Ο Κυπριακός Σύνδεσμο Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS) διοργανώνει το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ρομποτικής FIRST® LEGO® League (FLL Cyprus 2024) το ερχόμενο Σάββατο 6 Απριλίου 2024. Η ανοιχτή για το κοινό εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο Πολιτιστικό Κέντρο, από τις 9:00 π.μ. μέχρι τι 5:00 μ.μ.

To FIRST® LEGO® League αποτελεί το μεγαλύτερο πρωτάθλημα ρομποτικής παγκοσμίως και δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά από 4 μέχρι 16 ετών να συμμετάσχουν σε ένα μοναδικό φεστιβάλ μέσω του οποίου μαθαίνουν, αλληλεπιδρούν, συνεργάζονται και διασκεδάζουν! 

Στο FIRST® LEGO® League Cyprus (FLL Cyprus) 2024 θα συμμετέχουν 180 μαθητές και μαθήτριες νηπιαγωγείου, δημοτικού γυμνασίου, λυκείου και τεχνικών σχολών που θα ασχοληθούν με το θέμα της φετινής σεζόν FIRST® LEGO® League που είναι η τέχνη με τίτλο MASTERPIECE℠.

Το FLL Cyprus 2024 περιλαμβάνει 3 προγράμματα που απευθύνονται σε 3 ηλικιακές κατηγορίες ως ακολούθως:

  • FLL Discover (event/expo): 4 - 6 ετών
  • FLL Explore (event/expo): 6 - 10 ετών
  • FLL Challenge (διαγωνισμός): 9 - 16 ετών

Η νικήτρια ομάδα του FLL Challenge θα εκπροσωπήσει την Κύπρο σε Παγκόσμια διοργάνωση First Lego League Challenge στην Αμερική!

Το FIRST® LEGO® League Cyprus 2024 διοργανώνεται από το CCS σε συνεργασία με την Eduact και το IET Cyprus, με την πολύτιμη στήριξη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, των εταιριών XM, ICDL και O3 και την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.

ΠΩΣ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Λίγα λόγια για το FIRST® LEGO® League

Στο FIRST® LEGO® League οι ομάδες εμπλέκονται στην έρευνα, την επίλυση προβλημάτων, τον προγραμματισμό και την ρομποτική. Το μοναδικό φεστιβάλ εισάγει στα παιδιά 4-16 ετών στις έννοιες της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών (STEM) μέσω μιας διασκεδαστικής, και πρακτικής μάθησης. Οι συμμετέχοντες αποκτούν πραγματική εμπειρία επίλυσης προβλημάτων μέσω ενός καθοδηγούμενου, παγκόσμιου προγράμματος ρομποτικής, το οποίο υποστηρίζει τους σημερινούς μαθητές και εκπαιδευτικούς να χτίσουν μαζί ένα καλύτερο μέλλον.

Κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν MASTERPIECE℠ 2023/2024 εστιάζουμε στον ρόλο που παίζει το STEM στις τέχνες και δίνουμε τη δυνατότητα στους νέους να σχεδιάσουν και να χτίσουν έναν κόσμο ατελείωτων δυνατοτήτων.

Το FIRST® LEGO® League είναι μια συνεργασία της FIRST® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO® Education και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 110 χώρες παγκοσμίως.

Αποδοχή Cookies Ιστοσελίδας Περισσότερες Πληροφορίες