Το European Startup Universe έρχεται στην Κύπρο για να βοηθήσει τις τεχνολογικές νεοφυείς επιχειρήσεις να αναπτυχθούν.

Το European Startup Universe επεκτείνεται επίσημα στην Κύπρο για πρώτη φορά. Το European Startup Universe Cyprus θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2022 και θα διαρκέσει 6 εβδομάδες φέρνοντας κοντά ιδρυτές, μέντορες και ειδικούς τεχνολογικών startup.

Το European Startup Universe είναι ένα μη κερδοσκοπικό έργο για νεοσύστατες εταιρείες τεχνολογίας της ΕΕ, το οποίο συνδέει χιλιάδες startups τεχνολογίας πρώιμου σταδίου με τα καλύτερα μυαλά της τεχνολογικής κοινότητας της ΕΕ, όπως ιδρυτές unicorn, γνωστούς επενδυτές και ειδικούς από το χώρο. Ο στόχος της ESU είναι να υποστηρίξει και να συνδέσει 10.000 startups σε πρώιμο στάδιο σε όλη την ΕΕ με τα πιο έξυπνα μυαλά της διασποράς της ΕΕ, ιδρυτές στα τελευταία στάδια, επενδυτές, “αγγέλους” (angels), εταιρείες και ειδικούς.

Η μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία του European Startup Universe τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτρόπου Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας Mariya Gabriel. Το πρόγραμμα εστιάζει σε startups τεχνολογίας και ομάδες που θέλουν να δημιουργήσουν την τεχνολογική τους εταιρεία.

Το European Startup Universe Cyprus (#ESUCyprus) θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, από την 1η Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα Απριλίου. Το διαδικτυακό πρόγραμμα διάρκειας 6 εβδομάδων αποτελείται από έξι βασικούς πυλώνες που θα πραγματοποιηθούν όλοι μέσω της πλατφόρμας του Founderhood. Θα έχετε διαδικτυακές συναντήσεις 1:1 με ειδικούς και μέντορες, εργαστήρια, φόρουμ κοινότητας, εκπαιδευτικό περιεχόμενο και προνόμια όπως ειδικές προσφορές και εκπτώσεις σε εργαλεία για την οικοδόμηση της εταιρείας σας. Στο τέλος των 6 εβδομάδων οι ομάδες που θα παρουσιάσουν πρόοδο θα λάβουν διαδικτυακές συναντήσεις 1:1 με τους European Angel Investors.

Ο διοργανωτής του European Startup Universe στην Κύπρο και δημοσιογράφος startup Panis Pieri αναφέρει: «Πιστεύω ότι η δικτύωση είναι ζωτικό μέρος της επιτυχίας στον κόσμο των startup. Από την εμπειρία μου βοήθησα startups σε πρώιμο στάδιο να συγκεντρώσουν εκατομμύρια συνδέοντάς τες με τους κατάλληλους ανθρώπους. Γι' αυτό αποφασίσαμε να φέρουμε το European Startup Universe στην Κύπρο. Για να βοηθήσουμε τις νεοφυείς εταιρείες τεχνολογίας πρώιμου σταδίου με έδρα την Κύπρο να αναπτυχθούν. Για να τους βοηθήσει να πετύχουν τους στόχους τους. Να επεκταθούμε στην Ευρώπη και παγκοσμίως».

Δεν υπάρχει κόστος για τους συμμετέχοντες ιδρυτές, το μόνο που απαιτείται είναι ο χρόνος και η προσπάθεια σας για να επωφεληθείτε από το πρόγραμμα στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων στις 28 Φεβρουαρίου 2022.

Για αιτήσεις επισκεφτείτε το https://cyprus.thestartupuniverse.org/

Ακολουθήστε το #ESUCyprus στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να παρακολουθείτε τις ενημερώσεις του προγράμματος και τις επερχόμενες ημέρες πληροφοριών κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου. 

Αποδοχή Cookies Ιστοσελίδας Περισσότερες Πληροφορίες