Στιγμιότυπα από το πρώτο The STEAMers Tech Academy

Στιγμιότυπα από το πρώτο "The STEAMers Tech Academy", μια σειρά ταχύρρυθμων εργαστηρίων σε ψηφιακές δεξιότητες και θεματικές STEM που υλοποιήθηκε αυτό το καλοκαίρι, σε όλες τις επαρχίες από τους The steamers

Μία σύμπραξη του ΟΝΕΚ με το Cyprus Computer Society με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων πληροφορικής και τεχνολογίας.

Standards in support of the industrial data value chain

Οι Ευρωπαϊκοί Οργανισμοί Τυποποίησης - CEN, CENELEC και ETSI - με χαρά σας ενημερώνουν ότι οι εγγραφές στο εργαστήριο των φορέων «Standards in support of the industrial data value chain» που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Σεπτεμβρίου είναι τώρα ανοιχτές!

CEPIS - Ενημερωτικό Δελτίο Ιουλίου 2021

Το ενημερωτικό δελτίο του CEPIS για τον μήνα Ιούλιο κυκλοφόρησε.

Διαγωνισμός ΟΝΕΚ για αγορά υπηρεσιών για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ

Διαγωνισμός Α/Α 15/2021 για Αγορά Υπηρεσιών από Εκπαιδευτές για Διδασκαλία στο πρόγραμμα του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου «The Steamers»

PULSE - Public Speaking VR App  

- Έχεις άγχος όταν πρέπει να κάνεις μια παρουσίαση στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο ή στον εργασιακό σου χώρο;
- Δεν μπορείς να μιλήσεις δημόσια γιατί σε αγχώνει η παρουσία κοινού ή ακροατηρίου;
- Θα ήθελες να βελτιώσεις τις δεξιότητες παρουσίασης σου και να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου;


Εάν ναι, τότε το PULSE - Public Speaking VR App σε ενδιαφέρει!

Παρουσίαση αποτελεσμάτων της Έρευνας Κυπριακής Αγοράς Πληροφορικής 2021

Πραγματοποιήθηκε,  με επιτυχία, στις  7 Ιουλίου 2021 το ετήσιο δείπνο του Κυπριακού Συνδέσμου Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS) για μέλη και στελέχη επιχειρήσεων.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κος Κυριάκος Κόκκινος.

Η εκδήλωση επικεντρώθηκε στην Παρουσίαση των Αποτελεσμάτων της Έρευνας Κυπριακής Αγοράς Πληροφορικής 2021 σε συνέχεια προηγούμενων ερευνών για τα έτη 2016 και 2018.

Η Έρευνα Κυπριακής Αγοράς Πληροφορικής 2021 αφορά σε όλους τους τομείς της αγοράς πληροφορικής, όπως εξοπλισμός, υπηρεσίες, λογισμικά και τηλεπικοινωνίες και περιλαμβάνει το μέγεθος της αγοράς 2021 προβλέψεις μέχρι το 2023 και ανάλυση τάσεων.

Ανακάλυψε την Πληροφορική - Τεχνολογία

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου ανακοινώνει την έναρξη της σειράς ενημερωτικών συναντήσεων γνωριμίας με διάφορους επαγγελματικούς κλάδους με τίτλο «Ανακαλύπτω». Το σεμινάριο «Ανακαλύπτω την Πληροφορική-Τεχνολογία» και θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 23 Ιουλίου 2021 από τις 10:00 μέχρι τις 13:00.

Ενημερωτικό Δελτίο IFIP - Ιούνιος 2021

Διαβάστε το ενημερωτικό δελτίο του IFIP που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο 2021

Διεθνείς επιτυχίες μαθητών μας Στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Πληροφορικής

Για πρώτη φορά στην 30χρονη παρουσία της στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Πληροφορικής η Κύπρος κερδίζει δύο χάλκινα μετάλλια με τους Χαράλαμπο Γεωργίου και Δημήτρη Χρυσοστόμου! 

