Ερευνα Για Την Κυβερνοασφάλεια Στην Εκπαίδευση

Οι οργανισμοί Cyprus Computer Society (Κύπρος), SCP Academy (Κύπρος), Langas į ateitį (Λιθουανία), Tech.mt (Μάλτα) και Fundatia EOS (Ρουμανία) διερευνούν το ενδιαφέρον εκπαιδευτών και εκπαιδευτικών να συμμετάσχουν σε καινοτόμες μεθόδους κατάρτισης στον τομέα της κυβερνοασφάλειας με τη χρήση εξοπλισμού VR (Virtual Reality) & AR (Augmented Reality).

Νέα μετάλλια σε διαγωνισμούς προγραμματισμού!

Νέα μετάλλια για την Κύπρο, από το μαθητή Θεοφάνη Ορφανού, σε διεθνείς διαγωνισμούς προγραμματισμού:

Μαθητικός Διαγωνισμός Ευρωπαϊκού Έργου RE- EDUCO

ΝΕΑ ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022. Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής ανακοινώνει την προκήρυξη σχολικού διαγωνισμού με στόχο τη δημιουργία νέων καινοτόμων ιδεών και την ανάπτυξη επιχειρηματικών και ψηφιακών δεξιοτήτων μεταξύ των μαθητών. Στο πλαίσιο αυτού του έργου, διοργανώνεται αυτός ο διεθνής σχολικός διαγωνισμός. Μέσα από την υποστήριξη των συμμετεχόντων στη δημιουργία του επιχειρηματικού τους έργου μέσω καθοδήγησης και υποστήριξης ειδικών στην ανάπτυξη επιχειρήσεων και start-ups θα προκύψουν οι καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες από κάθε χώρα, οι οποίες και θα διαγωνιστούν σε διεθνές επίπεδο.

European Startup Universe Cyprus

Το European Startup Universe έρχεται επίσημα στην Κύπρο για πρώτη φορά. Το προτζεκτ ξεκινά το Μάρτιο του 2022 και θα «τρεξει» για 6 εβδομάδες συνδέοντας ιδιοκτήτες τεχνολογικών start-ups με μέντορες και ειδικούς.

Ημερίδα Πληροφορικής για Μαθητές - ΠΑΝ/ΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

Το CCS στηρίζει την Ημερίδα Πληροφορικής για μαθητές που διοργανώνει ετησίως το Πανεπιστήμιο Κύπρου και φέτος θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

 Professional Registration with the IET

Το IET Cyprus διοργανώνει το ακόλουθο Webinar: "Επαγγελματική εγγραφή στο IET" Δευτέρα, 21/02/2022 στις 6:00 μ.μ., Διάρκεια: 1 ώρα

Η παρουσίαση θα εξηγήσει τη διαδικασία και τις απαιτήσεις για την υποβολή αίτησης για εγγραφή ως Ορκωτός Μηχανικός στο Συμβούλιο Μηχανικών.

CCS Gathering 2022

Αγαπητά Μέλη & Εθελοντές του CCS

Σας προσκαλούμε στην πρώτη μας εκδήλωση για το 2022 που θα γίνει την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, η ώρα 8:00 μ.μ στο Aperitivo Jetset Lounge. 

Graphic Stories 2022

Το CCS στηρίζει το 8ο Διεθνές Συνέδριο Οπτικής Επικοινωνίας, Graphic Stories που έρχεται το τριήμερο 18-20 Μαρτίου, στη Λευκωσία, με θέμα την Ανεκτικότητα - Tolerance.

Το φετινό Graphic Stories περιλαμβάνει οκτώ [8] διαλέξεις, τρία [3] δημιουργικά εργαστήρια, μια [1] διεθνή έκθεση αφίσας με συμμετοχή σχεδιαστών από την Κύπρο και το εξωτερικό και ένα [1] διαδραστικό installation.

Όλες οι δράσεις του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στο Πανεπιστήμιο Frederick, στη Λευκωσία.

CODING OUR FUTURE - Νέα σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων για σχολεία

Μετά την επιτυχία των περσινών σεμιναρίων και λαμβάνοντας υπόψη την επιδημιολογική εικόνα που δεν ευνοεί τις δια ζώσης συναντήσεις, η δυναμική ομάδα του CODING OUR FUTURE  (COF) επιστρέφει με μια νέα σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων. 

Τα σεμινάρια κώδικα και τεχνολογίας COF προσφέρονται δωρεάν, σε σχολικό χρόνο, για  μαθητές Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

 Η πρώτη φάση διεξαγωγής σεμιναρίων για το 2022 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από 7 Φεβρουαρίου μέχρι 15 Απριλίου

Σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών για Διδασκαλία στο Πρόγραμμα CODING OUR FUTURE (COF)

Στελέχωση της Ομάδας Εκπαιδευτών COF

Το Cyprus Computer Society, αναζητεί εκπαιδευτές για ενίσχυση της Ομάδας Εκπαιδευτών του προγράμματος CODING OUR FUTURE (COF) και διοργανώνει σχετικό διαδικτυακό σεμινάριο εκπαίδευσης που θα γίνει την Κυριακή 30 Ιανουαρίου, από τις 9:00 μέχρι τις 15:30.

