Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις συμμετοχής για τον Ετήσιο Παγκύπριο Διαγωνισμό Πληροφορικής/Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Ολυμπιάδα Πληροφορικής), τον οποίο διοργανώνει σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Οι όροι συμμετοχής και η διαδικασία διεξαγωγής του διαγωνισμού έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα http://www.coinformatics.org/ και οι ενδιαφερόμενοι προτρέπονται να την επισκέπτονται συχνά για ενημέρωση.

Ο διαγωνισμός αποτελείται από 3 γύρους οι οποίοι θα διεξαχθούν με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Ο πρώτος γύρος θα διεξαχθεί την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021 από τις 10.00-13.00, ανα επαρχία στα ακόλουθα σχολεία σε περίπτωση που το επιτρέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζει το Υπουργείο Υγείας:

  1. Επαρχία Λευκωσίας - Λύκειο Παλλουριώτισσας
  2. Επαρχία Λάρνακας/Αμμοχώστου - Λύκειο Αγίου Γεωργίου
  3. Επαρχία Λεμεσού - Λύκειο Πολεμιδιών
  4. Επαρχία Πάφου - Α΄Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου Γ'

Σε περίπτωση που θα εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας, ο πρώτος γύρος θα διεξαχθεί διαδικτυακά και θα ακολουθήσουν νέες οδηγίες.

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν ολοι οι μαθητές οι οποίοι φοιτούν σε σχολεία Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, Δημόσια και Ιδιωτικά. Επιπρόσθετα δικαίωμα συμμετοχής για διεκδίκηση θέσης στην ομάδα της IOI έχουν και όσοι ήταν μαθητές τον Ιούνιο 2020 και δεν θα είναι σπουδαστές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κατα οποιαδήποτε φάση της διαδικασίας επιλογής.

Για σκοπούς του διαγωνισμού, οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να έχουν ευχέρεια στη χρήση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή και γνώση της γλώσσας προγραμματισμού C++. 

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να κάνουν εγγραφή/δήλωση συμμετοχής στην ιστοσελίδα: https://forms.gle/7iW9uv4qaB6PNhsw9
Τελευταία προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής είναι η Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 22340542 ή 22460680.

Αποδοχή Cookies Ιστοσελίδας Περισσότερες Πληροφορίες