Space Up Cyprus

To CCS συμμετέχει στην εκδήλωση SpaceUpCyprus-LIVE, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρώτης Παγκύπριας Εκπαιδευτικής Εβδομάδας Διαστήματος και διοργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Cyprus Space Foundation, το έργο ‘EXCELSIOR’ H2020 Widespread Teaming και το Κέντρο Αριστείας ‘ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ’ του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Έρευνα "cloud adoption" από το Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το εργαστήριο " Software Engineering and Internet Technologies - SEIT" του Πανεπιστημίου Κύπρου συντονίζει το ερευνητικό έργο «CloudRecoMan» και σας προσκαλεί να συμμετάσχετε σε μια έρευνα η οποία απευθύνεται σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που είτε χρησιμοποιούν ή όχι αυτήν τη στιγμή το cloud computing. Η συμμετοχή στην έρευνα δεν αναμένεται να διαρκέσει περισσότερο από 5 λεπτά!

Εβδομάδα All Digital

Το ALL DIGITAL Week είναι μια ετήσια εκστρατεία ψηφιακής ένταξης και ενδυνάμωσης που διεξάγεται σε κέντρα ψηφιακών ικανοτήτων, βιβλιοθήκες, κοινοτικά κέντρα, σχολεία και άλλους χώρους σε όλη την Ευρώπη. Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής συμμετέχει στο δίκτυο All Digital καθώς και στη βδομάδα All Digital με διάφορες δραστηριότητες από το 2017!

3ο Συνέδριο Digital Banking & Payments

To CCS στηρίζει το 3ο Συνέδριο Digital Banking & Payments που διοργανώνει η Boussias διαδικτυακά στις 14 Απριλίου και έχει ως θέμα  “Banking Responsive to Change &  the new era of Payments” και προσφέρει στα μέλη του CCS έκπτωση 15% στο εισιτήριο του συνεδρίου.

CEPIS - Ενημερωτικό Δελτίο Μαρτίου 2021

Διαβάστε το ενημερωτικό δελτίο του CEPIS για το μήνα Μάρτιο

Virtual sCYence Fair 2021

To CCS στηρίζει το φεστιβάλ Virtual sCYence Fair  που διοργανώνεται από το Ινστιτούτο  Κύπρου στις 19-20 Απριλίου 2021 και αφορά μαθητές 9-18 ετών.

Έρευνα Κυπριακής Αγοράς Πληροφορικής

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (CCS)  χρηματοδοτεί και φέτος την διεξαγωγή έρευνας με στόχο την διάγνωση των τάσεων της αγοράς πληροφορικών συστημάτων στην Κύπρο τα αποτελέσματα της οποίας διαθέτει δωρεάν σε κάθε ενδιαφερόμενο από την ιστοσελίδα του CCS

Προκήρυξη Παγκύπριου Διαγωνισμού Κυβερνοασφάλειας 2021

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής προκηρύσσει τoν 4ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας για άτομα ηλικίας 14-26 ετών (έτη γέννησης 1995-2007 συμπεριλαμβανομένων). Πληροφορίες και εγγραφές στο https://ccsc.org.cy

Διαδικτυακά μαθήματα αλγοριθμικής και υπολογιστικής σκέψης μαθητών Δημοτικού και Γυμνασίου

Νέος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων για μαθητές - Νέα Συνεργασία μας προς όφελος της νεολαίας! 
Με τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, μέσω του προγράμματος The steamers και με εκπαιδευτικό υλικό από το Bebras Cyprus προσφέρονται δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου. 

