Συμμετοχή της Κύπρου στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας ECSC 2022

Την ερχόμενη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022, η Εθνική Ομάδα Κυβερνοασφάλειας μεταβαίνει στη Βιέννη για να συμμετέχει στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας 2022.

Η Κύπρος κατέκτησε ακόμη ένα χάλκινο μετάλλιο στη Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής Νέων

Η Κύπρος κατέκτησε ακόμη ένα χάλκινο μετάλλιο στη διεθνή Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής με τον Πολύκαρπο Χριστοδούλου!

Η Κύπρος στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Πληροφορικής 2022

Η Κύπρος κατέκτησε ένα χάλκινο μετάλλιο και δύο επαίνους στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Πληροφορικής  2022 που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο στην Ινδονησία.

4th Digital Banking & Payments Conference

Το CCS στηρίζει το 4th Digital Banking & Payments Conference, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022 στις 9:00 στη Λευκωσία.

Το συνέδριο με τίτλο “Challenges of Sustainable Development, New-gen Payments, Digital Transformation, ESG, Risk Control” διοργανώνει η BOUSSIAS CYPRUS και έχει στόχο να αναλύσει και να επεξηγήσει όλες τις νέες τεχνικές που πραγματοποιήθηκαν στον τραπεζικό τομέα τα τελευταία χρόνια.  

ΝΕΟΣ Διεθνής Διαγωνισμός Αφίσας από το Graphic Stories Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ! 

Δώρα συνολικής αξίας €21.000

Αποστολή έργων: 10|07-30|11|2022

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν:

  • φοιτητές οπτικής επικοινωνίας από όλο τον κόσμο
  • επαγγελματίες σχεδιαστές από όλο τον κόσμο
  • μαθητές μέσης γενικής και μέσης τεχνικής εκπαίδευσης της Κύπρου.
womENcourage 2022

To CCS στηρίζει το Συνέδριο «9th ACM Celebration of Women in Computing: womENcourage™ 2022» που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρνακα, στις 21-23 Σεπτεμβρίου 2022!

Το συνέδριο womENcourage ξεκίνησε από την ACM-W Europe με στόχο να συνδέσει γυναίκες από διαφορετικούς τεχνικούς κλάδους και να τις ενθαρρύνει να ακολουθήσουν την εκπαίδευση και το επάγγελμά τους στην πληροφορική.

Ανοιχτή Πρόσκληση στα Μέλη μας για εκπροσώπηση του CCS σε συναντήσεις στο εξωτερικό

Ταξιδέψτε  για εκπροσώπηση του CCS! 
Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε  σε συναντήσεις/σεμινάρια που γίνονται στο εξωτερικό, στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Έργων όπου συμμετέχει το CCS.
 

Δημός Πάφου - Αγγελία για Βοηθό Διευθυντή ΄Εργων ΄Εξυπνης Πόλης

Ο Δήμος Πάφου δέχεται αιτήσεις για την πρόσληψη ενός εργοδοτουμένου ορισμένου χρόνου  στη θέση Βοηθού Διευθυντή ΄Εργων ΄Εξυπνης Πόλης (κλ. Α11)

Υποτροφία από την Exness

Η Exness προσφέρει μια υποτροφία ακαδημαϊκής αριστείας σε ταλαντούχους φοιτητές από την Κύπρο για να σπουδάσουν STEM (φυσικές επιστήμες, τεχνολογία, μηχανική, μαθηματικά) σε κορυφαίο πανεπιστήμιο. Στόχος είναι να προωθηθεί η ανάπτυξη δεξιοτήτων υψηλού επιπέδου σε αυτούς τους τομείς, προκειμένου να συνεισφέρουν στην κοινωνία και την οικονομία της Κύπρου.

1st European Coding Challenge

Στις 20 Μαΐου 2022, o Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής σε συνεργασία με την Huawei και την All Digital διοργάνωσαν τo "1st European Coding Challenge"

Εφτασε το Ubbo

Το ρομπότ τηλεπαρουσίας από τη Γαλλία με το όνομα «Ubbo» έφτασε στην Κύπρο και παραδόθηκε στα γραφεία του CCS.

Συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής για την Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας

Στις 16 και 17 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη η Συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής για την Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας.

Η Κύπρος εκπροσωπείται στην Ευρωπαϊκή Ομάδα Κυβερνοασφάλειας

Στο δρόμο για την 1η Διεθνή Πρόκληση Κυβερνοασφάλειας ανακοινώθηκε η τελική ομάδα TEAM EUROPE από τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά. Ανάμεσα στους καλύτερους της Ευρώπης είναι και ο δικός μας Χριστόδουλος Σωτηρίου μέλος της Εθνικής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας.

Συνάντηση Έργου InClass στη Γερμανία

Στις 12 και 13 Μαΐου 2022, ο Λειτουργός Προγραμμάτων του Συνδέσμου κ. Τουμάζης Τουμάζη με το μέλος της CCS κ. Γιάννο Μυλωνά από το GC School, συμμετείχαν στην πρώτη συνάντηση του έργου Erasmus+ InClass την οποία φιλοξένησε το Πανεπιστήμιο Leuphana στη Γερμανία.

