Αυτοί είναι οι νικητές της Παγκύπριας Ολυμπιάδας Πληροφορικής 2021
Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS) ανακοινώνει τους νικητές της Παγκύπριας Ολυμπιάδας Πληροφορικής που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στους αντίστοιχους διεθνείς διαγωνισμούς. 
Συγκεκριμένα,  η ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στην φετινή Παγκόσμια Ολυμπιάδα Πληροφορικής (IOI) που θα διεξαχθεί διαδικτυακά στις 19-25 Ιουνίου 2021 αποτελείται από τους: 

  • Δημήτρη Χρυσοστόμου (Αμερικάνικη Ακαδημία, Λάρνακα)
  • Θεοφάνη Ορφανού (Ελληνική Σχολή Πασκάλ, Λεμεσός)
  • Χαράλαμπο Γεωργίου (Εθνοφρουρός, Λεμεσός)
  • Χρίστο Φαλά (Αγγλική Σχολή, Λευκωσία)

Επίσης, οι πιο κάτω μαθητές θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πληροφορικής Νέων (EJOI) που θα διεξαχθεί διαδικτυακά στις 24-28 Αυγούστου 2021. 

  • Θεοφάνης Ορφανού (Ελληνική Σχολή Πασκάλ, Λεμεσός)
  • Λουκάς Λουκά (Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής Γεροσκήπου, Πάφος)
  • Ορέστης Σούζου (Γυμνάσιο Διανέλλου και Θεοδότου, Λευκωσία)
  • Πολύκαρπος Χριστοδούλου (Γυμνάσιο Αγίου Θεοδώρου, Πάφος)

Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ο Α’ Επιλαχών για την κυπριακή αποστολή της Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας είναι ο μαθητής δημοτικού Γιώργος Λαούρης (Δημοτικό Σχολείο Πάφου Ι΄- «Ευαγόρας Παλληκαρίδης», Πάφος ). 
Όπως δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του CCS κος Ανδρέας Λούτσιος «Aπό το 1991 που διοργανώνεται ο Παγκύπριος διαγωνισμός, είναι η πρώτη φορά που ένας μαθητής δημοτικού έχει κατορθώσει να φτάσει τόσο ψηλά στην κατάταξη».  To Δ.Σ. μας εύχεται καλή επιτυχία σε όλους τους νέους που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο επάξια με μεγάλη συγκομιδή μεταλλίων όπως πέρσι! 

Η Παγκύπρια Ολυμπιάδα Πληροφορικής 2021 είναι διαγωνισμός προγραμματισμού που διοργανώθηκε από το CCS σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και στηρίχθηκε από τις εταιρίες XM και Oracle Academy.  Η ετήσια διοργάνωση έχει στόχο την επιλογή των επίσημων αντιπροσωπειών της Κύπρου σε Διεθνείς Ολυμπιάδες πληροφορικής, την προετοιμασία των οποίων αναλαμβάνουν εθελοντές, εκπαιδευτές και καθηγητές που προσφέρουν δωρεάν μαθήματα και καθοδήγηση στους συμμετέχοντες. 

Σημειώνεται ότι οι μαθητές που κατακτούν μετάλλια σε Διεθνείς Βαλκανικές και Ευρωπαϊκές Ολυμπιάδες Πληροφορικής, μπορούν να εισαχθούν σε τμήματα του Πανεπιστημίου Κύπρου χωρίς εξετάσεις, ενώ πολλά από τα μέλη της Κυπριακής αποστολής φοιτούν σε κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Πληροφορίες για την Παγκύπρια Ολυμπιάδα Πληροφορικής θα βρείτε στο www.coinformatics.org ενώ  για άλλες δράσεις του CCS με θέμα την πληροφορική, τον προγραμματισμό, τη ρομποτική επισκεφτείτε τo www.ccs.org.cy

Αποδοχή Cookies Ιστοσελίδας Περισσότερες Πληροφορίες