NASA INTERNATIONAL SPACE APPS CHALLENGE LIMASSOL 

Λύσεις σε πραγματικά προβλήματα στο διάστημα και στη γη


Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής στηρίζει την εκδήλωση Space Apps Challenge Limassol που διοργανώνει ομάδα φοιτητών από το ΤΕΠΑΚ, σε συνεργασία με τη NASA

 

Το International Space Apps Challenge είναι μια διήμερη εκδήλωση τεχνολογίας, όπου άτομα από όλο τον κόσμο θα συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν προκλήσεις σχετικές με την εξερεύνηση του διαστήματος και κοινωνικά θέματα. Η συμμετοχή είναι ανοιχτή προς όλους: προγραμματιστές, μηχανικούς, σχεδιαστές, καλλιτέχνες, ακαδημαϊκούς, φοιτητές και όχι μόνο, και ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει με τον δικό του τρόπο. Το όραμα του International Space Apps Challenge είναι μέσα από τη συνεργασία, να δώσει ευκαιρίες για τη δημιουργία πρωτοποριακών λύσεων σε σύγχρονα τεχνολογικά προβλήματα, στο διάστημα και στη γη. Για τη λύση των προβλημάτων θα χρησιμοποιηθούν δεδομένα ανοικτά στο κοινό, τα οποία δίνονται μέσα από αποστολές της NASA. Φέτος το διαγωνισμό θα φιλοξενήσουν 75 πόλεις σε όλον τον κόσμο, ανάμεσα τους και η Λεμεσός. 

 Η εκδήλωση θα διεξαχθεί από το Σάββατο στις 20 Απριλίου 09:00 πμ μέχρι και τη Κυριακή στις 21 Απριλίου 06:00 μμ στο κτήριο της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας, στη γωνία Αθηνών και Νικολάου Ξιούτα, στο κέντρο της Λεμεσού. Στον χώρο θα προσφέρονται καφέδες, energy drinks και snacks. 


Πληροφορίες και εγγραφές: http://spaceappschallenge.org/location/limassol/

Αποδοχή Cookies Ιστοσελίδας Περισσότερες Πληροφορίες