MSc Artificial Intelligence (University of Cyprus)

Nέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα επιπέδου Μάστερ στην Τεχνητή Νοημοσύνη θα αρχίσει τη λειτουργία του στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

WRO Cyprus 2022

Το Cyprus Computer Society σε συνεργασία με τοSTEM Education και το IET Cyprus διοργανώνει την Παγκύπρια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO (World Robotics Olympiad) 2022 που θα γίνει το Σάββατο, 9 Ιουλίου 2022, στο Ευρωπαικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

 

Robotex Cyprus 2022

Το Cyprus Computer Society διοργανώνει τον 5ο Παγκύπριο Διαγωνισμό  Ρομποτικής Robotex που θα πραγματοποιηθεί από τις 24 μέχρι τις 26 Ιουνίου 2022 στο Αθλητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Re-Educo Workshop - Presentation Skills

To CCS ως εταίρος του Re-Educo Erasmus + Project, συντονίζει ένα εργαστήριο Παρουσιάσεων Δεξιοτήτων με τη συμμετοχή ειδικών στον τομέα. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαΐου από τις 08.45-12.00 CET και οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν νέες γνώσεις σχετικά με το πώς πρέπει να είναι μια παρουσίαση σε σχέση με το κοινό-στόχο, τη χρήση επιστημονικής ορολογίας, τη χρήση της γλώσσας του σώματος και πολλά άλλα. .

 

 

1st European Coding Challenge powered by HMS

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής, η Huawei και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο All Digital διοργανώνουν το πρώτο Ευρωπαϊκό σεμινάριο κώδικα και προγραμματισμού με τη χρήση της πλατφόρμας HMS (Huawei Mobile Services). Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 20 Μαίου 2022 από τις 9πμ-5μμ στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia, και απευθύνεται σε φοιτητές και επαγγελματίες πληροφορικής. Η εγγραφή στο σεμινάριο είναι δωρεάν αλλά λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για εγγραφή, περισσότερες πληροφορίες και προϋποθέσεις συμμετοχής επισκεφθείτε τον σύνδεσμο: https://forms.gle/TNjMyxmeQYj41nap6

Παγκύπριος Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας 2022

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society - CCS) και η Ομάδα Κυβερνοασφάλειας CyberMouflons προκηρύσσουν τον 5ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας (Cyprus Cyber Security Challenge CCSC) που θα διεξαχθεί διαδικτυακά από τις 30 Απριλίου μέχρι τις 15 Μαΐου 2022. Περισσότερες  πληροφορίες στην ιστοσελίδα https://www.ccsc.org.cy.

CYPRUS EDUCATION LEADERS AWARDS

Τo CCS στηρίζει τα Cyprus Education Leaders Awards 2022, τα οποία διοργανώνονται στην Κύπρο από την BOUSSIAS Cyprus για 4η χρονιά, με στόχο την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής εμπειρίας, τόσο για τους διδασκόμενους, όσο και για τους διδάσκοντες, σε μία χρονική περίοδο που ο ψηφιακός μετασχηματισμός διαμορφώνει και τη νέα εποχή της εκπαίδευσης. 

Άρθρο του Γραμματέα του CCS στην ειδική έκδοση Tech Island

Το 4σέλιδο άρθρο του Γραμματέα του CCS Δρ. Πανίκου Μασούρα με τίτλο «Μονόδρομος η Επένδυση στις Ψηφιακές Δεξιότητες» δημοσιεύτηκε στην πρόσφατη Ειδική έκδοση του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού TechΙsland σε συνεργασία με τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Ο Φιλελεύθερος. 

1st E2STEAM Cyprus Festival

To Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και o Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου διοργανώνουν το «1ο Φεστιβάλ Ε2STEAM Κύπρου», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Υποστηρικτές του Φεστιβάλ είναι η Επίτροπος Περιβάλλοντος και Επίτροπος Πολίτη. Το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις, διαδραστικά εργαστήρια, εκπαιδευτικό συνέδριο για τη διδασκαλία του γνωστικού αντικειμένου E2STEAM, εκθέσεις και διαγωνισμούς που σχετίζονται με το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη, την Επιχειρηματικότητα, την Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Τέχνες και τα Μαθηματικά (Ε2STEAM).

Φεστιβάλ  E2STEAM 9 και 10 Απρίλιου, 2022

Train the Trainers in Game Development with UNITY

O Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS) σε συνεργασία με την Αμερικανική Ακαδημία Λάρνακας διοργανώνει 2ήμερο σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών στην Ανάπτυξη Παιχνιδιών με τη δημοφιλή πλατφόρμα Unity, που θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Απριλίου 2022 στην Αμερικανική Ακαδημία Λάρνακας

4Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΝΕΩΝ

Η Εθνική Σύνοδος Νέων επιστρέφει, δίνοντας το βήμα σε νέες και νέους να συζητήσουν και να υποβάλουν ιδέες και προτάσεις για μια καλύτερη Κύπρο!

Εκ μέρους του Προέδρου και των Μελών του ΔΣ του Οργανισμού Νεολαίας, σας προσκαλούμε στην 4η Εθνική Σύνοδο Νέων με θέμα «Διαμορφώνουμε ΜΑΖΙ Σήμερα την Κύπρο του αύριο: Ανάκαμψη, Πρόσβαση, Ενσυναίσθηση».

Η Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία και τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Βουλής, κας Αννίτας Δημητρίου.

Αποδοχή Cookies Ιστοσελίδας Περισσότερες Πληροφορίες