Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών στα Εκπαιδευτικά Drones που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 στο  Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου.

 

Το σεμινάριο διοργάνωσε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS) σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου και εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης διοργάνωσης των Παγκύπριων Διαγωνισμών ρομποτικής Robotex Cyprus και Minoan RobotSports Competition 2024, όπου από φέτος θα υλοποιηθεί ξεχωριστός διαγωνισμός με τη χρήση των Εκπαιδευτικών Drones.

 

Αρχικά οι εκπαιδευτές Αντωνίου Θωμάς, (Μηχανολόγος Μηχανικός, Καθηγητής ΜΤΕΕ), Ρουσιάς Χρίστος (Καθηγητής Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου) και Φυσεντζίδης Έρικ (Εκπαιδευτής Ηλεκτρολογίας, Καθηγητής ΜΤΕΕ) παρουσίασαν τις δυνατότητες των drones.

 

Ακολούθως οι συμμετέχοντες, εκπαιδευτικοί από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης, εκπαιδευτές κρατικών και ιδιωτικών φροντιστηρίων και προπονητές ρομποτικής από όλη την Κύπρο, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα drones σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο προσομοίωση του διαγωνισμού.

 

Πληροφορίες για το διαγωνισμό Drones στην επόμενη διοργάνωση Robotex & MRC που θα γίνει τον Ιούνιο 2024 στο Πανεπιστήιο Κύπρου θα βρείτε στην Προκήρυξη εδώ.

 

    

Αποδοχή Cookies Ιστοσελίδας Περισσότερες Πληροφορίες