Πρωταθλητές της Παγκύπριας Ολυμπιάδας Ρομποτικής WRO 2024 «Σύμμαχοι της Γης»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Παγκύπρια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO (World Robotics Olympiad) 2024, το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, η οποία φιλοξενηθηκε στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια όλης της Κύπρου, οι οποίοι κλήθηκαν να συναρμολογήσουν και να προγραμματίσουν ρομπότ για τις απαιτητικές προκλήσεις του φετινού θέματος «Earth Allies». Οι νεαροί/ες ρομποτιστές/τριες διερεύνησαν πώς η ρομποτική τεχνολογία μπορεί να συμβάλει στη διαμόρφωση ενός πιο φιλικού προς το περιβάλλον τρόπου ζωής, προάγοντας την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης.

Σημειώνεται οι νικήτριες ομάδες της κάθε κατηγορίας θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στην αντίστοιχη παγκόσμια διοργάνωση WROη οποία θα διεξαχθεί από τις 28 έως τις 30 Νοεμβρίου στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα, στην κατηγορία του Δημοτικού (Primary), την πρώτη θέση κατέκτησε η ομάδα "Laouris Power" (Αγγελική Λαούρη, Αναστάσης Γεωργίου, Χαράλαμπος Κολοκασίδης), με προπονητή τον κ. Γιάννη Λαούρη από το φροντιστήριο Y. Laouris Informatique στην Πάφο. Στην κατηγορία του Γυμνασίου (Junior), την πρώτη θέση κατέκτησε η ομάδα "Γυμνάσιο Αραδίππου" (Αγαθάγγελος Γεωργίου, Γιώργος Χατζηλοΐζου και Νεκτάριος Χριστόφορου) από το ομώνυμο σχολείο στη Λάρνακα, με προπονητή τον κ. Γιώργο Πέτρου. Στην κατηγορία του Λυκείου (Senior), η ομάδα "Robotheads" (Ιωάννης Ιωάννου, Kourken Torossian, Κωνσταντίνος Νεοφύτου) από το φροντιστήριο STEM Education στη Λευκωσία, με προπονητή τον Δρ. Περικλή Cheng, δεν θα μπορέσει να ταξιδέψει στην Τουρκία για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα WRO. Ως εκ τούτου, την Κύπρο θα εκπροσωπήσει η ομάδα που κατέκτησε τη δεύτερη θέση, "Laouris 77" (Γιώργος Ελευθερίου, Νικόλας Μίτας, Γιώργος Τσιμούρης), με προπονητή τον κ. Γιάννη Λαούρη από το φροντιστήριο Y. Laouris Informatique στην Πάφο.

 

Ο διαγωνισμός WRO Cyprus διοργανώνεται ετησίως από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS) σε συνεργασία με την STEM Education Hellas και το Ινστιτούτο Μηχανικής και Τεχνολογίας – Παράρτημα Κύπρου (IET Cyprus), με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Το CCS διοργανώνει κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και άλλους τρεις ρομποτικούς διαγωνισμούς (First Lego League, Robotex και MRC), την Παγκύπρια Ολυμπιάδα Πληροφορικής, τον διαγωνισμό υπολογιστικής σκέψης Bebras και τον διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας CCSC. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας ccs.org.cy και τα κοινωνικά μας δίκτυα.

Αποδοχή Cookies Ιστοσελίδας Περισσότερες Πληροφορίες