CASSINI Hackathon, Cyprus 2023 - Το διάστημα στην υπηρεσία της άμυνας και της ασφάλειας

To CCS στηρίζει το 5ο CASSINI Hackathon που διοργανώνει ο οργανισμός C.I.P Citizens In Power στην Κύπρο και τελείται υπό την αιγίδα του Κυπριακού Οργανισμού Εξερεύνησης Διαστήματος (CSEO).

Ημερομηνία έναρξης Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023 και ημερομηνία λήξης του διαγωνισμού Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023

Κέντρο Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης για την Απασχόληση και την Επιχειρηματική δράση (ΚΕΕΑΕΔ), Δήμος Λευκωσίας.

Πληροφορίες & Εγγραφές

Η έναρξη του CASSINI Hackathon, είναι την Παρασκευή, 24 Μαρτίου και 5 μ.μ. και κυρίως εστιάζει σε θέματα Κυβερνοασφάλειας και Άμυνας.

Με την ολοκλήρωση του διήμερου Hackathon, θα απονεμηθούν βραβεία (1ο, 2ο & 3ο) για τις επιτυχόντες ομάδες και πιστοποιητικά συμμετοχής, Κυριακή, 26 Μαρτίου. 

Η δράση με τίλτο "CASSINI Hackathon & Mentoring" είναι η πρώτη δράση στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος CASSINI, το οποίο αποτελεί μία νέα πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη στήριξη καινοτόμων επιχειρηματιών και νεοφυών / μικρομεσαίων επιχειρήσεων οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα της διαστημικής βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένου του NewSpace, η οποία θα διαρκέσει για την περίοδο 2021-2027. Τα CASSINI Hackathons αποτελούν μια σειρά προγραμμάτων hackathon διάρκειας 6 μηνών, στόχος των οποίων αποτελεί η αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων με τη χρήση ευρωπαϊκών διαστημικών τεχνολογιών. Κάθε hackathon έχει τη μορφή μιας υβριδικής (hybrid) εκδήλωσης η οποία πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε 10 διαφορετικές τοποθεσίες σε διάφορα μέρη της Ευρώπης. Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι να φέρει σε επαφή νέους επιχειρηματίες, τεχνολόγους και ερευνητές από όλη την Ευρώπη, καθώς και να δημιουργήσει ένα ευχάριστο περιβάλλον για την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών, εξοικειώνοντας παράλληλα τα άτομα αυτά με τα διάφορα ευρωπαϊκά διαστημικά προγράμματα.
 
Οι συμμετέχοντες θα λάβουν υποστήριξη μέσω εκπαιδευτικών πόρων και εξειδικευμένων συνεδριών οι οποίες θα τους καθοδηγήσουν σχετικά με τον τρόπο πρόσβασης σε αυτά τα δεδομένα και τις υπηρεσίες, ενώ επίσης θα τους προσφερθεί κατάρτιση όσον αφορά τη δημόσια παρουσίαση των λύσεων τους. Οι τρεις νικητές κάθε hackathon θα έχουν πρόσβαση στο "CASSINI Mentoring", ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα συμβουλευτικής και καθοδήγησης. Οι Verhaert Masters In Innovation και SpaceTec Partners αποτελούν τη βασική ομάδα που ανέλαβε να υλοποιήσει τη δράση "CASSINI Hackathons & Mentoring" εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Διαστημικό Πρόγραμμα (EUSPA).
 
Η ομάδα  της C.I.P Citizens In Power, βρίσκεται ανάμεσα στους 10 νικητές που θα πραγματοποιήσουν το επερχόμενο Hackathon στην Κύπρο. Το γεγονός αυτό δημιουργεί ευκαιρίες τόσο για το οικοσύστημά μας, όσο και για τους νεαρούς επιχειρηματίες να ενταχθούν και να έχουν επαφή με μια ευρύτερη κοινότητα, να αποκτήσουν πρόσβαση σε Δίκτυα τα οποία ενισχύουν την τεχνογνωσία τους, αλλά και τις γνώσεις τους.

Η δράση/εκδήλωση συνδιοργανώνεται με το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας στο πλαίσιο του Έργου Κέντρο Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης για την Απασχόληση και την Επιχειρηματική δράση ΚΕΕΑΕΔ, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ, τον Κρατικό Προϋπολογισμό και το Δήμο Λευκωσίας.

Πώς μπορούν τα διαστημικά δεδομένα της ΕΕ να μας βοηθήσουν να οικοδομήσουμε μια ασφαλέστερη, ισχυρότερη Ευρώπη;
Στο 5ο CASSINI Hackathon, οι συμμετέχοντες καλούνται να χρησιμοποιήσουν διαστημικά δεδομένα και σήματα για την ανάπτυξη λύσεων άμυνας και ασφάλειας για την Ευρώπη. 

Είναι ανοιχτό για όλους: το Hackathon θα προσφέρει ολοκληρωμένους ψηφιακούς πόρους για να δώσει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τα διαστημικά δεδομένα και να αναπτύξουν μια καινοτόμο επιχειρηματική πρόταση. Το 5ο CASSINI Hackathon, με θέμα «Το διάστημα στην υπηρεσία της άμυνας και της ασφάλειας», θα πραγματοποιηθεί σε 10 τοποθεσίες στην Ευρώπη στις 24-26 Μαρτίου. Στην Κύπρο τα έπαθλα περιλαμβάνουν 1.000 € και επιπλέον επιχειρηματική υποστήριξη. 

 

Αποδοχή Cookies Ιστοσελίδας Περισσότερες Πληροφορίες