CCSC 2023: 6ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας
Αναζητούνται ηθικοί χάκερς για τη συμμετοχή της Κύπρου στην αντίστοιχη Πανευρωπαϊκή διοργάνωση. 

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society - CCS) και η Ομάδα Κυβερνοασφάλειας CyberMouflons προκηρύσσουν τον 6ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας (Cyprus Cyber Security Challenge – CCSC) που θα διεξαχθεί διαδικτυακά από τις 01 Ιουλίου μέχρι τις 16 Ιουλίου 2023.

Ο διαγωνισμός CCSC έχει στόχο τη συγκρότηση της Εθνικής Ομάδας που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον αντίστοιχο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό (European Cyber Security Challenge - ECSC) και απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 14-25 χρονών. Συγκεκριμένα, αναζητούνται νέες και νέοι (με έτη γέννησης 1998-2009 συμπεριλαμβανομένων) μαθητές και μαθήτριες μέσης εκπαίδευσης, φοιτητές και φοιτήτριες, επαγγελματίες και ερευνητές στον τομέα της κυβερνοασφάλειας και hackers. 

Οι διακριθέντες στον CCSC, μετά από κατάλληλη σχετική εκπαίδευση και προετοιμασία, θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό ECSC ο οποίος θα διεξαχθεί 24-27 Οκτωβρίου στην Νορβηγία.

Την Κυπριακή ομάδα κυβερνοασφάλειας προετοιμάζουν μέντορες-εθελοντές από την κοινότητα CyberMouflons και μέλη της Συμβουλευτικής Ομάδας που μεταξύ άλλων αναλαμβάνουν αφιλοκερδώς τη θεματοθέτηση του διαγωνισμού, την επιλογή των υποψηφίων και εκπαίδευση των νικητών.

Η διοργάνωση CCSC23 τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, του Υπουργείου Άμυνας, του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, του Επιτρόπου Επικοινωνιών μέσω της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας και της Αστυνομίας Κύπρου.

Χορηγοί του διαγωνισμού είναι οι ακόλουθοι οργανισμοί:  Deloitte, European University Cyprus, Exness, EY, Frederick University, Grant Thornton, KPMG, Odyssey Cybersecurity, Oracle Academy, Qsecure, Try Hack Me ,  UCLan Cyprus University και  Silensec.

Στα άτομα που θα λάβουν τις πρώτες θέσεις στη διοργάνωση θα δοθεί πρόσβαση σε πλατφόρμες εκπαίδευσης και βραβεία. Σημειώνεται ότι στο διαγωνισμό ενθαρρύνονται να λάβουν μέρος αρχάρια και ή αυτοδίδακτα άτομα καθώς θα υπάρχουν και εισαγωγικές ασκήσεις για άτομα χωρίς εμπειρία που επιθυμούν να δοκιμάσουν τις γνώσεις και δεξιότητες τους σε διαγωνισμό τύπου CTF (Capture the Flag).

Οι εγγραφές θα είναι ανοικτές μέχρι και τις 14 Ιουνίου 2023. Πληροφορίες στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού https://www.ccsc.org.cy ή επικοινωνήστε με τον κ. Γιώργο Μιχαήλ, μέλος του Δ.Σ. του Κυπριακού Συνδέσμου Πληροφορικής (τηλ. 22460680, και [email protected]). 

Ακολουθήστε μας και στα κοινωνικά δίκτυα σε Facebook (@CCSC.Cyprus), Twitter (@CCSC_Cyprus) και LinkedIn.
 

Αποδοχή Cookies Ιστοσελίδας Περισσότερες Πληροφορίες