All Digital Network - Ενημερωτικό Δελτίο Ιουνίου

Διαβάστε το ενημερωτικό δελτίο Ιουνίου από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο All Digital

Digital Invasions for the Promotion of Cultural Heritage - Τελικές Δράσεις

Από τις 21 έως τις 25 Ιουνίου 2021, η δεύτερη και τελική Δραστηριότητα Εκμάθησης, Διδασκαλίας, Εκπαίδευσης (LTTA) του Έργου Erasmus + DIGINV οργανώθηκε σε υβριδική μορφή στην πόλη Bevagna της Ούμπρια της Ιταλίας. Οι δραστηριότητες περιλάμβαναν εισαγωγή και συνεργασία με εφαρμογές και λογισμικό Εικονικής Πραγματικότητας με την προετοιμασία και τη δημιουργία εικονικών χώρων. Η τελική εκδήλωσης του έργου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Ιουνίου με ένα πολυαισθητικό και πολυδιάστατο ταξίδι μέσα από τις τέχνες του "Gaite" και μια απίστευτη παράσταση χαρτογράφησης βίντεο στην πρόσοψη της εκκλησίας του San Silvestro.

Δισέλιδο Άρθρο για την Ολυμπιάδα Πληροφορικής στην Εφημερίδα Αλήθεια

Η Εφημερίδα Αλήθεια δημοσίευσε δισέλιδο άρθρο για την Παγκύπρια Ολυμπιάδα Πληροφορικής. Το άρθρο με τίτλο "Στον συναρπαστικό κόσμο της Πληροφορικής" που εμφανίζεται στο τεύχος της Κυριακής 20/6/2021, ετοίμασε ο δημοσιογράφος Στέφανος Αγαθοκλέους μετά από συνεντεύξεις που έδωσε τόσο ο ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του CCS κος Ανδρέας Λούτσιος όσο και οι νεαροί διακριθέντες.

Δίκτυο All Digital - Εκλογή νέου Συμβούλιου και Οικονομικών ελεγκτών

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής συμμετέχει από το 2015 στο All Digital Network. Το δίκτυο αποτελεί ενα κορυφαίο πανευρωπαϊκό οργανισμό με έδρα τις Βρυξέλλες, εκπροσωπώντας 72 οργανισμούς-μέλη από 25 Ευρωπαϊκές χώρες που συνεργάζονται με 25.000 κέντρα ψηφιακών ικανοτήτων. Σήμερα αριθμεί 72 οργανισμούς από 25 χώρες σε όλη την Ευρώπη. Σε συνέχεια της γενικής συνέλευσης του δικτύου το νέο διοικητικό συμβούλιο και οι νέοι οικονομικοί ελεγκτές ανακοινώθηκαν μετά από διαδικτυακή διαδικασία ψηφοφορίας.

CASSINI Hackathon: Ψηφιοποίηση πράσινων χώρων

Ενδιαφέρει Hackers, Φοιτητές και Startups – Δηλώστε συμμετοχή στο 1ο online CASSINI Hackathon Cyprus μεταξύ 18 και 20Ιουνίου με Δορυφορικά Δεδομένα #EUSpace.

Άρθρο του Προέδρου του CCS στο νέο τεύχος του Digital Finance

Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού Digital Finance θα διαβάσετε το άρθρο του Πρόεδρου μας κου Κώστα Αγρότη, με θέμα «Μονόδρομος οι Ψηφιακές Υπηρεσίες στις Τράπεζες».

Οι νικητές της Παγκύπριας Ολυμπιάδας Πληροφορικής

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS) ανακοινώνει τους νικητές της Παγκύπριας Ολυμπιάδας Πληροφορικής που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στους αντίστοιχους διεθνείς διαγωνισμούς. 

Βίντεο - Χάρτα Διαφορετικότητας Κύπρου: Γιορτάζοντας τη Διαφορετικότητα

Ο Σύνδεσμος συμμετέχει ως μέλος στη Χάρτα Διαφορετικότητας Κύπρου η οποία είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας Χαρτών Διαφορετικότητας, μια πρωτοβουλία της Ευρωπαικης Επιτροπης η οποια ξεκινησε τις εργασιες της το 2010 σε Πανευρωπαικο επιπεδο, προωθώντας έτσι εργαλεια, πολιτικές και πρακτικες υπερ της διαφορετικοτητας. Μέλη μπορεί να γίνει οποιαδήποτε οντότητα (επιχειρήσεις, εταιρείες, οργανισμοί, δημόσιοι φορείς, πανεπιστήμια, ινστιτούτα, συλλόγοι κλπ) με εργασιακό χώρο στην Κύπρο. 

