Σχεδίασε τα Δικά σου «Ηλεκτρονικά» Μάτια με Arduino

Σάββατο, 29 Απριλίου  2023
10:00 - 13:00
Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ | ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Μέσα στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 2ου Φεστιβάλ e2steam Κύπρου, το Τμήμα Εισδοχής και το Τμήμα Μηχανικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας με την στήριξη της Διεύθυνσης Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Σχεδίασε τα δικά σου ηλεκτρονικά μάτια με Arduino: Δημιουργώντας μια καινοτομία που θα μπορεί να διευκολύνει τα άτομα με μειωμένη όραση», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 29 Απριλίου  2023 μεταξύ 10:00π.μ. – 1:00μ.μ. στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Η δράση απευθύνεται σε μαθητές δημόσιων και ιδιωτικών Λυκείων καθώς επίσης και Τεχνικών Σχολών που έχουν επιλέξει την κατεύθυνση θετικών επιστημών και θα προσφερθεί στα Ελληνικά και στα Αγγλικά. Στόχος της είναι να δοθούν οι ευκαιρίες στους μαθητές να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο των STEAM και συγκεκριμένα το Τμήμα Μηχανικής, να εργαστούν ως Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί και Μηχανικοί Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και να κατανοήσουν το περιεχόμενο των Θετικών Επιστημών. Ταυτόχρονα θα τους δοθεί η ευκαιρία να εμπνευστούν για εφαρμογές των κλάδων αυτών στην καθημερινή ζωή με στόχο την αντιμετώπιση σύγχρονων προκλήσεων και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρίες.

Συγκεκριμένα οι μαθητές θα γίνουν δημιουργοί μιας καινοτομίας που θα μπορεί να διευκολύνει τα άτομα με μειωμένη όραση. Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας οι μαθητές θα σχεδιάσουν ηλεκτρονικά κυκλώματα με ARDUINO και θα τα προγραμματίζουν. Θα εργαστούν ομαδικά, θα ερευνήσουν θα δημιουργήσουν, θα παρουσιάσουν και θα αξιολογήσουν την εργασία της ομάδας τους και των άλλων ομάδων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Αποδοχή Cookies Ιστοσελίδας Περισσότερες Πληροφορίες