Η ομάδα CNECT AI διεξάγει έρευνα για τη συλλογή πληροφοριών για το πρόγραμμα "Adopt AI". Σε αυτήν την έρευνα, τα κράτη μέλη και τα ενδιαφερόμενα μέρη τους καλούνται να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με το σχεδιασμό ενός τέτοιου προγράμματος "Adopt AI". Οι συμμετέχοντες καλούνται να παράσχουν πληροφορίες σχετικά με συγκεκριμένες ανάγκες και επιθυμίες σχετικά με τις δημόσιες συμβάσεις τεχνητής νοημοσύνης και σχετικά με τα μέτρα που έχετε ήδη λάβει στη χώρα σας σε αυτό το πλαίσιο.

Σύνδεσμος έρευνας

Η έρευνα θα είναι ανοιχτή έως τις 4 Δεκεμβρίου. Είναι ανώνυμο από προεπιλογή και θα χρειαστείτε μεταξύ δέκα και τριάντα λεπτών για να το συμπληρώσετε.

Ιστορικό: Στο White Paper on Artificial Intelligence (AΙ), που δημοσιεύτηκε τον Φεβρουάριο του 2020, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτίθεται να προωθήσει την υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης από τον δημόσιο τομέα. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, πρότεινε να ξεκινήσει ένα «πρόγραμμα που θα υποστηρίζει τις δημόσιες συμβάσεις συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης και θα συμβάλει στη μετατροπή των ίδιων των διαδικασιών δημοσίων συμβάσεων» (σελ. 8 της Λευκής Βίβλου, στο πλαίσιο της δράσης 6). Το όνομα αυτού του προγράμματος θα είναι "Adopt AI"

Αποδοχή Cookies Ιστοσελίδας Περισσότερες Πληροφορίες