EU Space Hackathon in Cyprus – Πρόσκληση προς συμμετέχοντες, μέντορες και χοηργούς

Το CASSINI Hackathon έχει ως στόχο να στήριξη επιχειρήσεις και χάκερς που εργάζονται σε χωρικά θέματα χρησιμοποιώντας δεδομένα & υπηρεσίες Copernicus και σήματα & δεδομένα Galileo και EGNOS. Το 1ο CASSINI Hackathon θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε 10 ευρωπαϊκές χώρες από τις 18-20 Ιουνίου. Ο στόχος του hackathon είναι «Ψηφιοποίηση των πράσινων χώρων» και τρεις προκλήσεις περιμένουν τους πιθανούς χάκερ για να επιτύχουν αυτό: # 1 Ανακαλύψτε την πόλη σας / # 2 Παραμείνετε σε φόρμα & υγιείς / # 3 Προστατεύοντας τις αγροτικές περιοχές μας.

Ενημέρωση - 9ο κατά σειρά χρηματοδοτικό Πρόγραμμα Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Ορίζοντας Ευρώπη»

Το 9ο κατά σειρά χρηματοδοτικό Πρόγραμμα Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ) για δραστηριότητες Έρευνας και Καινοτομίας (Ε&Κ) Ορίζοντας Ευρώπη (Horizon Europe) που καλύπτει την περίοδο 2021-2027 έχει ανακοινωθεί. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να λάβετε από την ιστοσελίδα του Ιδρύματος ‘Έρευνας και Καινοτομίας.

Εμβάθυνση στην Ασφάλεια Πληροφοριών

Το Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας - Center for Social Innovation (CSI), στο πλαίσιο του έργου MISSILE, διοργανώνει την εκδήλωση "Εμβάθυνση στην Ασφάλεια Πληροφοριών" με στόχο τη γνωριμία των συμμετεχόντων με το αντικείμενο της ασφάλειας πληροφοριών.

Χάρτας Διαφορετικότητας Κύπρου

Πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαϊου 2021 η διαδικτυακή τελετή υπογραφής της Χάρτας Διαφορετικότητας Κύπρου μεταξύ του Συνδέσμου μας και του επίσημου αντιπροσώπου της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Πλατφότμα Χαρτών Διαφορετικότητας, το Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας (Center for Social Innovation - CSI)

Αφιέρωμα στον Κυπριακό Σύνδεσμο Πληροφορικής

Το μηνιαίο περιοδικό GOLD News, στο τεύχος Μαϊου συμπεριλαμβάνει ειδική ενότητα στον τομέα της Κυβερνοασφάλειας στην Κύπρο. Διαβάστε το δισέλιδο αφιέρωμα στο Σύνδεσμο μας στην ηλεκτρονική του έκδοση.

Εισαγωγή στον κόσμο του Arduino

Το Youth Makerspace Larnaka και ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer SocietyCCS) διοργανώνουν διαδικτυακό σεμινάριο εισαγωγής στην ρομποτική με Arduino, το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021, 10:00-13:00.

Σχεδίασε τη δική σου ηλεκτρονική πλακέτα

Το Youth Makerspace Larnaka και ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS) διοργανώνουν διαδικτυακό σεμινάριο σχεδιασμού ηλεκτρονικής πλακέτας PCB (Printed Circuit Board) μέσω του ελεύθερου εργαλείου σχεδίασης EasyEDA το Σάββατο 29 Μαίου 2021, 09:00-13:00.

Digital Business Transformation Conference 2021

To CCS στηρίζει το συνέδριο Digital Business Transformation Conference 2021, το οποίο διοργανώνει η BOUSSIAS και θα διεξαχθεί διαδικτυακά την Τρίτη, 25 Μάιου.

 

 

Αποδοχή Cookies Ιστοσελίδας Περισσότερες Πληροφορίες