ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS) διοργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο εκπαίδευσης εκπαιδευτών στη σχεδίαση PCB (Printed Circuit Board) μέσω του ελεύθερου εργαλείου σχεδίασης EasyEDA την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου από τις 9.00-13.00. 

Το EasyEDA είναι μια διαδικτυακή σουίτα εργαλείων Electronic Design Automation που επιτρέπει την εύκολη σχεδίαση PCB για σκοπούς παραγωγής καθώς και για εκπαιδευτικούς λόγους. Η σουίτα αυτή επιτρέπει τη δημιουργία και επεξεργασία σχηματικών διαγραμμάτων (Schematics), την προσομοίωση αναλογικών και ψηφιακών κυκλωμάτων, τη δημιουργία και επεξεργασία τυπωμένων κυκλωμάτων καθώς και την κατασκευή πλακετών τυπωμένων κυκλωμάτων (PCB).

Το εργαλείο αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη σχεδίαση τυπωμένων κυκλωμάτων για χρήση σε εφαρμογές ρομποτικής και αυτοματισμού, σε διαγωνισμούς ρομποτικής (Robotex) καθώς και για εκπαιδευτικούς σκοπούς, εισάγοντας τους εκπαιδευόμενους στη λογική και τις τεχνικές της ψηφιακής σχεδίασης τυπωμένων κυκλωμάτων.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ΖOOM, αρχικά σε εισαγωγικό επίπεδο, για αρχάριους. Θα πραγματοποιηθεί σε δυο online συναντήσεις. Με την ολοκλήρωση του, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να σχεδιάσουν τη δική τους πλακέτα PCB για τη δημιουργία ενός Line Follower Robot, βασισμένου στο Arduino Nano.  

Εκπαιδευτής του σεμιναρίου θα είναι το μέλος του CCS και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Robotex συνάδελφος Μίλτος Καρράς.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ
Απευθύνεται σε καθηγητές των κλάδων πληροφορικής, μηχανολογίας, τεχνολογίας, ηλεκτρολογίας, ηλεκτρονικών εφαρμογών κ.λπ, εκπαιδευτές σε ιδιωτικά φροντιστήρια και σε Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης, άλλους επαγγελματίες πληροφορικής και τεχνολογίας και άτομα με ενδιαφέρον στη ρομποτική και την ψηφιακή σχεδίαση ηλεκτρικών κυκλωμάτων.

Εργαλείο EasyEDA
Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή μπορούν να «κατεβάσουν» το εργαλείο που θα χρησιμοποιηθεί στο σεμινάριο από τη διεύθυνση https://easyeda.com/ και να το εγκαταστήσουν στον υπολογιστή τους. Το εργαλείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και διαδικτυακά αλλά δεν συστήνεται για σκοπούς του σεμιναρίου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα. Χριστίνα Παπαμιλτιάδου στο [email protected] και στο 22340542 για περισσότερες πληροφορίες.

Παρακαλώ δείτε περισσότερες πληροφορίες και εγγραφείτε εδώ.

Παρακαλώ σημειώστε ότι για το σεμινάριο απαιτείται ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΗ μέσω της JCC Smart. 

Από την Oμάδα του CCS

Αποδοχή Cookies Ιστοσελίδας Περισσότερες Πληροφορίες