Η Εθνική Ομάδα Κυβερνοασφάλειας μεταβαίνει την Δευτέρα στην Πράγα όπου θα διαγωνιστεί στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας (ECSC) 2021. 

Στο διαγωνισμό συμμετέχουν 22 χώρες με άτομα ηλικίας 14-26 χρονών μαθητές, φοιτητές, επαγγελματίες, hackers, ερευνητές ασφαλείας, αλλά και αυτοδίδακτους στον τομέα της κυβερνοασφάλειας για συμμετοχή στο διαγωνισμό.

Η Κυπριακή αποστολή αποτελείται από τους: Κωνσταντίνο Διομήδους (Αρχηγός Ομάδας), Νεόφυτο Χρίστου, Βασίλη Χαράλαμπο, Χρίστο Μακρίδη, Λεωνίδα Στυλιανού, Χριστόδουλο Σωτηρίου, Χάρη Χατζηαντώνη, Joseph Μοδέστου, Μάριο Καϊλη και Χρίστο Φαλά. Την ομάδα θα συνοδεύει ομάδα από τους προπονητές: Βασίλη Σίκκη, Simon Λοϊζίδη, Ανδρέα Πογιατζή και Νικόλα Μαρκιτανή,

Ο διαγωνισμός ECSC είναι μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών  (ENISA) και στόχο έχει να εντοπιστούν νέα ταλέντα στο χώρο της κυβερνοασφάλειας, καθώς και να ενθαρρυνθούν οι νέοι να ακολουθήσουν καριέρα σε θέματα του τομέα.

Η διοργάνωση CCSC 21 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Άμυνας και της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας και εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας ενώ στηρίζεται από πανεπιστήμια, οργανισμούς και άτομα που ειδικεύονται στον τομέα Κυβερνοασφάλειας στην Κύπρο. 

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα https://www.ccsc.org.cy και τα κοινωνικά δίκτυα σε Facebook (@CCSC.Cyprus) και Twitter (@CCSC_Cyprus).

Επίσημο βίντεο κλιπ ομάδας: https://youtu.be/h2njYVeMdXc 


 

Αποδοχή Cookies Ιστοσελίδας Περισσότερες Πληροφορίες