ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΦΡΟΝΤΙΔΑ (ΤΕLECARE) ΑΠΟ ΤΗ CYTA

Tην έναρξη πιλοτικού έργου στον τομέα της Τηλεφροντίδας (Telecare) ανακοίνωσε η Cyta, σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2014 στα Κεντρικά της Γραφεία στη Λευκωσία. Το πιλοτικό έργο θα διεξαχθεί σε συνεργασία με το Πολυδύναμο Kέντρο του Δήμου Στροβόλου και την εταιρεία Vidavo.

Η Τηλεφροντίδα παρέχεται μέσω «έξυπνων» εφαρμογών πληροφορικής που μπορούν να επεξεργάζονται αυτόματα πληροφορίες από διάφορες ηλεκτρονικές διατάξεις (αισθητήρες κίνησης, οπτικοί ανιχνευτές, μικρόφωνα, συσκευές καταγραφής βιοσημάτων κτλ), στο σπίτι του ασθενούς ή ηλικιωμένου, ώστε να παρακολουθούν την υγεία του και να εντοπίζουν τυχόν προβλήματα.

Παρουσιάζοντας το νέο έργο «Τηλεφροντίδα», η κα Λυγία Μαλιώτη, Προϊστάμενη του Τομέα eHealth της Cyta, ανέφερε ότι, «η Cyta, αναγνωρίζοντας τις νέες ανάγκες των πελατών της, οι οποίες προκύπτουν από την αύξηση του προσδόκιμου ζωής, τη μειωμένη οικογενειακή φροντίδα, αλλά και την ανάγκη για βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων, αποφάσισε τη διεξαγωγή του έργου αυτού σε πιλοτική βάση, δίνοντας την ευκαιρία σε μέλη του Πολυδύναμου Κέντρου του Δήμου Στροβόλου να δοκιμάσουν, χωρίς χρέωση, δύο εφαρμογές Tηλεφροντίδας:

  • το Συναγερμό Τηλεειδοποίησης (Alert Button) - ο οποίος, μέσω ενός βραχιολιού,  διασφαλίζει, σε περίπτωση ανάγκης την ασύρματη επικοινωνία των ηλικιωμένων με τους φροντιστές τους /οικείους του  

  • τον Εντοπισμό Θέσης (Location Tracking) - που δίνει τη δυνατότητα εντοπισμού του χρήστη, στέλλοντας πληροφορίες για τη θέση στην οποία βρίσκεται τη δεδομένη στιγμή».

Ο κ Μιχάλης Παπαδόπουλος, Διευθυντής Καινοτομίας & Ανάπτυξης Υπηρεσιών της Cyta, δήλωσε στο χαιρετισμό του ότι «Η Cyta έχει εντάξει την καινοτομία στο επίκεντρο της στρατηγικής της και δεν είναι απλώς παρούσα, αλλά αποτελεί βασικό συμμέτοχο στο οικοσύστημα της καινοτομίας στην Κύπρο. Ταυτόχρονα, έχουμε προχωρήσει σε συνεργασίες που στοχεύουν στην παροχή λύσεων σε καθετοποιημένους τομείς της αγοράς (vertical markets), όπως η ηλεκτρονική υγεία, η ναυτιλία, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, το ψηφιακό σπίτι, η έξυπνη πόλη, οι ηλεκτρονικές πληρωμές, οι ψηφιακές υπογραφές και οι υπηρεσίες «υπολογιστικού νέφους» – cloud services. Με αυτό τον τρόπο, συμβάλλουμε ουσιαστικά στο αναπτυξιακό μέλλον του τόπου μας.»

Ο κ Παντελής Αγγελίδης, Πρόεδρος της εταιρείας Vidavo, δήλωσε ότι η «Αργυρή Οικονομία (Silver Economy), όρος με τον οποίο αναφερόμαστε στο σύνολο των προϊόντων και υπηρεσιών που απευθύνονται σε άτομα της τρίτης ηλικίας, αποτελεί τη νέα μεγάλη πρόκληση για τις Ευρωπαϊκές κοινωνίες και εθνικές οικονομίες. Σε μια γηράσκουσα Ευρώπη, η υψηλής ποιότητας φροντίδα προς τους ηλικιωμένους είναι εφικτή σε λογικά κόστη μόνο με την αξιοποίηση καινοτόμων τεχνολογιών αιχμής.  Η εταιρεία VIDAVO, έχει μακροχρόνια εμπειρία στο χώρο της τηλεϊατρικής και Τηλεφροντίδας και τα διεθνώς βραβευμένα προϊόντα μας και λύσεις έχουν επανειλημμένα αξιοποιηθεί σε διάφορες χώρες. Είμαστε χαρούμενοι που θα συμπράξουμε με τη Cyta στην Κύπρο γι’ αυτό το πρωτοποριακό, σημαντικής συνεργασίας έργο και προσβλέπουμε σε μία μακροχρόνια και δημιουργική συνεργασία».               

Την εκδήλωση χαιρέτησαν επίσης ο Δήμαρχος Στροβόλου Δρ Λάζαρος Σαββίδης και εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας η Δρ Στάλα Κιούπη.

Αποδοχή Cookies Ιστοσελίδας Περισσότερες Πληροφορίες