Το Youth Makerspace Larnaka και ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS) διοργανώνουν διαδικτυακό σεμινάριο σχεδιασμού ηλεκτρονικής πλακέτας PCB (Printed Circuit Board) μέσω του ελεύθερου εργαλείου σχεδίασης EasyEDA το Σάββατο 29 Μαίου 2021, 09:00-13:00.

Το EasyEDA είναι μια διαδικτυακή σουίτα εργαλείων Electronic Design Automation που επιτρέπει τον εύκολο σχεδιασμό PCB για σκοπούς παραγωγής καθώς και για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Η σουίτα αυτή επιτρέπει τη δημιουργία και επεξεργασία σχηματικών διαγραμμάτων (Schematics), την προσομοίωση αναλογικών και ψηφιακών κυκλωμάτων, τη δημιουργία και επεξεργασία τυπωμένων κυκλωμάτων καθώς και την κατασκευή πλακετών τυπωμένων κυκλωμάτων (PCB).

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να σχεδιάσουν τη δική τους πλακέτα PCB για τη δημιουργία ενός αυτόνομου Robot που θα μπορεί να κάνει Line Following, να αποφεύγει εμπόδια, καθώς και να μπορεί να ελέγχεται μέσω τηλεχειριστηρίου υπέρυθρων. Το Robot θα είναι βασισμένο στο Arduino Nano. 

Το εργαστήρι απευθύνεται σε άτομα με ενδιαφέρον στη ρομποτική και την ψηφιακή σχεδίαση ηλεκτρικών κυκλωμάτων, στις κατασκευές, χομπίστες ερασιτέχνες, επαγγελματίες πληροφορικής και τεχνολογίας, εκπαιδευτικούς  πληροφορικής, μηχανολογίας, τεχνολογίας, ηλεκτρολογίας, ηλεκτρονικών εφαρμογών κλπ και εκπαιδευτές σε ιδιωτικά φροντιστήρια και Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης. 

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας το ακόλουθο ηλεκτρονικό έντυπο εγγραφής: https://forms.gle/ALjenBHNgRumShCdA. Ακολούθως, θα σας αποσταλεί μέσω e-mail ο κωδικός συμμετοχής για την πλατφόρμα ZOOM, μέσω της οποίας θα πραγματοποιηθεί το διαδικτυακό εργαστήρι.

Η γλώσσα διεξαγωγής του εργαστηρίου είναι η Ελληνική και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Τηλ: 24 201777 ή μέσω e-mail: [email protected], καθώς και στην ιστοσελίδα: www.makerspace.onek.org.cy και στο Facebook μέσω του ακόλουθου συνδέσμου: https://www.facebook.com/makerspacelarnaka


 

Αποδοχή Cookies Ιστοσελίδας Περισσότερες Πληροφορίες