Tην Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 4ος Παγκύπριος διαγωνισμός ρομποτικής Robotex που διοργάνωσε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society-CCS).  Το Robotex Cyprus 2021 τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και φιλοξενήθηκε στο Γυμνάσιο Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου στη Λακατάμια.

Αρχικά, το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Οκτωβρίου  υλοποιήθηκαν οι δημοφιλείς προκλήσεις Line Following & SUMO. Οι νεαροί “ρομποτιστές” με τις ομάδες και τους προπονητές τους δημιούργησαν και προγραμμάτισαν ρομπότ εκ των προτέρων για να συμμετέχουν στα πρωτοποριακά αγωνίσματα. Ακολούθως, την Κυριακή  24 Οκτωβρίου διοργανώθηκε η Έκθεση ρομποτικών κατασκευών Educational Robotics όπου μαθητές δημοτικού παρουσίασαν τις πρωτότυπες δημιουργίες τους με θέμα Πράσινες Έξυπνες Πόλεις.

Οι νικήτριες ομάδες που είναι αναρτημένες στο τμήμα «Αποτελέσματα» της ιστοσελίδας www.robotex.org.cy,  έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στο επόμενο Robotex International το οποίο θα γίνει στις 5-7 Νοεμβρίου 2021 στην Εσθονία. Υπενθυμίζουμε ότι από την προηγούμενη παγκόσμια διοργάνωση που έγινε το Δεκέμβριο του 2019, οι νικητές επέστρεψαν στην Κύπρο με παγκόσμιες πρωτιές! 

Αποδοχή Cookies Ιστοσελίδας Περισσότερες Πληροφορίες