Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής ανακοινώνει με υπερηφάνεια την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης ημερίδας Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών στη Λευκωσία, στο πλαίσιο του έργου Code4Rural. Το έργο έχει ως στόχο να προσφέρει δωρεάν εργαστήρια ρομποτικής και προγραμματισμού σε μαθητές σε αγροτικές περιοχές της Κύπρου, ενδυναμώνοντάς τους με τις δεξιότητες και τις γνώσεις που χρειάζονται για να ευδοκιμήσουν στην ψηφιακή εποχή.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 11 Μαρτίου 2023, μια ομάδα εκπαιδευτών εκπαιδεύτηκε στη ρομποτική και τον προγραμματισμό από δύο έμπειρους εκπαιδευτές, τη Ματίνα Μαραθεύτη από την Heron Mathisis και τη Σοφία Κουσκούλη από τη Novatex Solutions. Αυτοί οι νεοεκπαιδευμένοι εκπαιδευτές είναι πλέον εφοδιασμένοι με τις δεξιότητες και τις γνώσεις για να προσφέρουν δωρεάν εργαστήρια σε μαθητές σε αγροτικές περιοχές της Κύπρου.

Με το έργο αυτό, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής ως συντονιστής του έργου αυτού, μαζί με τους δύο εταίρους: Novatex Solutions και Heron Mathisis, στοχεύει στην αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος μεταξύ αστικών και αγροτικών περιοχών στην Κύπρο, παρέχοντας ισότιμη πρόσβαση στην ψηφιακή εκπαίδευση για όλους τους μαθητές.

Η επιτυχής ολοκλήρωση της πρώτης ημερίδας για την εκπαίδευση των εκπαιδευτών είναι μόνο η αρχή. Το έργο Code4Rural έχει προγραμματίσει άλλη μια ημερίδα εκπαίδευσης εκπαιδευτών στη Λάρνακα στις 26 Μαρτίου 2023. Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής δεσμεύεται να υποστηρίξει το έργο αυτό και να διασφαλίσει ότι όλοι οι μαθητές στις αγροτικές περιοχές της Κύπρου θα έχουν πρόσβαση στην ψηφιακή εκπαίδευση που χρειάζονται για να επιτύχουν.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο Code4Rural και τις επερχόμενες εκδηλώσεις, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του έργου στη διεύθυνση code4rural.eu

 

Αποδοχή Cookies Ιστοσελίδας Περισσότερες Πληροφορίες