Δεδομένου ότι οι επιδημιολογικές συνθήκες θα το επιτρέπουν και  τα διατάγματα της πολιτείας θα το καθιστούν πρακτικά εφικτό, το Cyprus Computer Society προγραμματίζει να διοργανώσει τον 4ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Ρομποτικής Robotex που θα γίνει στις 15 Νοεμβρίου μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου 2020. 
Με συνδιοργανωτές το Πανεπιστήμιο Κύπρου και τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, το Robotex Cyprus επανέρχεται για τέταρτη  χρονιά με διαφορετική διοργάνωση, προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα. 
Λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, και με στόχο τη μείωση της προσέλευσης συμμετεχόντων και επισκεπτών στον ίδιο χώρο και χρόνο, η διοργάνωση που φέτος θα έχει την ονομασία Robotex Roadshow 2020 θα διεξαχθεί σε 4 διαφορετικές δραστηριότητες, ως ακολούθως:

  • 15/11 Πάφος (Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος): Maze Solving
  • 22/11 Λεμεσός (Λύκειο Λινόπετρας): Line Following
  • 29/11 Λάρνακα (Πανεπιστήμιο UCLan):  SUMO
  • 6/12 Μέσω διαδικτύου: Educational Robotics

Ο Παγκύπριος διαγωνισμός Robotex απευθύνεται σε μαθητές, φοιτητές και ενήλικες και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Οι νικήτριες ομάδες θα μπορούν να συμμετέχουν στο επόμενο Robotex International, από το οποίο οι περσινοί νικητές επέστρεψαν στην Κύπρο με σωρεία διακρίσεων!  Οι ενδιαφερόμενες ομάδες με τη βοήθεια προπονητή-εκπαιδευτή, καλούνται να δημιουργήσουν ρομπότ για να διαγωνιστούν στις  τέσσερις κατηγορίες προκλήσεων  της διοργάνωσης  χρησιμοποιώντας τις ρομποτικές πλατφόρμες Engino, Lego, Edison ,Arduino. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της A.E. του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κου Νίκου Αναστασιάδη και εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και τον Ψηφιακό Πρωταθλητή. To Robotex Roadshow 2020 θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Cyta που είναι διαχρονικός στρατηγικός συνεργάτης του CCS και την εταιρία XM που είναι technology partner. Στη διοργάνωση συμμετέχει επίσης  η Τράπεζα Κύπρου ως Youth Supporter,  η ΕΚΟ ως πλατινένιος χορηγός, το ΙδΕΚ  και το Πανεπιστήμιο Νεάπολις, ως χρυσοί χορηγοί και στηρίζουν δεκάδες άλλες επιχειρήσεις καθώς και όλα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια που προσφέρουν υποτροφίες στους νικητές. 
Με τη στήριξη αυτών των οργανισμών, το ζήλο των εθελοντών του Robotex Cyprus και τον ενθουσιασμό των νεαρών διαγωνιζομένων ευχόμαστε ότι οι επιδημιολογικές συνθήκες θα το επιτρέψουν να δημιουργήσουμε  ακόμα μια πρωτοποριακή ρομποτική εμπειρία! 
Όσοι μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και γονείς ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν ομάδα συμμετοχής μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.robotex.org.cy και να εγγραφούν μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2020.  

Αποδοχή Cookies Ιστοσελίδας Περισσότερες Πληροφορίες