Το σεμινάριο βασίζεται στο υφιστάμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα COF για μαθητές, το οποίο λόγω πανδημίας υλοποιείται διαδικτυακά.

Συμμετέχοντες στο σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών πρέπει να είναι άτομα που θα μπορούν στο παρόν και στο μέλλον να ενταχθούν στην Ομάδα Εκπαιδευτών COF για να διδάσκουν μαθητές σε σχολικό χρόνο, είτε διαδικτυακά είτε μέσω επισκέψεων σε σχολεία ή άλλους χώρους στην επαρχία τους.

Μαθητές της Παγκύπριας Ολυμπιάδας Πληροφορικής εξασφάλισαν 5 μετάλλια στον παγκόσμιο διαγωνισμό Lotfi Zadeh

Πέντε συνολικά μετάλλια εξασφάλισαν μαθητές της Ολυμπιάδας Πληροφορικής στο διεθνή διαγωνισμό Πληροφορικής και Μαθηματικών Lotfi Zadeh Olympiad, ο οποίος διεξήχθη διαδικτυακά 20-25 Δεκεμβρίου.

Παρουσίαση Virtual Robotics Platform

Σας προσκαλούμε σε παρουσίαση διαδυκτιακής πλατφόρμας εκπαιδευτικής ρομποτικής, στην οποία παιδιά, ηλικίας 8 ετών και άνω μπορούν να συμμετέχουν σε δραστηριότητες ρομποτικής χωρίς την χρήση ρομποτικού εξοπλισμού.

Η πλατφόρμα μπορεί να αξιοποιηθεί για εκπαίδευση και προετοιμασία για συμμετοχή σε διαγωνισμούς ρομποτικής.

Παγκύπρια Ολυμπιάδα Πληροφορικής 2022

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society) σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας διοργανώνει την Παγκύπρια Ολυμπιάδα Πληροφορικής 2022 για μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης.

sCYence Fair 2022

To CCS συμμετέχει στο το πρωτοποριακό και πολυδιάστατο Φεστιβάλ Επιστήμης με τίτλο “SCYENCE Fair 2022” (Φεστιβάλ Επιστήμης 2022), που διοργανώνει το Ινστιτούτο Κύπρου,  για 3η συνεχή χρονιά, στις 15 και 16 Απριλίου 2022.

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΡΜΑΚΙΤΗ (ΚΣΚ) : Προκήρυξη διαγωνισμού για το λογότυπο του οργανισμού.

Το ΚΣΚ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού για τον σχεδιασμό του λογότυπου του οργανισμού. Ο επιτυχών θα κερδίσει το βραβείο των €300.

Οι όροι συμμετοχής στο διαγωνισμού βρίσκονται στον ακόλουθο σύνδεσμο.

https://drive.google.com/file/d/1TxVUSszC59JWQZzRpRBDjJy-OVRELVrx/view?usp=sharing

Ένθετο "Supportcy" στο In Business "Ανθρώποι και Επιχειρήσεις της πρώτης γραμμής"

Δείτε στο πρόσφατο ένθετο του In Business με τίτλο "Άνθρωποι και Επιχειρήσεις της πρώτης γραμμής" (σελ 44-46) τις δηλώσεις του γραμματέα του διοικητικού συμβουλίου του CCS, Δρ. Πανίκου Μασούρα σχετικά με την εμπλοκή του CCS στο δίκτυο Supportcy. 

2021 EQUALS in Tech Awards

  

2021 EQUALS in Tech Awards, Thursday 9 December 2021, 15.35-16.35 CET by the Internet Governance Forum (IGF)

You are cordially invited to attend the 2021 EQUALS in Tech Awards, to be held virtually within the context of the Internet Governance Forum (IGF 2021). Please join us as we recognize the five award winners whose work this year was so inspiring in bridging the gender digital divide. We will join together as a community to celebrate success stories from around the world, share lessons learned and highlight inspiring, impactful work.  

LightSense Project - Pilot deployment of the sensor systems at EAC Head offices

Τον Οκτώβριο, τα μέλη του έργου LightSense εγκαταστήσαν με επιτυχία τα συστήματα αισθητήρων στα κεντρικά γραφεία της ΑΗΚ στη Λευκωσία. Τα συστήματα αισθητήρων παρακολουθούν τη θερμοκρασία και την καταπόνηση των οπτικών καλωδίων για την παροχή χρήσιμων πληροφοριών και επίσης για τον εντοπισμό ανώμαλων συμπεριφορών στα καλώδια και επομένως γενικά πιθανές αστοχίες δικτύου στο δίκτυο ισχύος.

