Ολοκληρώθηκε στις 2 Ιουλίου 2016 με απόλυτη επιτυχία η 24η Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο από 27 Ιουνίου 2016 μέχρι 2 Ιουλίου 2016. Η Βαλκανιάδα διοργανώθηκε από το Cyprus Computer Society υπό την αιγίδα και στήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με την τελετή βράβευσης η οποία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της CYTA, κατά την οποία απεύθυναν χαιρετισμούς ο πρόεδρος της BOI και εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Δρ Κώστα Καδή, ο Πρώτος Λειτουργός Μέσης Εκπαίδευσης κύριος Παντελής Παντελή. Στη διάρκεια της τελετής έγινε η βράβευση των νικητών της 24ης Βαλκανικής Ολυμπιάδας Πληροφορικής και παρουσιάστηκε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το Μουσικό Σχήμα του Μουσικού Λυκείου Λεμεσού και τραγούδια από την Άννα Καλογήρου.

Σημαντικές διακρίσεις σημειώθηκαν από τους μαθητές της Κυπριακής ομάδας. Η Κύπρος κέρδισε αργυρό μετάλλιο με τον Άγγελο Πελεκάνο και χάλκινο μετάλλιο με τον Ευριπίδη Παπαευριπίδη. Οι επιδόσεις αυτές είναι συνέχεια των προηγούμενων διακρίσεων σε Βαλκανικές και Παγκόσμιες Ολυμπιάδες Πληροφορικής.

Αρχηγός της Κυπριακής ομάδας ήταν ο καθηγητής Πληροφορικής κύριος Παύλος Παυλικκάς, και υπαρχηγοί οι Αδάμος Ττοφαρή και Γιώργος Γαβριήλ. Την ομάδα της Κύπρου αποτελούσαν οι μαθητές Άγγελος Άσσος, Άγγελος Πελεκάνος, Ευριπίδης Παπαευριπίδης, Άρης Τζιαπούρας. Η Κύπρος, ως διοργανώτρια χώρα συμμετείχε και με δεύτερη ομάδα αποτελούμενη από τους Χριστόφορο Νικολάου, Ανδρέα Καλαβά, Στυλιανό Χαραλάμπου και Χάρη Γεωργίου.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής συγχαίρει τους νικητές και όλα τα μέλη της ομάδας και προσβλέπει σε περισσότερες διακρίσεις στο μέλλον.  Ευχαριστεί επίσης όλα τα μέλη και φίλους του Συνδέσμου για τις προσπάθειες και τον χρόνο που αφιέρωσαν για την επιτυχή πραγματοποίηση της διοργάνωσης και όλους τους υποστηρικτές της Βαλκανικής Ολυμπιάδας Πληροφορικής 2016 που είναι οι οργανισμοί: CYTA, ETEK, KOT, ECDL, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Microsoft, IBM Cyprus, Kapnos, Europa Plaza Hotel, Disrupt Cyprus και χορηγός επικοινωνίας το Sigma Live. 

Για πληροφορίες δείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης: http://boi2016.euc.ac.cy/

Αποδοχή Cookies Ιστοσελίδας Περισσότερες Πληροφορίες