Παγκόσμια μέρα Ευχρηστίας και Προσβασιμότητας (10 Νοεμβρίου 18:00-21:00)
 
Το Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου σε συνεργασία με το Cyprus Computer Society και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο πραγματοποιεί για δεύτερη συνεχή χρονιά ημερίδα για την παγκόσμια μέρα ευχρηστίας. Το θέμα της φετινής χρονιάς είναι η "Εκπαίδευση: σχεδιάζοντας για κοινωνική αλλαγή". Με βάση το θέμα αυτό θα εξετασθούν προϊόντα και υπηρεσίες που χρησιμοποιούνται στην εκπαίδευση που αφορά τις θετικές επιπτώσεις του εύχρηστου σχεδιασμού σε άμεσο και ευρύτερο κοινωνικό- πολιτισμικό ή σε παγκόσμιο υπόβαθρο.

Η παγκόσμια μέρα ευχρηστίας και προσβασιμότητας ξεκίνησε το 2005 σαν μια πρωτοβουλία του Συνδέσμου Επαγγελματιών Ευχρηστίας (Usability Professionals' Association) για να εξασφαλίσει ότι οι σημαντικές για την ζωή και την καθημερινότητα μας υπηρεσίες και προϊόντα είναι προσβάσιμα, εργονομικά και εύχρηστα. Κάθε χρόνο, την δεύτερη Πέμπτη του Νοεμβρίου διοργανώνονται πάνω από 200 εκδηλώσεις σε περισσότερες από 43 χώρες ανά τον κόσμο. Βασικοί στόχοι είναι η ευαισθητοποίηση του ευρέως κοινού καθώς και η επαγγελματική κατάρτιση επιστημόνων σε εργαλεία και θέματα που είναι κεντρικά στην έρευνα, ανάπτυξη και πρακτική της αποτελεσματικής ευχρηστίας και ειδικότερα στην εκπαίδευση.

Η ημερίδα θα λάβει χώρα στα ερευνητικά εργαστήρια του Τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών (κτήριο Micrologic - Οδός Λεκορπουζιέ 313075 Λεμεσός) στις 10 Νοεμβρίου μεταξύ 18:00 και 21:00 και θα περιλάβει σύντομες διαλέξεις και παρουσίαση των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού των εργαστηρίων.

Αποδοχή Cookies Ιστοσελίδας Περισσότερες Πληροφορίες