Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής προκηρύσσει τoν 4ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας για άτομα ηλικίας 14-26 ετών (έτη γέννησης 1995-2007 συμπεριλαμβανομένων). Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν μαθητές, φοιτητές, επαγγελματίες και μη, χάκερς, ερευνητές, αλλά και αυτοδίδακτοι στον τομέα της κυβερνοασφάλειας οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις ικανότητες τους  έναντι πολλαπλών στόχων σε πραγματικό χρόνο! Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Άμυνας και της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας και εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Στόχος 
Στόχος της διοργάνωσης είναι να εντοπιστούν νέα ταλέντα στο χώρο της κυβερνοασφάλειας, καθώς και να ενθαρρυνθούν οι νέοι να ακολουθήσουν καριέρα σε θέματα κυβερνοασφάλειας. Από τους συμμετέχοντες 10 άτομα θα αποτελέσουν την Κυπριακή Ομάδα η οποία θα συμμετάσχει στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας (ECSC) ο οποίος θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο 2021 στη Τσεχία. Ο διαγωνισμός ECSC αποτελεί μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών ENISA (European Union Agency for Network and Information Security). 

Θεματική
Οι διαγωνιζόμενοι θα κληθούν να λύσουν προκλήσεις που σχετίζονται με Cryptograhy, Pwn, Reverse Engineering, Web Exploitation, Forensics, Steganography και θα συλλέγουν βαθμούς για κάθε πρόβλημα που επιλύουν. Πρόκειται για ένα διαγωνισμό CTF (Capture the Flag) και η έκδοση για το 2021 είναι «The Queen’s Gambit Edition».

Διεξαγωγή 
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί μέσω του διαδικτύου με τη χρήση ηλεκτρονικής πλατφόρμας και θα έχει διάρκεια 18 ημέρες. Θα διεξαχθεί από την 1 Απριλίου μέχρι τις 18 Απριλίου 2021. Οι διαγωνιζόμενοι θα μπορούν να συμμετέχουν, οποιαδήποτε μέρα και ώρα κατά την πιο πάνω περίοδο, από οποιοδήποτε σημείο διαθέτει πρόσβαση στο διαδίκτυο με στόχο να λύσουν διάφορες διαδικτυακές προκλήσεις (online challenges) με τη μορφή CTF (Capture the Flag).

Γλώσσα
Η γλώσσα του διαγωνισμού καθώς και των κανονισμών, επικοινωνίας και άλλων εντύπων θα είναι η Αγγλική.

Δικαίωμα Συμμετοχής 
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσα άτομα έχουν γεννηθεί μεταξύ των ετών 1995 και 2007 συμπεριλαμβανομένων. Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ. 

Εγγραφές και Κανόνες Διαγωνισμού
Τα άτομα που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό πρέπει να εγγραφούν μέσα από την ιστοσελίδα https://ccsc.org.cy όπου βρίσκονται αναρτημένοι και οι κανόνες του διαγωνισμού.

Οργανωτικά Θέματα 
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ όπως αποτείνεστε στον κ. Ανδρέα Λούτσιο, Αντιπρόεδρο του CCS ή στον κ. Τουμαζή Τουμαζή Λειτουργό Προγραμμάτων του CCS (τηλ. 22460680, και [email protected]).

Διοργανωτής: Cyprus Computer Society
Υπο την Αιγίδα: Υπουργείο ΆμυναςΑρχή Ψηφιακής Ασφάλειας
Εγκρίθηκε από: Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας
Χορηγοί: Deloitte Cyprus, European University Cyprus - CERIDES, Grant Thornton, University of Nicosia
Υποστήριξη: CyberMouflons
Cyber Range platform από: Silensec
CCS Technology Partner: XM

Μια εκδήλωση στο πλαίσιο της All Digital Week

Αποδοχή Cookies Ιστοσελίδας Περισσότερες Πληροφορίες