Διαδικτυακή Ενημέρωση Εκπαιδευτών & Εκπαιδευτικών Πληροφορικής για τον Παγκύπριο Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής και η Ομάδα Κυβερνοασφάλειας Cyber Mouflons διοργανώνουν ενημερωτική διαδικτυακή παρουσίαση σχετικά με τον Παγκύπριο Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας. Η παρουσίαση στοχεύει να ενημερώσει εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτές πληροφορικής σχετικά με το τι περιλαμβάνει ο διαγωνισμός καθώς και το πως μπορούν οι μαθητές και μαθήτριες να προετοιμαστούν για να συμμετέχουν στον Παγκύπριο Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας.

Ομιλητής: Simon Λοϊζίδης, Μέντορας και ειδικός σε θέματα κυβερνοασφάλειας
Ημερομηνία: Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου, 7.00-8.00μμ.
Εγγραφές: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZUrc-6vqDwjH9FjWI9zVVHN_Bgo3ZTug8cu

 

#ECOXCYPRUS 6: HOW STARTUPS APPROACH INVESTORS

Η 6η διαδικτυακή συνάντηση #EcoXCyprus επικεντρώνεται στο πώς μια startup προσεγγίζει τους επενδυτές. Οι διοργανωτές κάλεσαν αγγέλους επενδυτές, επιχειρηματικά κεφάλαια από Κύπρο, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ευρώπη, Ρωσία, Μέση Ανατολή για να συζητήσουν αυτό το καυτό θέμα startup και επίσης να απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις που έχετε. Η εκδήλωση φιλοξενείται από τον δημοσιογράφο startup και ιδρυτή στο Startups364 Panis Pieri.

Παρουσίαση του CCS και του Παγκύπριου Διαγωνισμού Robotex Cyprus στο περιοδικό IN Business

Διαβάστε την συνέντευξη του γραμματέα του διοικητικού συμβουλίου του CCS, Δρ. Πανίκου Μασούρα σχετικά με τις δράσεις του συνδέσμου καθώς και για τον Παγκύπριο Διαγωνισμό Ρομποτικής Robotex Cyprus.

Βαλκανιάδα Πληροφορικής 2021

Η Βαλκανιάδα Πληροφορικής διεξήχθη στο Σιούμεν της Βουλγαρίας από 24-29 Νοεμβρίου και η Κυπριακή Αποστολή κατέκτησε τρία χάλκινα μετάλλια με τους Χρίστο Φαλάς, Δημήτρη Χρυσοστόμου Θεοφάνη Ορφανού καθώς και με τη συμμετοχή του Μάρκου Καλαβά. Στην κατηγορία junior την αποστολη αποτέλεσαν οι Ορέστης Σούζου, Λουκάς Λουκά, Πολύκαρπος Χριστοδούλου και Γιώργος Λαούρη. Αρχηγοί αποστολής ήταν οι Ιωακείμ Συκοπετρίτης (Λύκειο Πολεμιδιών) και Άγγελος Πουλής (ΕΚΠΑ).

#HackHEUREKA

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το CERIDES  ανακοινώνουν την υλοποίηση του 1ου διαδικτυακού hackathon #HackHEUREKA, στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου έργου HEUREKA της ΓΔ-ECHO. Έξι (6) υποτροφίες διατίθενται για τους νικητές του #HackHEUREKA. Οι υποτροφίες προσφέρονται από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το #HackHEUREKA είναι διαθέσιμες στον ακόλουθο σύνδεσμο:https://cerides.euc.ac.cy/general/hackheureka-a-hackathon-to-improve-community-preparedness/

Εγγραφές για #HackHEUREKA μέσω του παρακάτω συνδέσμου: https://bit.ly/3C3NHZn

GDC/LOGIPAIGNION 2022

Το CCS στηρίζει το 12ο διαγωνισμό δημιουργίας ηλεκτρονικών παιχνιδιών «GDC/ΛΟΓΙΠΑΙΓΝΙΟΝ 2022» για τη σχολική/ακαδημαϊκή χρονιά 2021-2022 που διοργανώνει το Κέντρο Αριστείας CYENS και τα Τμήματα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

INFOCOM & INFOCOM SECURITY CYPRUS 2021

Συνέδρια INFOCOM

To CCS στηρίζει το “online τριήμερο τεχνολογικό φεστιβάλ”που διοργανώνουν οι εταιρίες Smart Com & Smart Press στις 7 – 8 – 9 Δεκεμβρίου– Infocom Cyprus – Infocom Security Cyprus – Security Project Cyprus –αντίστοιχα.

Αποδοχή Cookies Ιστοσελίδας Περισσότερες Πληροφορίες