Μαθητές από το Γυμνάσιο Αραδίππου εκπροσώπησαν επάξια την Κύπρο στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO (World Robotics Olympiad) που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 18- 21 Νοεμβρίου 2021.

Η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO συγκεντρώνει παιδιά και νέους από όλο τον κόσμο με σκοπό να βοηθηθούν στην ανάπτυξη της δημιουργικότητάς τους και της ικανότητάς τους για επίλυση προβλημάτων, μέσα από τη συμμετοχή σε δύσκολες και δημιουργικές προκλήσεις εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Η Κυπριακή ομάδα αποτελείτο από τους μαθητές: Γιώργο Χαραλάμπους, Αντρέα Πουλή και Ζαννέττο Ευθυμίου με εκπαιδευτή τον καθηγητή κο. Γιώργο Πέτρου. Οι νεαροί ρομποτιστές σχεδίασαν, κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν ένα  ρομπότ που συμμετείχε στις δοκιμασίες πίστας με τη φετινή θεματολογία «PowerBots – Το μέλλον της ενέργειας».

Η εν λόγω ομάδα είχε καταλάβει την πρώτη θέση στην Κατηγορία Γυμνασίου στον αντίστοιχο Παγκύπριο διαγωνισμό που διοργάνωσε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer SocietyCCS) σε συνεργασία με το WRO Hellas και με συνδιοργανωτή το IET Cyprus Local Network, αρχές Οκτωβρίου, στο Γυμνάσιο Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στη Λακατάμια. 

Όπως όλοι οι διαγωνισμοί του CCS, το WRO Cyprus υλοποιήθηκε με την πολύτιμη συνεισφορά μελών, εθελοντών και κριτών  που εκπροσωπούν όλα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια της χώρας, δηλαδή το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Πανεπιστήμιο Frederick, το Πανεπιστήμιο Νεάπολης Πάφου και το UCLan Cyprus. 

Το CCS συγχαίρει τους μαθητές του Γυμνασίου Αραδίππου για τη συμμετοχή και εύχεται οι επιδημιολογικές συνθήκες να το επιτρέψουν ώστε στις επόμενες διοργανώσεις εθνικές και παγκόσμιες  να συμμετέχουν με φυσική παρουσία.

  

Αποδοχή Cookies Ιστοσελίδας Περισσότερες Πληροφορίες