Μέθοδος προγραμματισμού του Arduino με τη χρήση του προεπεξεργαστή WIDE

Πρόσκληση σε όλους όσους ενδιαφέρονται να μάθουν προραμματισμό και ανάπτυξη έργων με την χρήση Arduino συστημάτων, χρησιμοποιώντας μια νέα μέθοδο προγραμματισμού Arduino μέσω Πινάκων, οι οποίοι παράγουν κώδικα αυτόματα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν την παρουσίαση ή τα εργαστήρια, τα οποία δίνονται δωρεάν.

Η μέθοδος ονομάστηκε WIDE (Worksheet Integrated Development Environment) επειδή η αναπτυξη του προγράμματος γίνεται μέσα φύλλα εργασίας. Η μέθοδος WIDE αναπτύχθηκε στα πλαίσια του διδακτορικού του Νίκου Ιωάνου με σκοπό την γρήγορη ανάπτυξη αυτόματων συστημάτων με την χρήση Arduino.

Το επόμενο βήμα στην ανάπτυξη της είναι η διδασκαλία και η χρήση της από χρήστες προερχόμενους από διάφορους κλάδους και διαφορετικά επίπεδα γνώσης των αυτόματων συστημάτων και των Arduino από το μηδέν μέχρι τους πολύ καλούς γνώστες.

Το σύστημα χρησιμοποιεί τo Μοντέλο πεπερασμένης κατάστασης (Finite State Model) το οποίο ευκολύνει την κατανοήση και την κατάτμηση του έργου σε πιο μικρά κομμάτια και μπορεί εύκολα να προγραμματιστεί σε Πίνακα του WIDE.

Οι προγραμματιστές με την μέθοδο του WIDE θα μπορέσουν να αναπτύξουν συστήματα που θα διαθέτουν επικοινωνία με τον χρήστη μέσω υπολογιστή, Bluetooth, IR transmitter, κρυσταλλική οθόνη, θα μπορούν φυλλάσουν τις ρυθμίσεις του χρήστη σε μόνιμη μνήμη, θα μπορούν να ανταποκρίνονται άμεσα σε πιθανές βλάβες, να παράγουν στατιστικά και να αποθηκευουν τις μετρήσεις τους σε φύλλο εργασίας για περισσότερη ανάλυση με εύκολο τρόπο.

Λεπτομέρειες 

 

Πληροφορίες

 Είμαστε στη διάθεση σας για επίδειξη και για να απαντήσουμε σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις. 

Νίκος Ιωάννου 99918088 [email protected]

 

Αποδοχή Cookies Ιστοσελίδας Περισσότερες Πληροφορίες