Ετήσια Γενική Συνέλευση CCS 2021

Αγαπητά μέλη του Κυπριακού Συνδέσμου Πληροφορικής,

Σας προσκαλούμε στη Γενική Συνέλευση (Γ.Σ) του Συνδέσμου μας που θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021, ώρα 7.00 μ.μ, στο Ξενοδοχείο Κλεοπάτρα, στη Λευκωσία.

Συμμετοχή της Κύπρου στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας - Πράγα 2021

Η Εθνική Ομάδα Κυβερνοασφάλειας μεταβαίνει την Δευτέρα στην Πράγα όπου θα διαγωνιστεί στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας (ECSC) 2021. 

Migracode Kick of Meeting

Μια νέα συνεργασία ξεκίνησε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου MIGRACODE. 

Βραδιά του Ερευνητή 2021

Save the date! 24 Σεπτεμβρίου 2021

Ραντεβού και  φέτος στο ψηφιακό περίπτερο του Συνδέσμου μας στην Ευρωπαϊκή Βραδιά του Ερευνητή 2021 με τίτλο "Engage the digital and green age" από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας

Η συναρπαστικότερη επιστημονική εμπειρία της χρονιάς! Ακολουθήστε την Genie και τον Brainy στο ραντεβού που δίνουν με τη γνώση, την έρευνα και την καινοτομία !

Διαγωνισμοί ρομποτικής 2021

Mετά από δύο χρόνια απουσίας από τα ρομποτικά δρώμενα λόγω της πανδημίας, το Cyprus Computer Society ανακοινώνει τη διοργάνωση των διαγωνισμών WRO και ROBOTEX 2021.

 

Συγκομιδή μεταλλίων της Κύπρου σε Διεθνείς Ολυμπιάδες Πληροφορικής

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS) είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι συνεχίζεται η συγκομιδή μεταλλίων της Κύπρου σε διεθνείς Ολυμπιάδες πληροφορικής!

Πρώτη εκδήλωση της 60χρονης επετείου της IFIP - Τhe Silent Revolution

Η σειρά εκδηλώσεων IFIP 60th Anniversary Future of Information Processing ξεκινά στις 30 Αυγούστου, 3-4.15 μ.μ. CET με την εκδήλωση "The Silent Revolution: Software as the Technological Fabric of Society".

Ενημερωτικό Δελτίο Ευρωπαϊκού Εργου Re-EDUCO

Το πρώτο ενημερωτικό δελτίο του Ευρωπαϊκού Έργου ERASMUS+  RE-EDUCO έχει δημοσιευθεί

Στιγμιότυπα από το πρώτο The STEAMers Tech Academy

Στιγμιότυπα από το πρώτο "The STEAMers Tech Academy", μια σειρά ταχύρρυθμων εργαστηρίων σε ψηφιακές δεξιότητες και θεματικές STEM που υλοποιήθηκε αυτό το καλοκαίρι, σε όλες τις επαρχίες από τους The steamers

Μία σύμπραξη του ΟΝΕΚ με το Cyprus Computer Society με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων πληροφορικής και τεχνολογίας.

Standards in support of the industrial data value chain

Οι Ευρωπαϊκοί Οργανισμοί Τυποποίησης - CEN, CENELEC και ETSI - με χαρά σας ενημερώνουν ότι οι εγγραφές στο εργαστήριο των φορέων «Standards in support of the industrial data value chain» που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Σεπτεμβρίου είναι τώρα ανοιχτές!

CEPIS - Ενημερωτικό Δελτίο Ιουλίου 2021

Το ενημερωτικό δελτίο του CEPIS για τον μήνα Ιούλιο κυκλοφόρησε.

Διαγωνισμός ΟΝΕΚ για αγορά υπηρεσιών για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ

Διαγωνισμός Α/Α 15/2021 για Αγορά Υπηρεσιών από Εκπαιδευτές για Διδασκαλία στο πρόγραμμα του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου «The Steamers»

PULSE - Public Speaking VR App  

- Έχεις άγχος όταν πρέπει να κάνεις μια παρουσίαση στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο ή στον εργασιακό σου χώρο;
- Δεν μπορείς να μιλήσεις δημόσια γιατί σε αγχώνει η παρουσία κοινού ή ακροατηρίου;
- Θα ήθελες να βελτιώσεις τις δεξιότητες παρουσίασης σου και να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου;


Εάν ναι, τότε το PULSE - Public Speaking VR App σε ενδιαφέρει!

Παρουσίαση αποτελεσμάτων της Έρευνας Κυπριακής Αγοράς Πληροφορικής 2021

Πραγματοποιήθηκε,  με επιτυχία, στις  7 Ιουλίου 2021 το ετήσιο δείπνο του Κυπριακού Συνδέσμου Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS) για μέλη και στελέχη επιχειρήσεων.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κος Κυριάκος Κόκκινος.

Η εκδήλωση επικεντρώθηκε στην Παρουσίαση των Αποτελεσμάτων της Έρευνας Κυπριακής Αγοράς Πληροφορικής 2021 σε συνέχεια προηγούμενων ερευνών για τα έτη 2016 και 2018.

Η Έρευνα Κυπριακής Αγοράς Πληροφορικής 2021 αφορά σε όλους τους τομείς της αγοράς πληροφορικής, όπως εξοπλισμός, υπηρεσίες, λογισμικά και τηλεπικοινωνίες και περιλαμβάνει το μέγεθος της αγοράς 2021 προβλέψεις μέχρι το 2023 και ανάλυση τάσεων.

