Η σειρά εκδηλώσεων IFIP 60th Anniversary Future of Information Processing ξεκινά στις 30 Αυγούστου, 3-4.15 μ.μ. CET με την εκδήλωση "The Silent Revolution: Software as the Technological Fabric of Society".

Η πρώτη εκδήλωση, που διοργανώνεται από τα μέλη της IFIP, WG 2.1 και WG 2.8, θα αναδείξει τον ιστορικό και όλο και πιο σημαντικό ρόλο του λογισμικού ως μια κρίσιμη υποδομή για τη σύγχρονη κοινωνία, συμπεριλαμβανομένου του γενικά υποτιμημένου ρόλου της θεμελιώδους θεωρίας και πρακτικής λογισμικού.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις από τους:

  • Greg Morrisett (Cornell Tech)
  • Julia Lawall (INRIA, γραμματέας TC2)
  • Jakob Rehof (TU Dortmund και Fraunhofer ISST)
  • Reinhard Wilhelm (Universität des Saarlandes and AbsInt)

και θα συντονιστεί από τον Fritz Henglein (Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης και Deon Digital).

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί ως webinar Zoom. Η εγγραφή είναι δυνατή μέσω του ακόλουθου συνδέσμου: https://meetgi.zoom.us/webinar/register/WN_GlQBHJd1RMufTiMma_Jw8A

Σχετικά με το συνέδριο:

Το λογισμικό βρίσκεται στο επίκεντρο μιας σιωπηλής επανάστασης: από έναν βοηθητικό ρόλο στο υλικό του υπολογιστή, έχει αναδειχθεί ως ο τεχνολογικός ιστός μιας παγκόσμιας διασυνδεδεμένης κοινωνίας. Αυτό τροφοδοτήθηκε από γενικά απαρατήρητες, αλλά οραματιστικές εξελίξεις στη θεωρία και την πρακτική λογισμικού σε ακαδημαϊκά και βιομηχανικά ιδρύματα, που προωθήθηκαν από την παροχή μακροπρόθεσμων τεχνικών φόρουμ από το IFIP. Σε αυτή τη συνεδρία, ηγέτες από τον ακαδημαϊκό χώρο και τη βιομηχανία θα συζητήσουν το ρόλο και τον αντίκτυπο του σχεδιασμού, της μεθοδολογίας και της εφαρμογής των γλωσσών προγραμματισμού υψηλού επιπέδου σε αυτή τη σιωπηλή επανάσταση. Θα αντικατοπτρίζουν όχι μόνο τις ολοένα και πιο σοβαρές απαιτήσεις για την ασφάλεια του λογισμικού, την ασφάλεια και την παραγωγικότητα στα σημερινά συστήματα, αλλά και την προώθηση των γλωσσών και των αλγοριθμικών υπολογισμών τους, την επίσημη επαλήθευση, την αυτοματοποιημένη ανάλυση και σύνθεση ως διευκολυντές του τεχνητά ευφυούς του αύριο, αποκεντρωμένα και παράλληλα συστήματα που βασίζονται σε δεδομένα, ρομποτικά, διασυνδεδεμένα στη συσκευή.

Σχετικά με τη σειρά εκδηλώσεων για την επεξεργασία πληροφοριών

Η Σειρά Εκδηλώσεων αποτελείται από δέκα συνολικά εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετέχουν ειδικοί του IFIP και επισκέπτες υψηλού επιπέδου που συζητούν ζητήματα που προκύπτουν στη διασταύρωση της τεχνολογίας και της κοινωνίας της πληροφορίας. Οι εκδηλώσεις είναι διαδικτυακά πάνελ διάρκειας 75 λεπτών το καθένα που αποτελούνται από σύντομες ομιλίες, συντονισμένη συζήτηση και ερωτήσεις και απαντήσεις με το κοινό. Οι ηχογραφήσεις των εκδηλώσεων θα είναι διαθέσιμες στο YouTube. Πληροφορίες και σύνδεσμοι εγγραφής για τις ακόλουθες εκδηλώσεις θα είναι σύντομα διαθέσιμοι στον Ιστότοπο 60ης Ιωβηλαίας IFIP. "

Για περισσότερες λεπτομέρειες για μελλοντικές εκδηλώσεις IFIP δείτε εδώ

Αποδοχή Cookies Ιστοσελίδας Περισσότερες Πληροφορίες