Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS) είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι συνεχίζεται η συγκομιδή μεταλλίων της Κύπρου σε διεθνείς Ολυμπιάδες πληροφορικής!

Συγκεκριμένα, ο μαθητής της ελληνικής σχολής Πασκάλ Λεμεσού, Θεοφάνης Ορφανού κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πληροφορικής Νέων (EJOI) που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 24-28 Αυγούστου 2021.

Ο Θεοφάνης, πριν 2 μήνες συμμετείχε και στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Πληροφορικής (19-25 Ιουνίου 2021), όπου η Κύπρος, για πρώτη φορά στην 30χρονη παρουσία της στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Πληροφορικής (IOI), κέρδισε δύο χάλκινα μετάλλια με τους Χαράλαμπο Γεωργίου και Δημήτρη Χρυσοστόμου!

Σημειώνεται ότι εξαιρετική ήταν και η παρουσία των Χρίστου Φαλά, Λουκά Λουκά, Ορέστη Σούζου, Πολύκαρπο Χριστοδούλου και Γιώργου Λαούρη.   

Θερμά συγχαρητήρια στους νέους που εκπροσώπησαν επάξια τη χώρα μας όσο και στους εκπαιδευτές που προσφέρουν αμισθί ατελείωτες ώρες για την προετοιμασία των ομάδων.

Σύντομα ξεκινά η προετοιμασία για την επόμενη Παγκύπρια Ολυμπιάδα Πληροφορικής, μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τα δωρεάν μαθήματα στο www.coinformatics.org.

   

Αποδοχή Cookies Ιστοσελίδας Περισσότερες Πληροφορίες