακοινωθούν οι ώρες και ημέρες των δωρεάν μαθημάτων προγραμματισμού της Παγκύπριας Ολυμπιάδας Πληροφορικής που προσφέρονται από το CCS σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας, σε κάθε επαρχία. 

Για πληροφορίες παρακαλώ επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Ολυμπιάδας www.coinformatics.org για τον εν λόγω διαγωνισμό ή/και την ιστοσελίδα του Συνδέσμου www.ccs.org.cy για όλους τους μαθητικούς διαγωνισμούς πληροφορικής, κυβερνοασφάλειας και ρομποτικής που διοργανώνονται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Αποδοχή Cookies Ιστοσελίδας Περισσότερες Πληροφορίες