Το CCS στηρίζει το 12ο διαγωνισμό δημιουργίας ηλεκτρονικών παιχνιδιών «GDC/ΛΟΓΙΠΑΙΓΝΙΟΝ 2022» για τη σχολική/ακαδημαϊκή χρονιά 2021-2022 που διοργανώνει το Κέντρο Αριστείας CYENS και τα Τμήματα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Ο διαγωνισμός έχει διοργανωθεί με μεγάλη επιτυχία για έντεκα συνεχή χρόνια και αποτίνεται σε μαθητές που φοιτούν στα Γυμνάσια, στα Λύκεια, τις Τεχνικές και Ιδιωτικές Σχολές και τα Πανεπιστήμια της Κύπρου, και διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού. Μέγας Χορηγός του διαγωνισμού είναι η CYTA και διoργανώνεται με τη στήριξη της Wargaming. Πανεπιστημιακοί συνεργάτες στη διοργάνωση είναι επίσης τα πανεπιστήμια Frederick, Νεάπολις και UCLan, και υποστηρικτές είναι και οι CCS και ΟΝΕΚ.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 17 Δεκεμβρίου 2021.

O διαγωνισμός «GDC/ΛΟΓΙΠΑΙΓΝΙΟΝ» είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τους μαθητές Μέσης, Τεχνικής και Ανώτερης Εκπαίδευσης γιατί ενθαρρύνει την εφευρετικότητα και τη δημιουργικότητα αλλά επιπλέον καλλιεργεί τη λογική και αναλυτική σκέψη στη λύση σύνθετων προβλημάτων. Ταυτόχρονα, επιδιώκεται η ανάδειξη της εκπαιδευτικής πλευράς του θέματος με την ανάπτυξη κάποιων επιμέρους δεξιοτήτων όπως η χρήση εργαλείων δημιουργίας γραφικών και ο προγραμματισμός στα πλαίσια θεμάτων, που ενδιαφέρουν τους νέους μας. Η δημιουργία παιγνιδιών για ηλεκτρονικούς υπολογιστές συμπεριλαμβάνει τα παραπάνω καθώς και την ανάγκη για συνεργασία, επικοινωνία και συντονισμό μεταξύ των μελών της ομάδας.

Επιπλέον, το ολοένα και αυξανόμενο ενδιαφέρον που αναπτύσσεται στα θέματα επιστήμης και τεχνολογίας, γραφικών υπολογιστών, επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας, ρομποτικής, τεχνητής νοημοσύνης, έξυπνων συστημάτων κλπ., δημιουργούν την ανάγκη για μια τέτοια διοργάνωση. Η διοργάνωση, ως μοναδική στο είδος της στην Κύπρο, προσφέρει μια δημιουργική διέξοδο στους νέους ενδιαφερόμενους όπου θα έχουν την ευχέρεια να δοκιμάσουν τις δυνατότητες και ικανότητες τους και θα ενισχύσει τον ενθουσιασμό τους αλλά ταυτόχρονα, μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για άλλους να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του διαγωνισμού https://gdc.cy/ ή στο gdc.logipaignion στο facebook και Instagram.

Αποδοχή Cookies Ιστοσελίδας Περισσότερες Πληροφορίες