Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS) σε συνεργασία με την Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Frederick διοργανώνει νέα σειρά σεμιναρίων του προγράμματος CODING OUR FUTURE (COF).

Τα σεμινάρια κώδικα και ρομποτικής COF προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ, σε σχολικό χρόνο, για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Το πρόγραμμα θα προσφέρεται με επίσκεψη στο χώρο της Ακαδημίας Ρομποτικής Frederick (Μάριου Αγαθαγγέλου 18, 3080) στη Λεμεσό. Σε κάθε 3ωρη επίσκεψη (09.00 - 12.00) θα μπορούν να συμμετέχουν δύο τμήματα (ελάχιστος αριθμός μαθητών: 20, μέγιστος αριθμός μαθητών: 50).

Οι μαθητές χωρίζονται σε 2 ομάδες για να παρακολουθήσουν 2 παράλληλα εργαστήρια. Το μάθημα διαρκεί 80 λεπτά για κάθε ομάδα, και στη συνέχεια γίνεται ανταλλαγή. Το περιεχόμενο και ο εξοπλισμός αλλάζει ανάλογα με την ηλικία των παιδιών ως ακολούθως:

Ηλικία

Α ομάδα

Β ομάδα

Δημοτικό Α’ Κύκλος

Ρομπότ Μέλισσα

Lego Wedo

Δημοτικό Β’ Κύκλος

Lego Spike

Meet Edison

Γυμνάσιο

Κατασκευές Arduino

Προγραμματισμός με Scratch

 

Το πρόγραμμα COF 24 στηρίζεται από την XM, την Oracle Academy και το ICDL.

Κρατήστε θέση για την τάξη σας!

Το πρόγραμμα προσφέρεται για συγκεκριμένες μέρες της εβδομάδας, από τις 15 Μαρτίου μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Στην ιστοσελίδα www.codingourfuture.org μπορείτε να δείτε περιγραφή για κάθε εργαστήρι ανάλογα την ηλικία των μαθητών και ποιες ημέρες είναι διαθέσιμες για κράτηση.

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να κρατήσουν θέση για τα τμήματα τους θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσουν λογαριασμό εκπαιδευτικού στην ιστοσελίδα, ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στην ιστοσελίδα.

Σημειώνεται ότι το σχολείο καταβάλει μόνο τα κόμιστρα του λεωφορείου.

Για πληροφορίες αποταθείτε στον Κυπριακό Σύνδεσμο Πληροφορικής (Cyprus Computer SocietyCCS) κα Χριστίνα Παπαμιλτιάδου c_papamiltiadou@ccs.org.cy & 22460680.

Αποδοχή Cookies Ιστοσελίδας Περισσότερες Πληροφορίες