Βράβευση των 125 καλύτερων στη Ρομποτική

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Τελετή Βράβευσης των νικητών του Robotex Cyprus 18 την οποία χαιρέτισε η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών & Έργων κα Βασιλική Αναστασιάδου. Ο 2ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Ρομποτικής Robotex είχε γίνει στις 23-24 Ιουνίου στο Αθλητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου. 

Το Robotex Cyprus διοργανώνεται από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS) με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και τον Οργανισμό Νεολαίας  (ΟΝΕΚ) ως συνδιοργανωτές, υπό την αιγίδα του Digital Champion, με τη Cyta ως Στρατηγικό Συνεργάτη, την Τράπεζα Κύπρου ως Youth Supporter και τις εταιρίες ENGINO και UCMAS ως χρυσούς χορηγούς. Ο διαγωνισμός έληξε με τεράστια επιτυχία, αφού ο αριθμός  των συμμετεχόντων καθώς και γενικά όλων των εμπλεκομένων, εθελοντών και επισκεπτών που παρευρέθηκαν στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών.  Συγκεκριμένα οι συμμετέχοντες ήταν 871 άτομα, μαθητές όλων των ηλικιών (δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο), φοιτητές, στρατιώτες και ενήλικες με ενδιαφέρον στη ρομποτική τεχνολογία.

Στην Tελετή Βράβευσης που πραγματοποιήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου στην Τράπεζα Κύπρου, δόθηκαν βραβεία σε όλες τις νικήτριες ομάδες που διακρίθηκαν στην τελική φάση της κάθε πρόσκλησης.  Η μεγάλη αίθουσα ήταν κατάμεστη από τους νικητές, τις οικογένειες και τους προπονητές τους. Εκτός από τα πιστοποιητικά, τα μετάλλια και τα δώρα που παρέλαβαν οι νικητές, οι μαθητές λυκείου παρέλαβαν και υποτροφίες που προσφέρθηκαν από όλα τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάπτυξη της εκπαιδευτικής ρομποτικής στη χώρα μας που όπως ανέφερε η η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών & Έργων κα Βασιλική Αναστασιάδου «συμβάλλει προς την κατεύθυνση της προετοιμασίας της κοινωνίας για το μέλλον που αναπόδραστα θα είναι ψηφιακό». Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, απευθύνοντας χαιρετισμό και παραδίδοντας βραβεία οι ακόλουθοι αντιπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων: Κώστας Αγρότης, Πρόεδρος Δ.Σ. CCS, Παναγιώτης Σεντώνας, Πρόεδρος Δ.Σ ΟΝΕΚ, Chris Χριστοδούλου, Αντιπρόεδρος Τμήματος Πληροφορικής Πανεπιστημίου Κύπρου, Γιώργος Αρέστης, Διευθυντής Πληροφορικής της Cyta και Αλέξης Πολυκάρπου, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Μηχανικής και Τεχνολογίας – Παράρτημα Κύπρου.

H Τελετή Βράβευσης δεν είναι ο επίλογος του Robotex Cyprus. Συγκεκριμένα, 39 ομάδες και 125 νικητές, που βραβεύτηκαν στην Τελετή, για επιτυχία σε 12 προκλήσεις, έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στον Παγκόσμιο διαγωνισμό ROBOTEX. Ο διαγωνισμός  θα πραγματοποιηθεί στην Εσθονία στις 30/11-2/12 και η αποστολή που θα ταξιδέψει από Κύπρο αποτελείται πάνω από 120 άτομα.  

Πέραν από το διαγωνισμό, η Οργανωτική Επιτροπή του Robotex Cyprus διοργανώνει και συμμετέχει σε ποικίλες δράσεις που σχετίζονται με τον τομέα της ρομποτικής, της τεχνολογίας και της νεολαίας.  Ενημερωθείτε μέσα από τα Κοινωνικά δίκτυα:

www.robotex.org.cy

Αποδοχή Cookies Ιστοσελίδας Περισσότερες Πληροφορίες