Το Youth Makerspace Larnaka και ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer SocietyCCS) διοργανώνουν διαδικτυακό σεμινάριο εισαγωγής στην ρομποτική με Arduino, το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021, 10:00-13:00.

Οι συμμετέχοντες θα μάθουν τι είναι το Arduino, τι μπορούν να κάνουν με αυτό και πώς να το αξιοποιήσουν. Θα φτιάξουν ολοκληρωμένα παραδείγματα χρησιμοποιώντας το Tinkercad Circuits, ένα δωρεάν διαδικτυακό εργαλείο που χρησιμοποιείται συνήθως για τρισδιάστατη σχεδίαση καθώς και βασικά ηλεκτρονικά κυκλώματα. 

Το εργαστήρι απευθύνεται σε άτομα με ενδιαφέρον στη ρομποτική, χομπίστες, ερασιτέχνες, επαγγελματίες πληροφορικής και τεχνολογίας, εκπαιδευτικούς  πληροφορικής, μηχανολογίας, τεχνολογίας, ηλεκτρολογίας, ηλεκτρονικών εφαρμογών κλπ και εκπαιδευτές σε ιδιωτικά φροντιστήρια και Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης.

Σημειώνεται ότι για τη συμμετοχή στο εργαστήρι δεν χρειάζεται προϋπάρχουσα γνώση για το θέμα, ενώ δεν είναι αναγκαίο να κατέχουν Arduino εξοπλισμό.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας το ακόλουθο ηλεκτρονικό έντυπο εγγραφής: https://forms.gle/ywAFG1jMzk3UaVc87 Ακολούθως, σε όσους δηλώσουν συμμετοχή θα αποσταλεί μέσω e-mail ο κωδικός συμμετοχής για την πλατφόρμα ZOOM, μέσω της οποίας θα πραγματοποιηθεί το διαδικτυακό εργαστήρι.

Εκπαιδευτής του σεμιναρίου είναι ο Οδυσσέας Οικονομίδης, ιδρυτής της start-up ROBO CY που δημιουργεί εξατομικευμένο εξοπλισμό με στόχο να εμπνεύσει το κοινό της Κύπρου να ασχοληθεί με τη ρομποτική στην εκπαίδευση, στην έρευνα, στην ανάπτυξη και στην ψυχαγωγία.

 Η γλώσσα διεξαγωγής του εργαστηρίου είναι η Ελληνική και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Τηλ: 24 201777 ή μέσω e-mail: [email protected], καθώς και στην ιστοσελίδα: www.makerspace.onek.org.cy και στο Facebook μέσω του ακόλουθου συνδέσμου: https://www.facebook.com/makerspacelarnaka

Αποδοχή Cookies Ιστοσελίδας Περισσότερες Πληροφορίες