Το 2nd INTERNATIONAL CONFERENCE of the JOURNAL SCUOLA DEMOCRATICA “REINVENTING EDUCATION θα φιλοξενείται διαδικτυακά από τις 3 -5 Ιουνίου 2021, από τους Scuola Democratica, Centro Interuniversitario per la Ricerca Didattica (Πανεπιστήμιο του Κάλιαρι και Πανεπιστήμιο του Sassari), Il Mulino. Οι προκλήσεις που θέτει ο σύγχρονος κόσμος απαιτούν από καιρό την επανεξέταση των εκπαιδευτικών εννοιών, πολιτικών και πρακτικών. Το ερώτημα σχετικά με την εκπαίδευση «για τι», καθώς και για το «πώς» και «για ποιον» έχει γίνει αναπόφευκτο, αλλά παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό αόριστο λόγω της επίμονης προσκόλλησης στις ιδέες και τις ρουτίνες του παρελθόντος που τώρα απέχουν πολύ από τις απαιτούμενες ριζικές μεταμορφώσεις εκπαιδευτικών συστημάτων.

Οι συντονιστές του έργου "RE-EDUCO" στο οποίο συμμετέχει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής σας προσκαλούν να υποβάλετε abstract/paper για παρουσίαση στην θεματική: E.8 Αξιολογώντας την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση κατα την περίοδο του COVID: Προκλήσεις, Νές προοπτικές, κρίσιμα ζητήματα. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο συνημμένο έγγραφο (δεξιά στήλη. Προθεσμία υποβολής: 4 Απριλίου 2021.

Τα σενάρια, οι προβληματισμοί και οι πρακτικές που προωθούν την πιθανότητα αλλαγής προς την επανεφεύρεση του εκπαιδευτικού πεδίου ως μοχλός γενικότερων και παγκόσμιων αλλαγών είναι κεντρικά θέματα στο Συνέδριο και θα έχουν μια διεπιστημονική προσέγγιση από εμπειρογνώμονες από διαφορετικές πειθαρχικές κοινότητες, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνιολογίας, της παιδαγωγικής. , ψυχολογία, οικονομία, αρχιτεκτονική, πολιτική επιστήμη, κ.λπ. Ελπίζουμε με αυτήν την ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε τη συμμετοχή που αποκτήθηκε στην πρώτη έκδοση του συνεδρίου.

Οι διοργανωτές, οι υποστηρικτές και οι συνεργάτες του Συνεδρίου επιθυμούν να προσκαλέσουν εκπαιδευτικούς, δασκάλους, ερευνητές, μελετητές, ακαδημαϊκούς, επιστήμονες, επαγγελματίες, ειδικούς και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να συμμετάσχουν στη συζήτηση και να φέρουν τους κλάδους σε ένα πιο ολοκληρωμένο σύνολο συμμαχιών:

  • προώθηση μιας διεπιστημονικής και διεπιστημονικής συζήτησης για επείγοντα θέματα
  • προώθηση των συζητήσεων μεταξύ εμπειρογνωμόνων και επαγγελματιών
  • διάχυση των ερευνητικών ευρημάτων σε όλα τα διεθνή επιστημονικά δίκτυα και τα mainstreams των επαγγελματιών
  • δρομολόγηση περαιτέρω στρατηγικών και δικτύων συμμαχιών σε τοπική, εθνική και διεθνή κλίμακα
  • παροχή ενός νέου χώρου για συζήτηση και αποδεικτικά στοιχεία για τις εκπαιδευτικές πολιτικές
Αποδοχή Cookies Ιστοσελίδας Περισσότερες Πληροφορίες