Έργο Erasmus+ wINGS - Συμμετοχή σε πιλοτικό πρόγραμμα

Το έργο Erasmus + WINGS (https://wings.erasmus.site/) που συντονίζεται από το Πανεπιστήμιο Κύπρου στοχεύει στην εκπαίδευση των επιχειρηματιών σχετικά με τον τρόπο διεθνοποίησης της επιχείρησής τους χρησιμοποιώντας καινοτόμες μεθόδους μάθησης. Πρόκειται για έξι καινοτόμα σοβαρά παιχνίδια επιχειρήσεων και διεθνοποίησης που ένα εκπαιδευτικό μάθημα θα υποστηρίξει τη διεθνοποίηση των νεοσύστατων επιχειρήσεων. Ο στόχος είναι να επιλυθούν οι ειδικές ανάγκες των νεοσύστατων επιχειρήσεων και των επιχειρηματιών και να διατεθεί η κατάλληλη εκπαίδευση σχετικά με βασικές πτυχές της διαδικασίας διεθνοποίησης.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να είναι καθηγητές κολλεγίων/Πανεπιστημίων, Εκπαιδευτές, Μέντορες, Επιχειρηματίαες, Φοιτητές αξιολογώντας τουλάχιστον ένα από τα έξι κεφάλαια και το αντίστοιχο παιχνίδι του (στην αγγλική έκδοση) και στη συνέχεια συμπληρώνοντας ένα ερωτηματολόγιο ικανοποίησης τελικού χρήστη 15 λεπτών από τις 03-31 Μαρτίου 2021.

Έρευνα αναφορικά με τον αντίκτυπο των Ανοικτών Δεδομένων στην Κύπρο

Έρευνα αναφορικά με τον αντίκτυπο των Ανοικτών Δεδομένων στην Κύπρο από το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού (ΤΔΔΠ) του Υπουργείου Οικονομικών, σε συνεργασία με την Deloitte Limited.  Το ερωτηματολόγιο της έρευνας είναι διαθέσιμο στον ακόλουθο σύνδεσμο: Έρευνα αναφορικά με τον αντίκτυπο των Ανοικτών Δεδομένων. Η έρευνα θα είναι ανοιχτή μέχρι και τη Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021 και ο απαιτούμενος χρόνος συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου είναι περίπου 15 λεπτά.

#VirtualEducationCY

Το CCS συμμετέχει στο νέο πρόγραμμα #VirtualEducationCY "Ψηφιακές τάξεις για ενισχυτική διδασκαλία" του #SupportCY. 

Οι θέσεις είναι περιορισμένες - Δηλώστε συμμετοχή εδώ

  • 6 Μαρτίου 2021 - Μάθε Κώδια...γίνε Υπερήρωας - Για μαθητές Δημοτικού
  • 12 Μαρτίου 2021 - Γνώρισε τον Προγραμματισμό - Για μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης
  • 19 Μαρτίου 2021 - Προγραμματισμός Γ'Λυκείου 
MySeminars: Σελίδα Επαγγελματικής Κατάρτισης

Το CCS συνεργάζεται με την ιστοσελίδα της MySeminars που αποτελεί κατάλογο εκδηλώσεων Επαγγελματικής Κατάρτισης της Κύπρου. 

Διαδικτυακό Μάθημα σε σχολικό χρόνο

Αυτή την εβδομάδα συνδεθήκαμε ζωντανά με το Δημοτικό Σχολείο Ταμασού για Διαδικτυακό Μάθημα Κώδικα από το μέλος και εθελόντρια του CCS Κατερίνα Χατζηγεωργίου της ομάδας Coding our Future, μετά την επιτυχία που είχε το ίδιο εργαστήρι στο πλαίσιο του #VirtualHome by SupportCY. 

ΕΡΕΥΝΑ: Διδασκαλία της Κυβερνοσαφάλειας στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Ερωτηματολόγιο  που αφορά την διδασκαλία Κυβερνοασφάλειας σε μαθητές άνω των 14 ετών. Σκοπός της έρευνας είναι να δημιουργήσουμε εκπαιδευτικό υλικό και μεθόδους διδασκαλίας για να χρησιμοποιούνται από τους εκπαιδευτικούς για συζήτηση στα θέματα της Κυβερνοασφάλειας και προστασίας στο διαδίκτυο με μαθητές άνω των 14 ετών.

