Το Code4Rural είναι ένα έργο που χρηματοδοτείται από το Active Citizens Fund, το οποίο στοχεύει στην ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων σε αγροτικές περιοχές τόσο στην ελληνοκυπριακή (Ε/Κ) όσο και στην τουρκοκυπριακή (Τ/Κ) κοινότητα.

Αν και ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας, συναντάμε συχνά τον ψηφιακό αναλφαβητισμό στην Κύπρο. Για την καταπολέμησή του, πρέπει να εξοικειώσουμε τα νέα παιδιά και εφήβους E/Κ και Τ/Κ, που ζουν κυρίως σε αγροτικές περιοχές, με τη Ρομποτική, την κωδικοποίηση, την εκπαίδευση STEAM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Τέχνες, Μαθηματικά) και άλλες δεξιότητες του 21 αιώνα.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society - CCS) ηγείται αυτού του έργου και μαζί με τη NOVATEX Solutions Ltd και τον Heron Mathisis, πρόκειται να προσλάβουν και να εκπαιδεύσουν μέντορες που σχετίζονται με την τεχνολογία, να δημιουργήσουν εκπαιδευτικό υλικό για εκπαιδευτικούς και μαθητές και να προσφέρουν εκπαιδευτικά σεμινάρια, καθώς και μια ηλεκτρονική πλατφόρμα και έναν ιστότοπο που θα χρησιμοποιηθεί για τη διάδοση και υποστήριξη του έργου και των αποτελεσμάτων του έργου.

Παρέχοντας στους μαθητές τις ψηφιακές δεξιότητες που χρειάζονται μέσω διαδραστικών δραστηριοτήτων, θα είναι σε θέση να στηρίξουν τις ανάγκες τους για να γίνουν ενεργοί πολίτες του μέλλοντος. Μέσα από τη διοργάνωση τοπικών και δικοινοτικών εκδηλώσεων «Project Fairs» οι μαθητές θα αλληλεπιδράσουν και θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για το μέλλον.

 

Code4rural | Nicosia | Facebook

www.code4rural.eu

Αποδοχή Cookies Ιστοσελίδας Περισσότερες Πληροφορίες