Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής εγκαινιάζει το πρόγραμμα Future Startup Founders για επίδοξες γυναίκες επιχειρηματίες

O Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (CCS) με υπερηφάνεια ανακοινώνει την έναρξη του προγράμματος Future Startup Founders, σχεδιασμένο αποκλειστικά για επίδοξες γυναίκες επιχειρηματίες. Αυτή η πρωτοβουλία εμπίπτει στον πυλώνα Startup Founders του συγχρηματοδοτούμενου από την Ευρώπη έργου Erasmus+ Femme Forward, για την προώθηση της καινοτομίας και την ενδυνάμωση των γυναικών στο τομέα των τεχνολογικών νεοφυών επιχειρήσεων (startup).

 

Το Future Startup Founders είναι ένα ολοκληρωμένο διαδικτυακό πρόγραμμα σχεδιασμένο για να εξοπλίσει τις γυναίκες με τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις για να μετατρέψουν τις ιδέες τους για τεχνολογικές startup σε ακμάζουσες επιχειρήσεις. Οι συμμετέχουσες θα εμβαθύνουν στις βασικές αρχές της επιχειρηματικότητας, συμπεριλαμβανομένου του εντοπισμού ευκαιριών στην αγορά, της ανάπτυξης ελάχιστου βιώσιμου προϊόντος (MVP) και της εξασφάλισης χρηματοδότησης από επενδυτές.

 

Θα επιλεγούν γυναίκες που επιθυμούν να μάθουν τα βασικά για την έναρξη της δικής τους επιχείρησης ή γυναίκες με υπάρχουσες ιδέες για νεοφυείς επιχειρήσεις.

 

Λεπτομέρειες Προγράμματος:

 

  • Δωρεάν Συμμετοχή: Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν για όλες τις συμμετέχουσες.
  • Διάρκεια: Από 3 Απριλίου 2024 μέχρι αρχές Ιουνίου 2024.
  • Πρόγραμμα: Εβδομαδιαίες διαδικτυακές συνεδρίες την Δευτέρα και την Τετάρτη (19:00 - 21:00) και την Πέμπτη (18:00 - 21:00).
  • Συνολικές Ώρες: Ένα πρόγραμμα που ανέρχεται σε 60 ώρες διαδικτυακής εκπαίδευσης.
  • Μέθοδος Παράδοσης: Διαδραστικές παρουσιάσεις, συνεδρίες AMA (Ρωτήστε Με Οτιδήποτε), τμήματα ερωτήσεων και απαντήσεων, πρακτικές ασκήσεις, συνεδρίες με μέντορες και εκδηλώσεις δικτύωσης.
  • Γλώσσα: Αγγλικά.

 

Το πρόγραμμα θα καλύψει επιχειρηματικές έννοιες, όπως το μοντέλο επιχειρηματικού καμβά, την μεθοδολογία lean startup, την αειφόρο οικονομία, μάρκετινγκ, πωλήσεις, νομικά θέματα και τρόπους χρηματοδότησης.

 

Επιπλέον, το πρόγραμμα θα καλύψει τεχνολογικές έννοιες, όπως υπηρεσίες νέφους (cloud services), την ανάπτυξη ελάχιστου βιώσιμου προϊόντος (MVP), την τεχνητή νοημοσύνη και μοντέλα επιχειρηματικής λήψης αποφάσεων βασισμένα σε δεδομένα.

 

Οι δεξιότητες και η ενδυνάμωση είναι ουσιώδεις, έτσι οι εκπαιδευτές θα διδάξουν δεξιότητες ηγεσίας, θα υπάρξει αλληλεπίδραση με επιτυχημένες γυναίκες επιχειρηματίες και τρόπους συμμετοχής στην κοινότητα.

 

Όσες ενδιαφέρονται να εγγραφούν και να βρουν πρόσθετες πληροφορίες, μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο του προγράμματος Future Startup Founders

https://www.startupschoolcyprus.com/ffsf2024/

 

Ο Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Συνδέσμου Πληροφορικής Πανίκος Μασούρας αναφέρει: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που εγκαινιάζουμε το πρόγραμμα Future Startup Founders ως μέρος της πρωτοβουλίας Femme Forward. Ενισχύοντας τις γυναίκες με τις δεξιότητες και τις γνώσεις που χρειάζονται για να περιηγηθούν στο δυναμικό τοπίο των startups, ενισχύουμε την καινοτομία αλλά και προάγουμε την ισότητα των φύλων στον τομέα της τεχνολογίας. Πιστεύουμε ότι μέσω αυτού του προγράμματος, μπορούμε να εμπνεύσουμε και να υποστηρίξουμε την επόμενη γενιά γυναικών επιχειρηματιών να κάνουν τα οράματά τους πραγματικότητα."

 

Το πρόγραμμα τέλει υπό την αιγίδα της επιτρόπου ισότητας φύλων Τζόζης Χριστοδούλου  και υποστηρίζεται από την Τράπεζα Κύπρου και το δίκτυο SupportCY.

 

Πολλές κοινότητες και άλλοι οργανισμοί αγκάλιασαν την πρωτοβουλία όπως οι Women In Tech Cyprus, CyprusInno, TechIsland, Breaking the 20% podcast, Young BPW Cyprus, AIPFE Cyprus, Startup Cyprus, Gravity Incubator, KV Fund, W11 Ventures.

 

Για περισσότερες πληροφορίες στείλτε email στον συντονιστή του προγράμματος Νεόφυτος Ξενοφώντος [email protected] ή τηλεφωνικά στο +357 22460679 σε ώρες γραφείου.

Αποδοχή Cookies Ιστοσελίδας Περισσότερες Πληροφορίες