2nd International Conference of the journal "Scuola Democratica - Call for Papers

Οι συντονιστές του έργου "RE-EDUCO" στο οποίο συμμετέχει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής σας προσκαλούν να υποβάλετε abstract/paper για παρουσίαση στην θεματική: E.8 Αξιολογώντας την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση κατα την περίοδο του COVID: Προκλήσεις, Νές προοπτικές, κρίσιμα ζητήματα. Προθεσμία υποβολής: 4 Απριλίου 2021.

Διαδικτυακή Συζήτηση με θέμα 5G και Κυβερνοασφάλεια: Μύθοι και Πραγματικότητες

Το CCS στηρίζει τη Διαδικτυακή Συζήτηση με θέμα 5G και Κυβερνοασφάλεια: Μύθοι και Πραγματικότητες.
Ημέρα: Τρίτη, 23/02/2021 │ Ώρα: 16:00-17:30

CEPIS - Ενημερωτικό Δελτίο Φεβρουαρίου 2021

Διαβάστε το ενημερωτικό δελτίο του CEPIS για τον μήνα Φεβρουάριο

GINOBOT: Διαδικτυακά Σεμινάρια Ρομποτικής για Εκπαιδευτικούς Μέσης Εκπαίδευσης

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS) σε συνεργασία με την ENGINO, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, διοργανώνει  σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων εκπαίδευσης εκπαιδευτών στη ρομποτική με το ρομποτικό όχημα GinoBot. Τα πρώτα σεμινάρια αφορούν τη Μέση Εκπαίδευση και  θα πραγματοποιηθούν 28 Φεβρουαρίου και 7 Μαρτίου 2021. 

VirtualHomeCY με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Πληροφορικής

Συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές δράσεις της Ανοικτής Ακαδημίας Πολιτών, στο πλαίσιο και του #VirtualHomeCY του #SupportCY στις 10 Φεβρουαρίου 2021, με θέμα "Ασφάλεια στο διαδίκτυο για παιδιά και γονείς"  και Ομιλητή το Ντίνο Παστό,  μέλος του Cyprus Cyber Security Challenge

Διαδικτυακή εκδήλωση SupportCY

Σε συνέχεια του «Ant1 Radio Marathon» θα πραγματοποιηθεί μία  συνάντηση μέσω FACEBOOK LIVE την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου στις 19:15, με όλους τους αντιπροσώπους των μη κυβερνητικών οργανισμών μελών του Support cy, όπως και το CCS, οι οποίοι θα συνομιλήσουν μαζί με τους παραγωγούς του Ant1 Radio απολαμβάνοντας μία σειρά από zoom challenges και unplugged μουσική!

8ο Information Security Conference

To CCS στηρίζει το διαδικτυακό συνέδριο Information Security που διοργανώνει η Boussias Communications στις 17 Φεβρουαρίου 2021 και τα μέλη του CCS δικαιούνται 15% έκπτωση στο τέλος εγγραφής.

Ζωντανή Διαδικτυακή Εκδήλωση

Δείτε τον δικό μας Γραμματέα του Δ.Σ. Δρ. Πανίκο Μασούρα μαζί με το μέλος του CCS και εθελοντή του Robotex Πάνη Πιερή σε μια συζήτηση εφ' όλης της ύλης την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στις 7:30 μ.μ στο Facebook Live.

Ερευνα: Αναγνωρίζοντας τις επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος

Το Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο DOREA διεξάγει μια έρευνα με τίτλο «Αναγνωρίζοντας τις επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος» στο πλαίσιο του έργου Erasmus + KA2 με τίτλο “CyberPhish - SAFEGUARDING AGAINST PHISHING IN THE AGE OF 4 INDUSTRIAL REVOLUTION” που συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αποδοχή Cookies Ιστοσελίδας Περισσότερες Πληροφορίες