Η εναρκτήρια συνάντηση του νέου Ευρωπαικού έργου Erasmus “Femme Forwardστο οποίο συμμετέχει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής πραγματοποιήθηκε στις 7 και 8 Μαρτίου στα κεντρικά γραφεία της AMAZON στο Μιλάνο-Ιταλία. Τον σύνδεσμο εκπροσώπησε ο συνάδελφος Νεόφυτος Ξενοφώντος.

Το “Femme Forward” είναι ένα πρωτοπόρο έργο που στοχεύει να απαμβλύνει το πρόβλημα της μικρής συμμετοχής των γυναικών σε ψηφιακές εργασίες και σε νεοφυείς επιχειρήσεις (start-ups). Μέσω ενός ολοκληρωμένου και πρωτοπόρου προγράμματος κατάρτισης, γυναίκες με διαφορετικές εμπειρίες θα αποκτήσουν τα εφόδια για να ξεκινήσουν καριέρα στην Τεχνολογία ή και να ξεκινήσουν μια νεοφυή επιχείριση.

Στο Έργο αυτό συμμετέχουν εταιρείες και οργανισμοί από 7 Ευρωπαικές χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Βέλγιο, Ρουμανία, Ελλάδα και Κύπρο).

Στο πλαίσιο του έργου που θα διαρκέσει 2 χρόνια, θα προσφερθεί δωρεάν σε 60 γυναίκες στην Κύπρο από τον Οκτώβριο 2023 υψηλής ποιότητας ψηφιακή εκπαίδευση, στη βάση του προγράμμτος Amazon Web Services re/Start. Η εκπαίδευση αυτή θα βοηθήσει τις συμμετάσχουσες να ξεκινήσουν μια καριέρα στην Τεχνολoγία ή και να ξεκινήσουν τη δική τους νεοφυή επιχείριση.

Αποδοχή Cookies Ιστοσελίδας Περισσότερες Πληροφορίες