ΝΕΟΣ Διεθνής Διαγωνισμός Αφίσας από το Graphic Stories

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ! 
THE POWER OF YOUTH! 

Δώρα συνολικής αξίας €21.000

Αποστολή έργων: 10|07-30|11|2022



// 

Τι είναι το Graphic Stories
 
Το Graphic Stories Cyprus είναι το μοναδικό καθιερωμένο ετήσιο Συνέδριο Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας, με έδρα την Κύπρο, που στοχεύει στην προώθηση και προβολή της Κυπριακής εικαστικής δημιουργίας στην Κύπρο και στο εξωτερικό και στην ενθάρρυνση της δικτύωσης με πολιτιστικά ιδρύματα, φορείς και ομάδες σύγχρονης τέχνης στο εξωτερικό. Ένας θεσμός που ξεκίνησε το 2015 και αποτελεί την αφορμή για συνάντηση και αλληλεπίδραση των σχεδιαστών της Κύπρου και του εξωτερικού σε ετήσια βάση και παράλληλα ένα σημείο αναφοράς για τον χώρο της οπτικής επικοινωνίας στην Κύπρο και στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Στοχεύει επίσης στην καλλιέργεια εικαστικής παιδείας και την ανάπτυξη κριτικής αντίληψης γύρω από τις σύγχρονες εικαστικές τέχνες και τα θέματα που τις απασχολούν, τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και διεθνώς. 
 
Μέσω της διοργάνωσης Διαλέξεων, Εκθέσεων, Διαγωνισμών, Εργαστηρίων και Διαδραστικών Εγκαταστάσεων έχει ως στόχο την κατάδειξη και την προώθηση της αξίας της Γραφιστικής και της Οπτικής Επικοινωνίας στο ευρύ κοινό καθώς και τη διασύνδεσή της με τα τεκταινόμενα στο κοινωνικό πεδίο. Παράλληλα, η υλοποίηση των πιο πάνω δράσεων θέτει ως στόχο και την καλλιέργεια επαγγελματικής ενσυναίσθησης μεταξύ των σχεδιαστών οπτικής επικοινωνίας της Κύπρου. Τέλος αποσκοπεί στη διάσωση και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού, στην Κύπρο και το εξωτερικό από την πλευρά των εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών.
 
Διεθνής Διαγωνισμός Αφίσας
 
Ο Διεθνής Διαγωνισμός Αφίσας του Graphic Stories προκηρύσσεται κάθε χρόνο και δικαίωμα συμμετοχής έχουν φοιτητές οπτικής επικοινωνίας και επαγγελματίες σχεδιαστές από όλο τον κόσμο, καθώς και μαθητές μέσης γενικής και μέσης τεχνικής εκπαίδευσης της Κύπρου. Το 2021 έλαβαν μέρος 1420 συμμετέχοντες από 45 χώρες, αριθμός ρεκόρ για τον διαγωνισμό. Οι εκθέσεις του Graphic Stories έχουν ταξιδέψει εκτός από την Κύπρο, στην Ελλάδα, τη Ρωσία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ισπανία. Η θεματική του 2022 είναι «The Power of Youth» και οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό καλούνται να οπτικοποιήσουν τις σκέψεις, τις ιδέες και τον προβληματισμό τους αναφορικά με το θέμα του διαγωνισμού που είναι: «H Δύναμη των Νέων». 
 
Δημιουργικό σκεπτικό
 
H Δύναμη των Νέων  -  Οι νέοι είναι το πιο σημαντικό και δυναμικό τμήμα του πληθυσμού σε κάθε χώρα. Αυτοί αποτελούν την κινητήριο δύναμη κάθε αλλαγής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής. Οι νέοι διαθέτουν την περιέργεια, τον ιδεαλισμό, τον ενθουσιασμό, το θάρρος, τη δύναμη και τη θέληση να αλλάξουν τον κόσμο. Δεν αποτελούν απλά ένα τμήμα του παγκόσμιου πληθυσμού αλλά τον σημαντικότερο πλούτο του κόσμου αυτού. Είναι το παρόν και το μέλλον της ανθρωπότητας και η ελπίδα για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος πιο δίκαιου, πιο ειρηνικού, πιο ελεύθερου, πιο πράσινου, πιο βιώσιμου και χωρίς αποκλεισμούς. 

Συμμετοχή έργων - Έκθεση

Οι συμμετέχοντες μπορούν να στείλουν τα έργα τους από τις 10 Ιουλίου έως και τις 30 Νοεμβρίου 2022. Ο διαγωνισμός δεν θα πάρει παράταση. Τα αποτελέσματα των 50 αφισών που θα διακριθούν αλλά και των νικητών κάθε κατηγορίας θα ανακοινωθούν και θα παρουσιαστούν στο 9ο Διεθνές Συνέδριο Οπτικής Επικοινωνίας Graphic Stories στις 19 Μαρτίου 2023, μετά το πέρας των προγραμματισμένων διαλέξεων, στο Ευρωπαΐκό Πανεπιστήμιο.

//

Όροι και κανονισμοί διαγωνισμού

Κριτική επιτροπή

Αποδοχή Cookies Ιστοσελίδας Περισσότερες Πληροφορίες