Ανακάλυψε την Πληροφορική - Τεχνολογία

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου ανακοινώνει την έναρξη της σειράς ενημερωτικών συναντήσεων γνωριμίας με διάφορους επαγγελματικούς κλάδους με τίτλο «Ανακαλύπτω». Το σεμινάριο «Ανακαλύπτω την Πληροφορική-Τεχνολογία» και θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 23 Ιουλίου 2021 από τις 10:00 μέχρι τις 13:00.

Ενημερωτικό Δελτίο IFIP - Ιούνιος 2021

Διαβάστε το ενημερωτικό δελτίο του IFIP που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο 2021

Διεθνείς επιτυχίες μαθητών μας Στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Πληροφορικής

Για πρώτη φορά στην 30χρονη παρουσία της στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Πληροφορικής η Κύπρος κερδίζει δύο χάλκινα μετάλλια με τους Χαράλαμπο Γεωργίου και Δημήτρη Χρυσοστόμου! 

All Digital Network - Ενημερωτικό Δελτίο Ιουνίου

Διαβάστε το ενημερωτικό δελτίο Ιουνίου από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο All Digital

Digital Invasions for the Promotion of Cultural Heritage - Τελικές Δράσεις

Από τις 21 έως τις 25 Ιουνίου 2021, η δεύτερη και τελική Δραστηριότητα Εκμάθησης, Διδασκαλίας, Εκπαίδευσης (LTTA) του Έργου Erasmus + DIGINV οργανώθηκε σε υβριδική μορφή στην πόλη Bevagna της Ούμπρια της Ιταλίας. Οι δραστηριότητες περιλάμβαναν εισαγωγή και συνεργασία με εφαρμογές και λογισμικό Εικονικής Πραγματικότητας με την προετοιμασία και τη δημιουργία εικονικών χώρων. Η τελική εκδήλωσης του έργου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Ιουνίου με ένα πολυαισθητικό και πολυδιάστατο ταξίδι μέσα από τις τέχνες του "Gaite" και μια απίστευτη παράσταση χαρτογράφησης βίντεο στην πρόσοψη της εκκλησίας του San Silvestro.

Δισέλιδο Άρθρο για την Ολυμπιάδα Πληροφορικής στην Εφημερίδα Αλήθεια

Η Εφημερίδα Αλήθεια δημοσίευσε δισέλιδο άρθρο για την Παγκύπρια Ολυμπιάδα Πληροφορικής. Το άρθρο με τίτλο "Στον συναρπαστικό κόσμο της Πληροφορικής" που εμφανίζεται στο τεύχος της Κυριακής 20/6/2021, ετοίμασε ο δημοσιογράφος Στέφανος Αγαθοκλέους μετά από συνεντεύξεις που έδωσε τόσο ο ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του CCS κος Ανδρέας Λούτσιος όσο και οι νεαροί διακριθέντες.

Δίκτυο All Digital - Εκλογή νέου Συμβούλιου και Οικονομικών ελεγκτών

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής συμμετέχει από το 2015 στο All Digital Network. Το δίκτυο αποτελεί ενα κορυφαίο πανευρωπαϊκό οργανισμό με έδρα τις Βρυξέλλες, εκπροσωπώντας 72 οργανισμούς-μέλη από 25 Ευρωπαϊκές χώρες που συνεργάζονται με 25.000 κέντρα ψηφιακών ικανοτήτων. Σήμερα αριθμεί 72 οργανισμούς από 25 χώρες σε όλη την Ευρώπη. Σε συνέχεια της γενικής συνέλευσης του δικτύου το νέο διοικητικό συμβούλιο και οι νέοι οικονομικοί ελεγκτές ανακοινώθηκαν μετά από διαδικτυακή διαδικασία ψηφοφορίας.

CASSINI Hackathon: Ψηφιοποίηση πράσινων χώρων

Ενδιαφέρει Hackers, Φοιτητές και Startups – Δηλώστε συμμετοχή στο 1ο online CASSINI Hackathon Cyprus μεταξύ 18 και 20Ιουνίου με Δορυφορικά Δεδομένα #EUSpace.

Άρθρο του Προέδρου του CCS στο νέο τεύχος του Digital Finance

Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού Digital Finance θα διαβάσετε το άρθρο του Πρόεδρου μας κου Κώστα Αγρότη, με θέμα «Μονόδρομος οι Ψηφιακές Υπηρεσίες στις Τράπεζες».

Οι νικητές της Παγκύπριας Ολυμπιάδας Πληροφορικής

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS) ανακοινώνει τους νικητές της Παγκύπριας Ολυμπιάδας Πληροφορικής που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στους αντίστοιχους διεθνείς διαγωνισμούς. 

Βίντεο - Χάρτα Διαφορετικότητας Κύπρου: Γιορτάζοντας τη Διαφορετικότητα

Ο Σύνδεσμος συμμετέχει ως μέλος στη Χάρτα Διαφορετικότητας Κύπρου η οποία είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας Χαρτών Διαφορετικότητας, μια πρωτοβουλία της Ευρωπαικης Επιτροπης η οποια ξεκινησε τις εργασιες της το 2010 σε Πανευρωπαικο επιπεδο, προωθώντας έτσι εργαλεια, πολιτικές και πρακτικες υπερ της διαφορετικοτητας. Μέλη μπορεί να γίνει οποιαδήποτε οντότητα (επιχειρήσεις, εταιρείες, οργανισμοί, δημόσιοι φορείς, πανεπιστήμια, ινστιτούτα, συλλόγοι κλπ) με εργασιακό χώρο στην Κύπρο. 

Αποδοχή Cookies Ιστοσελίδας Περισσότερες Πληροφορίες